Görüş Bildir
Haberler
Günlük Hayatta Hepimizin Bir Şekilde Yaşadığı ya da Tanık Olduğu 17 Sinir Bozucu Durum

Günlük Hayatta Hepimizin Bir Şekilde Yaşadığı ya da Tanık Olduğu 17 Sinir Bozucu Durum

Yusuf Uçar
11.10.2018 - 09:11

Geçen zaman içerisinde modern hayat bizim hayatta yaşadığımız zorluklara çözümler mi getirdi, yoksa yeni dertler mi çıkarttı bilemiyorum ama günlük yaşantımızda hemen hemen hepimizin yaşadığı bazı dertleri listelemek istedim. Bakalım sizler de hangilerini sıklıkla yaşıyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Park yeri bulamama.

1. Park yeri bulamama.

Araba olunca her yere genellikle rahatlıkla gidebileceğimizi düşünüyoruz. Gerçekten bir yere kadar öyle ama gittiğiniz yere ulaştığınızda arabayı nereye bırakacaksınız? Vale var mı diye mekanı mı arayacaksınız, arkadaşınızdan park yeri tutmasını mı isteyeceksiniz? Geçenlerde bir arkadaşıma gidip arabayı onların sokağına park etmiştim. Arabadan indiğimde bir teyze, 'Oğlum işten geldiğinde sizin yüzünüzden park yeri bulamıyor!' diye bana bağırdı :)

2. Spor salonu problemleri.

2. Spor salonu problemleri.

Spor salonu eve pek yakın değilse, küçük bir trafiğin ardından spor salonuna ulaştınız (Park yeri zorluğunu aştınız diyelim). Bir gittiniz ki tüm dolaplar dolu, boş olanların da kilitleri bozuk. Hadi dolap bulup spora başlayacaksınız, bu sefer de kullanılacak aletlerin hepsi dolmuş. Duşa gireceksiniz yine mi sıra bekleyeceksiniz? Beklerken protein tozu için bari :)

3. Yakınlarda AVM olmaması.

3. Yakınlarda AVM olmaması.

Hepimiz o kadar alıştık ki AVM’lere. Kıyafet alışverişlerinden gıda alışverişlerine kadar oraları tercih eder olduk. Yeni bir AVM açılmış, hmm acaba en sevdiğimiz kahve dükkanları, favorimiz olan giyim mağazaları var mıdır? Peki ya yakınlarınızda AVM yoksa? Şehirden uzaklaştığınızda siz de AVM yokluğu hissediyor musunuz?

4. Telefonun camının kırılması.

4. Telefonun camının kırılması.

Çokça paralar verip aldığımız telefonların tuzla buz olabildiği gerçeği... Bu yüzden onları korumaya çalışmamız da ayrı bir efor. Halk arasında kırılmaz cam olarak bilinen ürünlerden almak, kılıflar takarak telefonumuzun estetiğini bozmak... Bak incecik olan telefon döndü mü televizyon kumandasına.

5. Trafikte tuvalet sorunu.

5. Trafikte tuvalet sorunu.

Şehirde hepimiz öyle ya da böyle zamanımızın bir kısmını trafikte geçiriyoruz. 'Nasılsa yarım saatte eve giderim, evde işimi hallederim.' dediniz ama bir baktınız yolda kaza olmuş, şeritler düşürülmüş. Şimdi dört gözle bekleyin evde olacağınız anı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Doğru kombin yapamama.

6. Doğru kombin yapamama.

Sabah ofise ya da okula gelmişsiniz, kafanızda bir soru işareti “Bu da bunun altına hiç olmadı yaa!” Gerçekten çok mu çok önemsiyoruz kombinlerimizi, bir bütün olmazsa giydiklerimiz sanki modumuz düşüyormuş gibi gün içerisinde. En doğrusu basit ve riski az olan renkler giymek sanırım.

7. Yeterli like alamama.

7. Yeterli like alamama.

Fotoğraf paylaşmışsınız ve söylenmeye başlamışsınız “Yaa bu insanlar nerede, kimse girmiyor mu buraya da beğenilmedi fotoğrafım?” Kafanıza soru işaretleri gelmeye başlar, acaba yaptığınız shop kötü müydü yoksa fotoğraf açıklamanız mı iyi bulunmadı? Düşünmeye devam edin, eminim bulacaksınız.

