Görüş Bildir
Haberler
Gözünüzü Kırpmadan İzlenmesi Gereken 20 Anime

etiket Gözünüzü Kırpmadan İzlenmesi Gereken 20 Anime

Alperen Tosun
30.10.2015 - 14:46

Her ne yapıyorsanız, bir kenarı koyup bu listeye bir göz atın. Eğer henüz izlemediğiniz bir seri var ise, önce onları izleyin.Burada yazılmış hangi seriyi izlerseniz izleyin, asla pişman olmayacaksanız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20.Danshi Koukousei no Nichijou

20.Danshi Koukousei no Nichijou

Liseli günlükleri diye bir çeviri yapsam, bu seriye oldukça yakışan bir başlık olurdu :). Seri de, 3 liseli arkadaşın lise hayatları boyunca yaşadıkları ilginç ve komedi dolu anları anlatan bu seri, eğlence ve komedi olarak bir şeyler arayanlara ilaç gibi gelecek. Seriyi izlerken adeta bir çok defa, karakterlerin yerinde kendinizi göreceksiniz.

19.Ergo Proxy

19.Ergo Proxy

Baş kahramanımız Re-l, gizemli olayların peşinden giden ve dünya yüzeyinde yaşayan yaratıkları temizleyen Amy Lee ye de olan benzerliği dikkat çeken oldukça sert bir kadın imajı çizen bir karakter. Bir gün evine cyborg gibi bir yaratığın saldırmasıyla oldukça gizem dolu ve bir o kadar merak uyandırıcı ve psikolojik gerilim ile dolu olan bir serüvene doğru yola çıkar. Her geçen gün yaşadığı dünyanın ve kendisinin neden olduğunu anlamaya çalışan karakterimiz, sizce başarıya ulaşabilecek midir? Biraz post apokaliptik bir havada geçen, ağır atmosferi ve gizemi ile içine çeken bu seriyi kaçırmamanızı diliyoruz.

18.Shiki

18.Shiki

Kendi halinde yaşayan bir kasabaya zengin bir ailenin taşınması ile kasabada çözülemeyen, çok ilginç olaylar serisi baş gösterir. Bölgenin doktoru olan Ozaki Toshio ve rahip Muroi Seishin, bu olayları çözmek için kolları sıvarlar. Çok geç olmadan, gizemli ölümler ve kayıplar başlar.Değişik çizim tarzı ve hikaye anlatımıyla oldukça etkileyici bu serinin bir diğer özelliği de karakterlerin saç çizimleri. Karakter ve kurgu olarak başarılı ve gizem dolu bu seriyi şiddetle tavsiye ediyoruz.

17.Black Lagoon

17.Black Lagoon

Karakter tasarımlarıyla gönlümüze taht kurmuş, aksiyon dolu bir seridir. Ödül avcılığı yapan Revy ve ekibi, para karşılığında her işe kalkışır olmuştur. Rock ile bu maceralardan biri sırasında denk gelen ve onu ilk başta rehin alan Revy, daha sonralarda Rock ile oldukça iyi bir ekip olacaktır. Bitmeyen aksiyonu, harika karakterler ve ağır atmosferiyle oldukça sürükleyici bir yapım sizleri bekliyor.

16.Angel Beats!

16.Angel Beats!

Ölümden sonra hayat var mı? Varsa acaba neye benziyor? Angel Beats!, tam olarak bu konuyu ele almış bir seri. Bir tren kazası sonrasında, hiç beklemediği bir dünyada gözünü açan Otonashi, bir anda hiç beklemediği bir kovalamacanın ortasına düşer.Yuri ile ekibi, Kanade isimli bir kızdan kaçıyorlar ve hatta tabiri caizse onunla savaşıyorlardır.Fakat bu dünyanın ilginç olduğu bir nokta da, bütün bu olayların hepsi bir lisede yaşanıyor.İlginç karakterler ve komik, eğlenceli ve dram dolu bu seri sizlere hiç beklemediğiniz hisleri yaşatacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15.No Game No Life

