Görüş Bildir
Haberler
Günümüzün Einstein'ı Belki de Sizsiniz! İşte IQ'su Arşta Gezen Bir Dâhi Olduğunuzu Gösteren 12 Belirti

etiket Günümüzün Einstein'ı Belki de Sizsiniz! İşte IQ'su Arşta Gezen Bir Dâhi Olduğunuzu Gösteren 12 Belirti

Dâhi anlamına gelen dâhi bitişik yazılır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kalabalık arkadaş gruplarından ziyade yalnız vakit geçirmeyi severler.

Zeki insanlar, iyi vakit geçirmek için kalabalık arkadaş gruplarına ihtiyaç duymazlar. Norman Li ve Satoshi Kanazawa'nın yaptığı bir araştırmaya göre; zeki insanlar yalnız olmaktan daha çok zevk alıyor ve sosyalleşirken daha fazla yoruluyor. Ayrıca, zeki insanlar sesli bir şekilde kendi kendilerine konuşuyorlar. Yani, kendi kendine konuşmak deliliği değil zekayı temsil ediyor.

2. Erken yaşlarda okumayı öğrenmek.

2. Erken yaşlarda okumayı öğrenmek.

Çocukların erken yaşta okumaya başlamaları bazı insanlar tarafından kusur olarak görülüyor. Fakat, İngiliz bilim insanı olan Stuart J. Richie, Timothy C. Bates ve Robert Plomin'in yaptığı araştırmaya göre, kendi kendine okumayı öğrenen çocuklara daha zeki...Erken yaşta alfabenin öğrenilmesi de insanlara hayatları boyunca daha fazla kitap okuma şansı ve daha çok öğrenme şansı veriyor. Tabii ki tek tür ve tek yazardan okumamak şartıyla...

3. Büyük kardeşler daha zeki oluyor.

3. Büyük kardeşler daha zeki oluyor.

Edinburgh Üniversitesindeki bilim insanları, en büyük kardeşin istatistik olarak çok küçük bir oranda daha IQ'ya sahip olduğunu kanıtladı. Genellikle 3 sayı yüksek olan IQ'ları biyolojik veya genetik sonuç olarak değil ebeveyn ve çocuklarla daha çok etkileşim içinde olmasından kaynaklanıyor. Tabii bunların arasında 17 kardeşin en küçüğü olan ve elementlerin periyodik tablosunu çıkaran Dmitri Mendeleev gibi istisnalar da var.

4. Boyları ortalama bir insanın üstünde olur.

4. Boyları ortalama bir insanın üstünde olur.

Anne Case ve Christina Paxson'ın çalışmaları, uzun çocukların IQ testlerinde daha çok doğru yaptığını ve yetişkinliğe ulaştıklarında daha iyi durumda olduklarını gösterdi. Örneğin; 1.88 boyundaki Steve Jobs'ın çocukluğunda ondan daha kısa olan yaşıtlarından daha iyi sonuçlar elde etmesi bu duruma bir örnek olarak gösterilebilir.

5. Genelde erken yaşlarda müzikle ilgilenmeye başlarlar.

5. Genelde erken yaşlarda müzikle ilgilenmeye başlarlar.

Glenn Schellenberg'in çalışmaları, dokuz aylığına iki farklı alanda müzik dersi almış çocukların drama veya başka bir aktivite yapmış çocuklara göre daha yüksek IQ'ya sahip olduğunu gösteriyor. Glenn Schellenberg, 2013 yılında çocukların müziği seçmelerinin bile yüksek IQ göstergesi olduğunu savundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kilo sorunları olmaz.

2006 yılında yapılan araştırmalar, vücut indeksi ile algılamanın arasında bir bağ olduğunu gösterdi. Ortalama vücut kitle indeksine sahip olan insanların diğerlerine göre daha düşük IQ'ya sahip olduğu anlaşıldı. Fransız bilim adamları 2.200 kişiden gelen verileri 5 yıl boyunca analiz ettiler ve kilonun IQ ile doğrudan ilgili olduğu sonucuna vardı. Bunun sebebi ise; yüksek IQ'lu olan insanların daha iyi gelirleri olduğu için check-up yaptırma ve sağlık kontrollerini yaptırma olasılığı olabilir.

