Görüş Bildir
Haberler
Hadi Kalk Gidelim! Görünce Sizi Büyüleyecek Türkiye'nin En Güzel Sonbahar Rotaları

Hadi Kalk Gidelim! Görünce Sizi Büyüleyecek Türkiye'nin En Güzel Sonbahar Rotaları

Don't mind me
06.10.2018 - 00:39

Sonbaharı yarılamak üzereyiz, havalar soğumaya başladı ve yağmurun başımızdan eksik olmayacağı günler başlıyor. Doğanın elvedasının başladığı şu günler bize doyumsuz manzaralar ve keyifler sunuyor. Sonbaharda nereye gidilir diye merak ediyorsanız buyurun içeriğimize. Kimileri evde cam kenarından yağmuru seyretmeyi sevse de, sonbaharda en güzel şekline bürünen doğanın bize sunduğu görsel şöleni kaçırmamak için son sıcak hafta sonlarınızı değerlendirebileceğiniz 15 yeri sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Atatürk Arboretumu - İstanbul

1. Atatürk Arboretumu - İstanbul

Tertemiz orman havasıyla, 1500'den fazla bitki türü ve üç yapay gölün yanında yürüyüş yapmak ve aynı zamanda harika fotoğraflar çekmek istiyorsanız mutlaka Atatürk Arboretumu'nu ziyaret etmelisiniz.

Atatürk Arboretumu İstanbul'da Belgrad Ormanı içinde Bahçeköy'de yer alıyor.

Şehrin havasından sıkıldıysanız, güzel bir doğa yürüyüşü için ideal.

2. Torkul Yaylası ve Göleti - Düzce

2. Torkul Yaylası ve Göleti - Düzce

Düzce'de 25 kilometre uzaklıkta olan Torkul yaylası, trekking ve kamp yapmayı sevenler için mükemmel bir yer. İçindeki doğal ufak gölet ve doğal güzellikleri ile cezbedici bir atmosfer.

Ayrıca bölgede yetişen dağ çileği ve mantarları yaylaya çıkan yerel halk ile birlikte toplama keyfini de yaşayabilirsiniz.

3. Amasra - Bartın

3. Amasra - Bartın

Özellikle Ankara'dan ve civar illerden ulaşımın kolay olması ile hafta sonu kaçamaklarında tercih edilen yerlerden birisi olduğu şüphesiz. Akşam güneşi ile denizi seyrederek balığınızı yemek istiyorsanız, günübirlik bir seyahat için tercih edebilirsiniz.

4. Ayder Yaylası - Rize

4. Ayder Yaylası - Rize

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine 16 kilometre mesafede olan Ayder Yaylası yeşilin binlerde tonuna ev sahipliği yapıyor. Sadece doğası ile değil kaplıcaları ile de meşhur. 

Doğa ile iç içe zaman geçirip taze havayı koklamak isteyenler için eşsiz doğal güzellikler sunan Ayder Yaylası'nda konaklamak için de pek çok imkan var.

5. Kapadokya - Nevşehir

5. Kapadokya - Nevşehir

Dünyaca meşhur Kapadokya, sonbahar havası ile büyüleyici bir atmosfere bürünüyor.

4 mevsimi de ayrı güzel geçen Kapadokya, otantik havası, muhteşem doğası ile mutlaka gidilmesi gereken bir yer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eymir Gölü - Ankara

6. Eymir Gölü - Ankara

'Gri şehir' Ankara'dan sıkılanların kendilerini atabileceği en yakın yer Eymir Gölü. Sonbahar atmosferini yaşamak, ağaçların dökülen yapraklarına basarak yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve göl dibindeki lokantalarda sucuk ekmek yemek hafta sonlarının güzel geçmesine yardımcı oluyor.

7. Cunda Adası - Balıkesir

7. Cunda Adası - Balıkesir

Ege'nin sonbaharda bir ayrı güzel olduğu savunulur pek çok insanca. 

İçinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleri ile Cunda Adası, sadece yazları değil, dört mevsim keyifli bir tatil vadediyor.

8. Adalar - İstanbul

8. Adalar - İstanbul

Büyüklü küçüklü 9 adadan meydana gelen Adalar şüphesiz turistlerin ve İstanbul halkının en sık uğradığı tatil noktalarından. Doğasını ve temiz deniz havasını muhafaza eden Adalar aynı zamanda turistler için sayısız aktivite sunuyor. Sonbaharda gezmenin tadı da ayrı. Zaten İstanbul'un da tadı sonbaharda her zaman bambaşka değil mi?

9. Kızılcahamam - Ankara

9. Kızılcahamam - Ankara

Doğayla iç içe olan yapılanması, tertemiz orman havası, termal kaplıcaları ile hafta sonlarını geçirmek için Kızılcahamam, size çok şey vadediyor. Ankara'ya 70 kilometre uzaklıkta olan ilçeye özellikle sağlık ve termal turizm amacıyla gidiliyor.

10. Topuk Yaylası - Düzce

10. Topuk Yaylası - Düzce

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan 1300 rakımlı Topuk Yaylası, ilin müthiş doğasını yansıtan yerlerden biri. Yaylada Fenerbahçe'nin halkın konaklamasına açık tesisi de bulunmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yazılı Kanyon - Isparta

11. Yazılı Kanyon - Isparta

Kampseverlerin ilgisini çekecek yerlerden birisi de Yazılı Kanyon. Afyon, Denizli, Konya, Antalya gibi civar illerden rahat ulaşılabilir konumda olan Yazılı Kanyon ziyaretçilerine bol bol doğa vadediyor.

12. İğneada Longoz Ormanları - Kırklareli

12. İğneada Longoz Ormanları - Kırklareli

İstanbul'dan yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk sonunda ulaşabileceğiniz İğneada, doğa yürüyüşü sevenler için en doğal ve en güzel yerlerden biri. Günübirlik gezmek için ideal, ayrıca kamp olanakları da mevcut.

13. Bafa Gölü - Muğla

13. Bafa Gölü - Muğla

Ege bölgesinin en büyük gölü olan Bafa Gölü, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapısı ile de cezbedici. Hem de bir kuş cenneti olan bu gölün yanında doğa yürüyüşü yapmak sizleri mest edecek!

14. Çamardı - Aladağlar - Niğde

14. Çamardı - Aladağlar - Niğde

İnsan elinin değmediği doğal ortamı ile bulduğunuz herhangi bir göletin başına çadırınızı kurabilirsiniz. Ayrıca bölgede bungalovlarda konaklama imkanı sunan bir işletme de mevcut.

15. Ve muhteşem tabiatı ve gölleriyle Bolu

15. Ve muhteşem tabiatı ve gölleriyle Bolu

Gölleri ve doğasıyla meşhur Bolu'da gezilecek yerler say say bitmiyor. Sonbahar ile yeşilin her tonunu görebileceğiniz ormanları ve seyretmeye doyulmayacak gölleri kendine aşık edebilir.

En başta tabii ki Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı gelse de, tüm doğallığıyla onlarca farklı gölü içinde bulunduruyor Bolu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
21
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif Şahin Köse

ayder deyip uzungölü koyunca gerisine bakmadım

Şafak Elmalı

ayder yaylası orası uzungöl böyle değil , uzungöl artık beton yığını arap sevici bir yer oldu , doğal güzellikten eser kalmadı