15.No Game No Life

Gecesi gündüzü olmayan, yatıp kalkıp tek işi sanal dünyada vakit geçirmek olan iki kardeşin birden mail kutularına düşen bir mail ile tamamen sanal bir dünyaya düşmelerini anlatan bir seri.Fakat bu dünyanın bir tanrısı ve onun koyduğu kuralları vardır.Aslında düştükleri dünya bir oyun dünyası.Bu dünya her türlü oyuna açık,oldukça zeki bu 2 kardeş ise tam kendilerine ait bir dünyaya düştüklerini düşünüp tanrıya ulaşmak için ellerinden geleni yapıp karşılarına çıkan her türlü oyuna katılacaklardır.Zeka oyunları, ilginç bir dünya ve kısa sürede eğlenceli bir hikaye ile dolu bu seriyi kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

14.Slam Dunk

14.Slam Dunk

Basketbol nedir? Nasıl oynanır? Ortaokulda ağır abi takılıp, herkesle neredeyse kavgalı olan bir çocuk; Sakuragi Hanamichi. Sonunda liseye başlar ve ilk hedefi tabii ki sevgili yapabilmektir. Ama bu hiç de göründüğü kadar kolay olmayacaktır. Kendisi yaklaşık 2m boyunda ve kızıl saçları olan bir gençtir. Bir gün Haruko adlı bir kızla tanışır, bu kız onun hedefidir ve ne pahasına olursa olsun oldukça güzel olan bu kızı elde etmek istemektedir. Fakat bir sorun vardır, Haruko basketball oynayan erkeklerin daha çekici olduğunu hatta 'Slam Dunk' hareketi yapanların çok daha havalı olduğunu söyler. Ama bir sorun vardır, Hanamichi hayatında elini basket topuna sürmemiştir.Ve bir diğer sorun ise Haruko'nun abisi lisenin basketbol kulübü başkanıdır.Hanamichi, hem harukonun gözüne girebilmek hem de abisini geçebilmek için basketbol oynamayı öğrenmeye çalışır.

13.Great Teacher Onizuka

13.Great Teacher Onizuka

Onizuka, liseye yeni atanmış bir öğretmen ve tek hedefi ise tamamen seksi liseli kızlar ile tanışmaktır.Daha ilk gününde bir öğrencisi onu evine davet eder, onunla yakınlaşmak isteyen öğrencisine karşı boş durmayan Onizuka harekete geçerken diğer öğrenciler tarafından basılır. Onizuka hiç istemediği bir tuzağa düşürülmüştür.Öğretmenliğin ona göre olmadığını düşünüp hatta kamyon şoförlüğüne bile soyunmuşluğu olan Onizuka, bir öğrencisinin problemini çözünce kaybettiği işine geri döner ve bu sefer gerçek bir hedefi vardır; Harika Öğretmen Onizuka olmak! Komedi, macera ve dram içerikli bu seri kaçmaz!

12.Mushishi

12.Mushishi

Dünyada, mushi denilen ve hiç bir amaçları/gayeleri olmayan iyi yada kötü olabilen yaratıkların tek amacı varolmaktır. Karakterimiz Ginko ise, Mushishi olarak çağırılır ve kendisi mushileri anlamak için uğraşır. Yani mushilerin ortaya çıkarmış olduğu sorunları çözüp neden böyle davrandıklarına dair bilgi bulabilmek için, dünyayı gezen bir gezgin olmuştur.Tek gözü kapalı karakterin kendi gizemi bir yana, hikaye de ilerledikçe oldukça gizemli olaylar olmaya başlar.Macera, fantezi, doğaüstü ve ağır bir atmosferde geçen bu seri orjinal hikayesiyle oldukça dikkat çekiyor.Bu türleri sevenlerine, çok ayrı bir tad olacaktır.

11.Baccano!

11.Baccano!

