Görüş Bildir
Haberler
Hakkâri'de Şehit Askerler İçin Tören

Hakkâri'de Şehit Askerler İçin Tören

Batuhan
26.10.2014 - 15:58

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Jandarma Er Ramazan Köse ve Jandarma Er Yunus Yılmaz için, Hakkâri ve Van'da cenaze töreni yapıldı.

Hakkâri Yüksekova'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Jandarma Er Ramazan Köse ve Jandarma Er Yunus Yılmaz için ilk tören Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda yapıldı. Buradaki törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Yalçın Baysal da katıldı.

Helikopterle Van'a gönderilen cenazeler için ikinci tören de burada yapıldı. Van Ferit Melen Havaalanı yanındaki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Filo Komutanlığı'ndaki törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu katıldı.

Cenazeler defin için memleketlerine uğurlandı

Ramazan Köse'nin cenazesi memleketi Artvin'e, Yunus Yılmaz'ın cenazesi Bingöl Karlıova'ya, Ramazan Gülle'nin cenazesi de Konya'ya gönderildi.

Hakkâri Yüksekova'da Harunan Karakolu'ndan elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine gelen Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Jandarma Er Ramazan Köse ve Jandarma Er Yunus Yılmaz, cumartesi günü Cengiz Topel caddesindeki bir iş merkezinin önünde maskeli saldırganların silahlı saldırısına uğramıştı. Sivil giyimli askerler başlarından vurulmuştu. Saldırıda Jandarma erler Köse ve Yılmaz olay yerinde, Jandarma Uzman Çavuş Gülle ise, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde şehit olmuştu.

Kaynak: DHA, AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/hak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0