7. Spor yapmaktan hoşlanmazlar.

7. Spor yapmaktan hoşlanmazlar.

Amerikalı bilim insaları Todd McElroy ve David L.Dickinson, zeki insanların daha az aktif olduğu sonucuna vardı. IQ'su yüksek olan insanlar, genelde satranç gibi az efor sarfedecekleri aktiviteleri tercih ediyor. Bir önceki noktayı göz önüne alarak kısır bir döngüye giriyoruz: düşük aktif bir yaşam tarzı, IQ üzerinde olumsuz etkiye sahip olan aşırı kiloya yol açıyor. Bu nedenle, sağlıklı bir yaşam tarzı için aradaki dengeyi iyi ayarlamak gerekiyor.

8. Genelde mavi gözlü olurlar.

8. Genelde mavi gözlü olurlar.

Louisville Üniversitesi'nde profesör olan Joanna Rowe, mavi gözlü insanların koyu renkli göze sahip olan insanlara nazaran IQ'sunun daha yüksek olduğunu söyledi. Örneğin; Stephen Hawking'in de mavi gözleri vardı. Fakat, bu tabii ki kahverengi gözlü kişilerin aptal olduğu anlamına gelmiyor. Açık renkli göze sahip kişiler, sorunlara odaklanarak çözüm üretiyor fakat koyu renkli göze sahip kişiler çabuk karar vererek kriz anında sorunları çözüme ulaştırıyor.

9. Yüzük parmakları, işaret parmaklarından daha uzun olur.

Norveçli doktor Karl Pinsk, yaptığı gözlemlere göre yüzük parmağı işaret parmağından uzun olan kişilerin matematik problemlerini çözmede daha başarılı olduğunu fakat sözel konularda zorlandığını söyledi. Cambridge Üniversitesi'nde araştırmacı olan John Coates, bir insanın finansal dünyadaki başarısının parmaklarının uzunluğu ile tahmin edilebileceğini ortaya çıkardı ve yüzük parmakları işaret parmaklarından daha uzun olan kişilerin daha yüksek gelire sahip olduğu ekledi.

10. Yüksek sesi sevmezler.

10. Yüksek sesi sevmezler.

Parkelerden gelen ses, cips çıtırtıları ve hatta sesli nefes sesi bile IQ'su yüksek olan kişileri günlük hayatlarında oldukça rahatsız eden etmenlerden. Helsinki Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının yürüttüğü çalışma, bir kişinin sorunlara alışık olmadığımız çözümler bulma yeteneği ile ortam gürültüsünü göz ardı edememe arasında güçlü bir bağlantı olduğunu gösterdi. Bu durumun misophonia adında hastalığı bile var. Belirtileri ise seslere hassaslık .

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sürekli stres ve panik içindedirler.

11. Sürekli stres ve panik içindedirler.

Disiplinlerarası Merkez Herzliya'da psikolog olan Tsachi Ein-Dor ve Organ-Tal, zeki insanların kötü durumlara karşı daha pesimist yaklaştığını söyledi ve zeki insanların geçmişte yaşadıkları olayları analiz ederek geleceğe o şekilde yaklaştığını ekledi. Farklı bir açıdan bakıldığında, zeki insanların olası zorluklara karşı daha hazırlıklı olmaları sürekli stres içinde yaşamalarını gerektirir. Grimm Masalları'ndaki Zeki Elsie'yi biliyorsanız onun için bu kadar gelişmiş bir zekayla yaşamanın kolay olmadığını da hatırlayacaksınız.

12. Sık sık küfür ederler.

12. Sık sık küfür ederler.

Biraz tuhaf gelebilir fakat insanların sürekli küfür etmesi yüksek IQ göstergelerinden bir tanesi. Zeki insanların kelime bilgisi fazla olduğu için bu çeşitliliği duygularını kendilerine en uygun şekilde ifade ediyorlar. Son zamanlara kadar, eğitimsiz insanların geniş kelime bilgisine sahip olmadıkları için küfür ettiğine dair yanlış bir düşünce vardı. Ancak, Marist Koleji'nde Timothy ve Christine Jay'in başında olduğu çalışmadaki psikologlar, iyi eğitim almış insanların daha çok küfür ettiğini ortaya çıkardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
737
286
160
67
63
56
32
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

IQ arşta gezmediğinin en büyük belirtisi de burada olmak

Hayrünnisa

Çoğu bende var. Zeki olduğum da söylenir. Ama şunu göz önünde bulundurmak önemli. Howard Gardner'in çoklu zeka kuramına göre her insanın sahip olduğu en az b... Devamını Gör

Timur

Koskoca bir saçmalıklar bütünü. Zeki olunca da hiçbir bok olmuyor maalesef. Bize zeki ya da salak insan değil, kendini tanıyan ve elinden geleni ardına koyma... Devamını Gör