1930'ların Chicago'sunda geçen bir dizi ardışık olayların ele alındığı doğaüstü güçlerle süslenmiş harika bir kurguya sahip seridir.Hemen hemen 10 ayrı karakterin, hepsinin birden başrol olduğu bir seri diyebilirim.Hikaye akışı şu ana kadar bildiğiniz bütün animelerden çok farklı, bu da animeyi kesinlikle izlemeniz için ayrı bir etken. Bu 10 kişi, hepsi kendi hikayesinde yaşarken hepsinin yolu öyle ya da böyle bir şekilde kesişir.Dönemin mafyaları da işin içine girince, aksiyon ve macera da seriden eksik olmuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10.Kara No Kyoukai

10.Kara No Kyoukai

Son günlerde Japonya'da oldukça gizemli ölümler olmaya başlamıştır. Çözülemeyen bu ölümler için ilgili birimler, normal olmadığını ve hatta paranormal olayların çevresinde bu ölümlerin gerçekleştiğini söylerler.Tüm ölümlerin ortak bir noktası vardır; ölenlerin hepsi liseli kız öğrencilerdir.Hepsi Fujou binasının tepesine çıkıp, intihar etmektedirler.Bu olayı çözmek üzere 3 kişilik ekip görevlendirilir. İçlerinden Shiki, bu tür olayları çözmekte başarılıdır ve kendisinin bazı farklılıkları olduğu biliniyor.Çözmek için binaya giden, Shiki bir öğrencinin daha binaya girdiğini farkeder ve sessizce en üste kadar takip eder.Sonunda öğrenir ki, hayalet formunda bir güruh her gün kurban seçip kendileri için öldürüp aşağıya atarlar.Shiki ve ekibi bu olayı çözüp dahasında bilinmeyen ve çözülemeyen bir sürü olaya daha el atacaklardır. Toplamda 7 tane filmi olan bu seri, kimine göre oldukça karışık gelebilir çünkü kronolojik olarak sıralanmamış fakat gelen yorumlardan birisi aslında bu şekilde çok daha ilgi çekici ve daha iyi olduğuydu.Sıralamayı size bırakıyor ve bu seri ile sizi baş başa bırakıyoruz.

9.Death Note

9.Death Note

Her ne kadar son dönemde çok istenilmeyen bir seri olsa da, bu seriyi yazmadan geçemezdim. Benim için anime kültlerinden diyebileceğim bir seridir ve izlememiş her insanın mutlaka izlemesi gerekir diye düşünüyorum.Çok çalışkan ve zeki bir öğrenci olan Yagami Light, okulun bahçesinde gezerken bahçede üzerinde 'Death Note(Ölüm Defteri)' yazan bir defter görür.Defterin kapağında, defterin kendine ait kuralları yazar.Deftere ismi yazılan kişinin öleceğini, bunun yazma kurallarını ölüm şeklinin belirlenmesi vs gibi, fakat Light önce saçma bulup inanmaz.Fakat içinde bir şüphe sürekli baki kalır, sonra gidip tekrar defteri alıp eve döner ve TV'de gördüğü bir suçlunun ismini yazar.Fakat buna rağmen inanmamaktadır.Nihayetinde ismini yazdığı kişi ölür ve ölüm meleği Ryuk kendisine görünür.Ryuk'un danışmanlığında kendisini dünyanın yeni tanrısı ilan edip dünyayı suçlulardan temizlemek istemektedir.Fakat bu isteği çok kolay olmayacaktır çünkü karşısına en az kendisi kadar zeki bir detektif olan L çıkacaktır.

8.Kill la Kill

8.Kill la Kill

Ryuuko Matoi adlı bir öğrenci, babasının ardındaki gizemli ölümü bulmak için yer yer dolaşır. Bir elinde hemen hemen kendisi boyutlarında yarım bir makas ile dolaşır.Diğer yarısını elinde tutan kişiyi aramaktadır, en sonunda Honnouji adlı liseye kaydolur.Bu okulun bir özelliği ise, belli kademeye gelen öğrencilerin özel güçlerle donatılan Goku üniformalarına sahip olabilmeleri.Ryuuko ise bir gün babasının izinden giderken, bir mahzen gibi bir yere düşer ve kazara düştüğü yerde babasının önceden yapmış olduğu kostüm vardır. Ve Senketsu adlı bu kostüm aslında canlıdır fakat Ryuuko'dan başkası ile iletişime geçmez. Babasının ölümünün ardındaki gizemi araştırmaya devam ederken okulun başkası olan Kiryuuin Satsuki'ye meydan okur.İkili gel zaman git zaman sürekli bir çatışmanın içinde olacaklardır fakat arkaplanda hiç beklenmeyen şeyler gelişmektedir.

7.Fate/Zero

7.Fate/Zero

Eğer izlemiş olan varsa, Fate/Stay Night ın öncesini ele alır bu seri.Adından anlaşılacağı üzere en baştan başlıyor her şey.Fate evreninde her 10 yılda bir ortaya çıkan 'Holy Grail' yani Kutsal Kadeh için, farklı askerler diğer dünyalardan çağırılır ve bu askerler doğru büyüyü yapan kişilere bağlı olurlar.Efendilerinin üstlerinde kullanabileceği 3 hüküm yetkisi vardır.Askerlerin ve efendilerin , yani herkesin amacı kadehe herkesten önce ulaşıp kadehin kendisine sunduğu gücü almaktır.Bu güç, her şeyi mümkün kılmaktadır ve herkes kendi emeli için bu gücü kullanabilir.Aksiyon, fantezi ve doğaüstü olaylar ile harmanlanmış bu güzel hikaye üstüne bir de oldukça kaliteli görsel efektler ile bizlere sunuluyor.

6.Cowboy Bebop

6.Cowboy Bebop

Cowboy Bebop, içerisinde iki kişinin bulunduğu bir uzay gemisidir. Spike ve Jet, yıllardır Vault Hunter (Ödül Avcılığı) yapmaktadırlar. Oldukça fakir bir şekilde uzayın bir ucundan diğerine, devletin yakalayamadığı veya kodamanların yakalanmasını istediği kişilerin başına konulan ödülü alabilmek için maceradan maceraya koşmaktadırlar.Daha sonra kadroya Faye, Ein(köpek) ve Edward katılacaktır.Fakat ekip yolda buldukları mantarı bile bölüşmeye çalışacak kadar zor durumlara düşmekten kurtulamayacaktır.Hepsinin ayrı bir hikayesi olan karakterler, zaman zaman kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kalırlar.Bir mafya dizisi havasında ilerlerken biranda uzay gemilerini savaşlarına dönüşebilen bu seri, uzay ve bilim-kurgu hatta aksiyon macera komedi ve dram bile içeren bu seri saydığım türlerin sevenleri için mutlaka izlenmesi gerekir. Not; Finali ağlatabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5.Code Geass

5.Code Geass

Dünya ülkeleri neredeyse bitmiş, Büyük Britannia İmparatorluğu hemen hemen tüm dünyayı ele geçirmiştir.Lelouch ise imparatorluğun prenslerinden birisidir. Öğrenci olarak zeki olmasından ötürü, önemli isimler tarafından satranç maçları gibi oyunlara davet edilir. Bir gün yine böyle bir durumdan dönerken, devletten bir kamyonet çalan grubun kaza yaptığını görür. Kaza alanına koşarak giden Lelouch, kamyonetin içinde bir kapsül olduğunu görür ve kırılmış kapsülün içinden saçları yeşil esrarengiz CC adında bir kız çıkar. Ve ona bir güç vereceğini söyler, kabul durumunda Lelouch tek gözünde Geass denilen gücü uyandırmış olur. Baskın yapan askerlerden kurtulabilmesinin tek yolu ise, bu gücü kullanıp etkisi altına giren herkesi istediği gibi yönlendirmesidir. Daha sonra bu gücü kullanarak, babasının kurmuş olduğu bu düzene bir son vermek için devrim ordusuna katılır. Aksiyon, macera, dram, mecha ve bilim-kurgu türünün sayılı örnekleri arasına girecek bir yapımdır. Not; Finali ağlatır.

