Görüş Bildir
Haberler
Gram Altın Ne Kadar Oldu? Gram Altın Düştü Mü, Kaç TL?

Gram Altın Ne Kadar Oldu? Gram Altın Düştü Mü, Kaç TL?

Altın fiyatlarındaki son durum vatandaşların gündeminde. Yatırım ve birikimlerini altın alarak korumak isteyen vatandaşlar, altın fiyatlarındaki son durumu araştırıyor. Gram altın, geçtiğimiz hafta dolardaki yükselişe paralel olarak yaklaşık 20 lira kadar değerlenmişti. Peki, yeni haftanın ilk gününde gram altın ne kadar oldu? Gram altın yükseldi mi, düştü mü? Altın fiyatlarında yön neresi? İşte 24 ayar gram altın ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen hafta hızla yükselerek yılın en yüksek seviyesine gelen gram altın, yeni haftanın ilk gününe yatay seviyede başladı. Altın yatırımcıları, altın fiyatlarıyla ilgili son bilgileri araştırıyor.

GRAM ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

18 Ekim Pazartesi saat 13.15 itibariyle gram altın serbest piyasada 525.96 liradan satılıyor.

Altın Fiyatları Yükselecek mi?

Altın Fiyatları Yükselecek mi?

Analistler, Çin'de açıklanan 3. çeyrek büyüme verisinin beklentilerin altında kalması, yükselmeye devam eden emtia fiyatları ve enflasyonist kaygıların tekrar gündemin odağına yerleşmesiyle küresel piyasalarda negatif bir seyir izlendiğini bildirdi.

Bugün ABD'de sanayi üretimi ve kapasite kullanımı verilerinin yanı sıra ABD Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.755 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda olduğunu söyledi.

Türkiye’de Gram Altın Fiyatı Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye’de Gram Altın Fiyatı Nasıl Hesaplanıyor?

Gram altın, eğer 24 ayar ise has altın olarak da bilinir.

1 gram 24 ayar has gram altını hesaplayabilmek için ilk öncelikle 1 ons altının fiyatını ve kaç gram olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Dünyada birçok ülkede geçerli olan 1 troya onsu tam olarak 31,1034768 gramdır.

Altın gramını hesaplamak için ons fiyatından gitmemizin sebebi ise dünya piyasasında altının ons bazında değişmesinden kaynaklanmaktadır.

[Altın Ons Fiyatı] / [31,1034768] = 1 gram altın fiyatı (dolar cinsinden)

Daha sonra bu elde ettiğimiz dolar cinsinden 1 gram altın fiyatını, dolar/tl kuru ile çarpınca türk lirası cinsinden 1 gram altının fiyatını hesaplamış oluruz.

[Altın Ons Fiyatı] / [31,1034768] x [Dolar/Tl] = 1 gram altın fiyatı (tl/gr)

.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın