Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücreti Açıkladı!

etiket Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücreti Açıkladı!

Emre Ordu
22.12.2022 - 12:25 Son Güncelleme: 22.12.2022 - 14:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret net 8 bin 506 TL oldu. Asgari ücrete yüzde 55 zam yapılmış oldu. 9 bin TL'nin altında bir rakamı kabul etmeyeceğini duyuran Türk-İş masada yer almadı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beşepe'de düzenlediği basın toplantısıyla milyonlarca emekçinin merakla beklediği yeni asgari ücreti duyurdu. 

Çalışan ve işveren taraflarının ortak bir rakam üzerinde anlaşamadığını belirten Erdoğan, Ne emekçilerimizin hakkının yenmesine ne de iş verenlerin altından kalkamayacakları bir duruma rıza gösteririz. Taraflar arasında makul bir uzlaşma sağlanabilmesi için samimi gayret sarfettik. Gönlümüz çalışan temsilcilerimizin de bugün aramızda olmasını istedik. Geçmiş yıllarda da taraflar uzlaşıya varamadığı halde hükümetçe uzlaşıya varılan çok sayıda asgari ücret olmuştur. Açıklayacağımız asgari ücret rakamı, ülkemizin görünümüyle de uyumludur' dedi.

"Ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız"

"Ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız"

'Yıl içinde enflasyonda yaşanan yüksek artış, temmuz ayında bizi 5 bin 500 liraya çıkarmaya yöneltmişti' diyen Erdoğan 'Tüm bunları yaparken unutmayalım, sırtımızda bu devletin küfesi var. Altyapıyla, üst yapıyla, eğitimde, sağlıkta attığımız adımlar var. Bu hesapları da ilmik ilmik dokuyarak yapıyoruz. Yıl içinde asgari ücrette ortalama yüzde 80 oranında artış sağlamıştık' ifadelerini kullandı. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Enflasyon inşallah yıl ortasında yüzde 30'lu, yıl sonunda yüzde 20'li rakamlara indirmekte kararlıyız. Her vatandaşımdan hesabını bu hedefe göre yapmalarını istiyoruz. Asgari ücreti belirlerken hem geçmiş kayıpları telafi edecek hem önümüzdeki yıla dair enflasyon öngörümüzü destekleyecek bir oran belirledik. Eğer öngöremediğimiz bir durum yaşanırsa geçen yıl olduğu gibi bir ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız.'

Erdoğan herkesin merakla beklediği rakamı açıkladı ve 2023 yılında net asgari ücretin 8 bin 500 TL olacağını duyurdu.. Böylece asgari ücrete yüzde 55 zam yapılmış oldu.

Türk-İş masada yer almadı

Türk-İş masada yer almadı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'ın asgari ücreti açıkladığı basın toplantısında işçi kesimini temsil eden Türk-İş yer almadı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısının ardından yaptığı açıklamada asgari ücret tekliflerinin 9 bin lira olduğunu, bunun altında bir rakama imza atmayacaklarını bildirmişti.

Yeni asgari ücret açlık sınırından 721 TL fazla

Yeni asgari ücret açlık sınırından 721 TL fazla

Türk-İş kasım ayında açlık sınırını 7 bin 785 TL, yoksulluk sınırı 25 bin 365 TL olarak açıklamıştı. 8 bin 506 liralık yeni asgari ücret, Türk-İş'in açlık sınırının 721 TL üzerinde, yoksulluk sınırının ise 16 bin 859 TL altında.

Erdoğan'ın asgari ücreti açıkladığı konuşması

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
328
166
53
25
16
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aras1313

Celladına Aşık Olmuşsa Bir Millet, İster Ezan, İster Çan Dinlet, İtiraz Etmiyorsa Sürü Gibi İllet, Müstehaktır Ona Her Türlü Zillet.

Kerem Senol

nedenmis o acaba sizlere yapılan her kıyak neden asgari ücretliye yapılmıyor.biz asgari ücrete tabi olanların yakasından düşün artık AMK.memur ve emekli kısm... Devamını Gör

kirim

hoşgeldin 1 kilo beyaz peynir 250.00tl

Pasif Kullanıcı

beyaz peynir de yemeyeverelim canım nolcak!

yengegeldikmi

"Türk İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) toplantıya davet edilmediği ortaya çıktı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tekliflerinin 9 bin ... Devamını Gör

yengegeldikmi

Hah 8.500. Gelsin zamlar şimdi...