4.Gintama

4.Gintama

Üzerine söylenecek pek fazla şey olmayan bir seri. Yıllar geçmiş ve savaştan sonra hükümet , kılıç kullanımı yasaklamıştır. Ve dünyanın her yerine uzaylı ırklar gelmiş insanlık ile birlikte yaşamaya çalışmaktadırlar. Gintoki de kendine bir iş yeri kurmuştur fakat sıradan yapılamayan veya yapılmayan istenmeyen işler için kiralanabilir bir iş yeri. Yanında Shinpachi ile başlar daha sonra ekibe Kagura da katılır, ilerleyen zamanlarda Sadaharu da gelecektir. Bu ekibin başlarına gelmedik olay kalmaz. Seri baştan sona , tüm Japonya tarihini mitolojisini ve bilinen adını duyurmuş büyük anime yapımlarına göndermeler yapar. Hatta öyle ki kendi yapımcısına ve mangakasına varıncaya kadar. Yani bu seriyi üstlerde olduğu için izlemeden önce, Japonya hakkında bilgi sahibi olmalı ve en bilinen her yerde adı sanı geçmiş animeleri izlemeniz şart. Tabii ki %100 bu göndermelerle ilerlemiyor, yeri geliyor çok ciddi kavgalara konu oluyor yeri geliyor gülmekten yerden kalkamıyorsunuz.Komedi, doğaüstü, macera gibi konuları birleştirip bu kadar başarılı iş çıkarabilmiş nadir serilerden ve her bölümde bunun hakkını cidden verebilmeyi başarmış bir seridir.

3.Steins;Gate

3.Steins;Gate

Çılgın bilim adamı Okabe Rintarou, çocukluk arkadaşı Mayuri ve hacker arkadaşı Daru'dan oluşan 3 kişinin bulunduğu 'Geleceğin Aletleri Araştırma Laboratuvarı' isimli bir yer kurarlar.Okabe, bir gün gelecek için çok önemli işler yapabileceğine inanmaktadır.Fakat bulundukları ofiste her şey sıradan aletlerden oluşmakta ve henüz gelecek için bir şey yapabilmiş değillerdir.Telefonunu şarj etmek için mikrodalga fırına bağlayan Daru, fırına koydukları muzun yeşil bir jöleye döndüğünü görür.Yaptıkları deneyler sonucunda, telefondan geçmişe mesaj gönderebildiklerini keşfederler.Fakat her gönderilen mesaj aynı zamanda, geçmişte kontrol edilemeyecek etkileri de beraberinde getirmektedir.Ünlü konuşmacı Makise Kurisu'nun bulunduğu konuşmayı dinlemek için salona gitmeye çalışan Okabe, tesadüfen yanından geçtiği bir odada onu ölü olarak görür.Panik yaparak kaçan Okabe asansöre binip kaçmaya çalışır.Fakat asansörün kapısı açıldığında kendisini canlı şekilde karşısında gören Okabe çok daha büyük şeylerin döndüğünü anlamıştır.Bilim-kurgu ve dram severler için harika bir seridir, sadece yazdığım türe aldanmayın komedisi de aksiyonu da içerir fakat az olmaktadır.Not; Final olmadan ağlatabilir.