8. Sevdiğin cafede yer bulamama.

8. Sevdiğin cafede yer bulamama.

40 dakika yol gelmişsiniz, arkadaşınızla kahve içeceksiniz. Bir de bakmışsınız sanki o gün herkes sözleşmiş gibi oturacak hiç yer kalmamış.Tam oturacak yer buldunuz sanırsınız, sandalyeleri olmayan bir masa sizi karşılar, üzerinde tepsiler, karton bardaklar... Eee ne bekliyorsunuz, “Bu boş mu?” diye sandalye arasanıza.

9. İnternet paketinin bitmesi.

9. İnternet paketinin bitmesi.

Mesajlaşmak için SMS yerine uygulamalar kullandığımız bu dönemde İnternetsiz kalmak adeta bir fobi haline gelmiş gibi görünüyor. Bu durumlarda İnternet paketi yenilemek yerine bir cafeye gidip napıyoruz? Menü geldiği sırada “Wi-Fi şifresi nedir?” diye soruyoruz.

10. Asansör sırası beklemek.

10. Asansör sırası beklemek.

Çok katlı bir binada çalışıyorsanız, AVM’lerde o karışık yürüyen merdivenlerle uğraşmak istemiyorsanız asansöre binmek isteyeceğiz elbette. Fakat fazla yorulacak olmaktan dolayı kaçtığımız için o kuyruğa girmek zorunda kalırız. Kuyrukta, asansöre binemeyip sıranın en önünde kalan kişi olarak asansör çağır düğmesine basma sorumluluğunu alırsınız (Bazen uyku sersemi basmayı unutursunuz, arkanızdaki basar, utanırsınız). Siz hiç asansör aşırı yük uyarısı verdiğinde asansörden inmek zorunda kalan kişi oldunuz mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sosyal medya trendleri.

11. Sosyal medya trendleri.

Sosyal medya için bazen “Olmasa da olur” desek de bizim için vazgeçilmezlerden. Bir kısmımız arkadaşlarımızdan çok ünlüleri veya trend olan şeyleri takip ediyoruz. Bazen öyle şeyler trend oluyor ki gözlerimizin kanadığı bir gerçek. Falling Stars akımında da gördük ki bazen mantığın pek işlemediği durumlar da oluyor.

12. İstemediğimiz reklamlarla karşılaşmak.

12. İstemediğimiz reklamlarla karşılaşmak.

Sevdiğiniz şarkıları dinlerken, komik videoları izlemek isterken araya giren ama pek ilginizi çekmeyen reklamlar mı? Tanıdık geldi değil mi?

13. İzleniyor muyuz korkusu.

13. İzleniyor muyuz korkusu.

“Arkadaşıma yeni telefon almak istediğimi söyledikten bir süre sonra bir teknoloji mağazasından telefon fiyatlarıyla alakalı bir SMS aldım” diye birisi anlatmıştı. Gerçekten doğru mudur ya? İzleniyor ve dinleniyor muyuz?

14. Klişe haberler.

14. Klişe haberler.

“Ünlü sanatçının son halini görenler tanıyamadı.” Eeee ben 16 fotoğraflık galeriden sonra son halini gördüm ama tanıdım :)

15. Organik organik deyip bir türlü "organik" besinlere ulaşamama.

15. Organik organik deyip bir türlü "organik" besinlere ulaşamama.

Doğru konuşalım, hepimiz için sağlımız çok önemlidir. Halk arasında “organik” diye bilinen ürünlerden yiyemiyor musunuz? Onlar organikse bizim yediklerimiz ne? Ne yememeliyiz acaba?

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. İnşaat sesleri.

16. İnşaat sesleri.

Milli hobimiz inşaat yıkım çalışmalarını izlemek olsa da birçoğumuz bu sesleri duymaktan ve toz toprak görmekten oldukça sıkılmadık mı? Tatilde küçük bir sahil kasabasına gittim, doğru düzgün ev bile yok. 2 gün sonra odamın önünden beton mikseri ve vinç geçti...

17. Trend gıdalar.

17. Trend gıdalar.

Suyuna limon veya tarçın atanlar, maydonoz saplarının sularını içenler, chia tohumlu tatlı veya salatadan vazgeçemeyenler, siyez buğdaylı ekmeğini sabah kahvaltı için ofise getirenler. Bir de matcha çayı meşhur bak bu ara :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
6
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın