Görüş Bildir
Haberler
Göz Altı Morlukları Kâbusunuz Olmasın!

etiket Göz Altı Morlukları Kâbusunuz Olmasın!

Dr.Eylem Acar
11.08.2023 - 12:41 Son Güncelleme: 11.10.2023 - 21:07

Göz altı morlukları, yorgun görünmemize neden olan ve estetik kaygılar yaratabilen yaygın bir cilt sorunudur. Yorgunluk, uykusuzluk, alkol tüketimi, göz etrafı ekzemasi ve güneş, göz altı koyu halkaları arttırıcı faktörler olsa da en önemli etken genetiktir. Peki nedenleri ve tedavi yöntemleri nelerdir gelin hep birlikte göz atalım…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıklı ve parlak göz çevresi için adımlar atmaya hazır mısınız?

Sağlıklı ve parlak göz çevresi için adımlar atmaya hazır mısınız?

Yazımızın girişinde bahsettiğimiz nedenlerin detaylarına değinmek gerekirse göz altı morlukları; genetik faktörlerden kaynaklanabilir yani aile geçmişi, göz altı morluklarının oluşumunda etkili olabilir. Genetik yatkınlık, cilt altındaki damarların belirginleşmesine ve morlukların oluşmasına yol açabilir. Öte yandan yaş ilerledikçe, cilt altındaki yağ ve kolajen miktarı azalabilir. Bu durum, göz altı bölgesinde cilt inceliği ve morlukların artmasına neden olabilir. Bunlar elimizde olmayan nedenlerdir. Elimizde olan nedenlere baktığımızda, yetersiz uyku, cilt tonunu düzensizleştirebilir ve göz altı morluklarının daha belirgin görünmesine neden olabilir. Bunun yanında sağlıksız beslenme, vitamin ve mineral eksiklikleri, cilt sağlığını olumsuz etkileyerek göz altı morluklarının oluşumuna katkıda bulunabilir. Kötü beslenmeye alkol, sigara gibi zararlı maddeler eklenince göz altı morlukları kaçınılmaz olabilir. 

Peki göz altı morluklarının tedavisi nasıl oluyor?

Öncelikle kendi çabamızla neler yapabileceğimize bakalım. Uyku düzeni ve dinlenme tabii ki çok önemli. Yeterli uyku almak, cilt sağlığını destekler ve göz altı morluklarının azalmasına yardımcı olabilir. Cildin ihtiyaç duyduğu vitaminleri ve mineralleri sağlayan sağlıklı bir beslenme düzeni benimsemek, göz altı morluklarını azaltabilir. Ayrıca yeterli su içmek cildin nemini korumaya yardımcı olur. Soğuk kompres veya buz torbası kullanarak göz altı bölgesini hafifçe soğutmak, şişliği azaltabilir ve morlukları gizleyebilir.

Bunlara rağmen göz altı morluklarınız geçmiyorsa dermatoloğunuza başvurabilir ve göz altı morluklarına özel formüle sahip göz kremleri ile cilt tonunuzu dengeleyebilirsiniz. Öte yandan dermatolog gözetiminde, lazer tedavileri, kimyasal peelingler veya dolgu maddeleri gibi medikal tedaviler de göz altı morluklarının giderilmesinde etkilidir.

Göz altı morlukları, her yaşta karşılaşılabilecek yaygın bir sorundur. Ancak doğru bakım ve tedavi yöntemleriyle bu sorunu hafifletebilirsiniz. Sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları edinmek, uyku düzeninizi iyileştirmek ve cilt bakım ürünleri kullanmak, göz altı morluklarını azaltmaya yardımcı olabilir.

Unutmayın ki her cilt farklıdır, bu nedenle en iyi sonuçları elde etmek için bir uzmanla görüşmek önemlidir. Göz çevresi bakımı konusunda uzman dermatologlardan yardım alarak en uygun tedavi yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

Instagram

Facebook

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vengo

Kremler hikaye, cildi içten besleyeceksiniz, 15 yıldır Shiseido ürünlerini kullanırım, onun yıllardır yapamadığı işi, 1 yılda toz kolajen yaptı, gözaltlarım ... Devamını Gör