2.Fullmetal Alchemist; Brotherhood

2.Fullmetal Alchemist; Brotherhood

Öncelikle bu seri ile diğer FMA serisi arasındaki farkı belirteyim; bu seri ilk bölümden son dakikasına kadar ana hikayeye bağlı olarak işler. Fakat ilk seride (henüz ben de izlemedim) 10 bölümden sonra sanıyorum, asıl hikayeden çıkıyor ve işler çok daha farklı bir hal alıyor.Aldığım yorumlara göre, o serisi de oldukça sağlam ve akıcı gidiyor.Ben size onu izlemeyin demeyeceğim, onu da mutlaka izleyin ama önce bunu :). Şimdi gelelim FMA' in asıl olayına.Bu evrende simya(alchemy) denilen bir teknik ile objeleri manipüle edebilip istediğini şekli verebiliyorsunuz. Haliyle büyüler ve teknikler de içeren seride, kişiden kişiye değişen özel simya teknikleri saldırı stilleri gibi bir sürü şey görebiliyorsunuz. Hikayemizdeki baş kahramanlar olan Elric kardeşler, çocukken annelerini kaybederler. Okudukları kitaplarda onu çağırmanın mümkün olduğu bir çağırma büyüsü öğrenirler fakat işler istedikleri gibi gitmek.Edward sağ kolunu kaybederken aynı zamanda Alphonso tüm vücudunu kaybetmektedir.Bu eşit takas denilen bir olaydır, aldığın kadar verirsin.Çağırdıklarında gelen şey anneleri değil, hilkat garibesinden beter ne olduğu belli olmayan acınası halde olan bir yaratıktır.Edward, kardeşini kaybetmek istemez ve yakınında duran zırhın içine kendi kanıyla çağırma büyüsü sembolü çizerek sol ayağını feda ederek kardeşinin ruhunu geri alabilmeyi başarır.Bu 2 kardeş daha sonralarda devletin kadrolu simyageri olarak gezmeye başlarlar.Öğrenirler ki Felsefe Taşı denilen bir taşın kaybedilen uzuvlarını geri alabilmeleri için ve kardeşinin vücudunu geri alabilmesi için bir çözüm olabilir.Aksiyon, macera, dram, fantezi, büyü, askeri gibi bir çok türü içinde barındıran bu seri aynı zamanda bir çok anime sever için 1. sıradadır.

1.Tengen Toppa Gurren Lagann

1.Tengen Toppa Gurren Lagann

Gelelim 1. sıraya, nedir bu seriyi hepsinden önemli yapan? Bu seriyi izlememiş ve başka serilerle boğuşan, listesi kabarık herkese; su içmeye bile gitmeyin, yaptığınız her şeyi bırakın ve bu seriyi izleyin! Çünkü bu öyle bir seri.Sizce bir seri ne kadar abartılabilir? Bir robotun boyutu en fazla ne kadar olabilir? Gökdelen? Hayır. Gezegen? hayır.. Birazdan döneceğim bu konuya. Simon ve Kamina , öz kardeş olup olmadığı belli olmayan 2 kardeş. Simon her zaman Kamina'ya abi(aniki) demiştir.O da ona kardeşi gibi değer vermiştir.Bilinmeyen olaylardan sonra dünya yüzeyi yaşanamaz bir halde olunca, yüzeyde yaşayan herkes yer altında yaşamaya zorlanır.Her gün kazı çalışmaları yapıp yiyecek ve değerli taş araştırmaları yapılmaktadır.Kamina, bir gün yüzeye çıkmayı istemektedir ne olursa olsun mutlaka ulaşabilmek için düzenli bir şekilde baskın yapar şansını dener ama bir türlü başarıya ulaşamaz.Simon ise bir gün yaptığı kazı sırasında bir robot başı(evet, başı) bulur.Kamina ona Lagann ismini koyar ve Lagann'ın kaçışlarını kolaylaştıracağını düşünür.2 kişinin sığamayacağı genişlikte olan bu robotumsu tamamen ruh gücü(spiritual power) ile çalışmaktadır.Nihayet planı uygulayan Kamina yüzeyi deler fakat aynı zamanda yüzeyden içeriye dev bir robot düşer.Üstünde de elinde sniper silahı olan bir kız belirir.Kamina ve Simon un yardımıyla robotu altederler ve bu ikili dışarı çıkmış olur.Yoko'yu da yanlarına alan ikili, önlerine gelen her zorluğu ne olursa olsun aşmak isteyeceklerdir.Ve bu robotun bir özelliği de diğer robotlarla birleşebilmektedir.Nihayetinde sadece küçük bir parça olarak kalmayıp şu ana kadar hiç bir şeyin ulaşamadığı bir boyuta, hemen hemen bilinen tüm evrenin boyutunda bir şeye dönüşecektir.Bu seri şu ana kadar en abartılmış serilerden biri fakat bence bu seriyi bu kadar harika yapan şey de tam olarak bu.Komedi mi? Bilim-kurgu mu? Aksiyon-macera mı? Dram mı? Size hangisi lazım? Bu seri size hepsini verecektir, bırakın ölmeyi nefes almadan önce bu seriyi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1142
1032
604
397
256
227
207
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın