Görüş Bildir
Haberler
TV
Batman'in Şehri "Gotham" Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Batman'in Şehri "Gotham" Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

maykıl ceksın
10.10.2014 - 05:20 Son Güncelleme: 12.10.2014 - 14:59

Batman'dan Çok Önceleri Gotham Şehri

Merhaba arkadaşlar. Size bu listede 22 eylül tarihinde yayınlanmaya başlamış 'Gotham' dizisinden ve dizinin karakterlerinden bahsedicem.

Önemli Not: Dizinin şuana kadar 3 bölümü yayınlanmıştır. Liste fazlaca spoiler içermektedir. Spoiler sevenler devam edebilir fakat spoiler a karşıysanız okumadan önce hızlıca 3 bölümü atıp gelin derim.

Hadi başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Batman'den önce Gotham'da kim vardı?

1. Batman'den önce Gotham'da kim vardı?

Öncelikle bu dizide ana karakter olarak Batman'i değil James Gordon'u izleyeceğiz. Batman'den önce Gotham şehrinin nasıl kokuşmuş bir hale sürüklendiği öğreneceğiz. Bıyıkları terlememiş Batman'i, daha küçük bir kız olan Kedikadın'ı, yavaş yavaş Penguen'e dönüşen genç Pengueni izlerken bu başta alışılmadık gelecek. Dizi yapımcıları bize eşsiz bir fırsat sunuyor. Belki 'Batman olmadan Gotham'ın ne tadı ne tuzu olur' diyeceksiniz. Belki bu senaryo size zorlama ve Batman efsanesini sarsan bir olay gibi gelecek. Fakat Batman'in, Gordon'un ve diğerlerinin geçmişi sizin de ilginizi biraz bile olsa çekecektir. Hele Batman hayranıysanız bence bu diziyi çok seveceksiniz. 'Batman'dan önce kim vardı?'  sorusuna cevap olabilecek bu dizi bizi Gotham'ın karanlık, karışık ve hareketli arka sokaklarına götürüyor. Bir de; şuan Gotham'da bir kaos ortamı yok, her şey düzenine göre işliyor, yine suç olayları fazla fakat her şey birileri tarafından kontrol altında, ta ki Wayne ailesinin çok değerli iki ferdi bir arka sokakta öldürülene kadar. Evet dizi bu sahneyle başlıyor.

Neyse zaten izledik arkadaşım uzatma diyorsan karakterlere geçiyorum.

2. James Gordon

2. James Gordon

'Ben McKenzie' yi Dedektif Gordon rolünde görüyoruz dizide. Kendisi başrolümüz. James Gordon sürekli “çaylak” olarak adlandırılan, babasını küçükken kaybetmiş bir polis memuru ki bu ortak hikaye Bruce Wayne’le arasında bir bağ kurmasına olanak sağlıyor. İdealist bir adam ve her zaman doğruyu yapmanın peşinde, fakat merhameti ve acemiliği daha ilk bölümden gelecekte Batman’in başına bela olacak kararlar almasına yol açıyor. Fakat küçük Bruce ve Dedektif arasında kurulan bağ oldukça kuvvetli, keza James Gordon, genç kahramanımıza ebeveynlerinin katilini bulma sözü veriyor. James Gordon, her ne kadar klişe bir karakter olsa da, senaryoda çok yönlü bir karakter olarak ele alınmış olması durumu kurtarıyor.

3. Bruce Wayne

3. Bruce Wayne

'David Mazouz' u ise Bruce Wayne rolünde görüyoruz. 'Batman'in çocuk halinin pek ilgi çekici gelmediğini itiraf ediyorum. Ama yapacak bir şey yok.' Küçük Wayne'e anne ve babasıyla sinemadan gelirken çok kötü bir deneyim yaşatılıyor. Anne ve babasının gözü önünde öldürülmesi onu derin düşüncelere savuruyor. Nasıl güçlü hale gelebileceğini ve onu bu duruma düşürenlere nasıl cevap verebilirim diye bir çıkış yolu bulmaya çalışıyor sürekli. Bruce Wayne'in nasıl Batman'e dönüştüğünü de izleyeceğiz dizide. Ara ara Dedektif Gordon'dan uzaklaşıp Wayne malikanesini ziyarete gidiyoruz. Genç ve asi Bruce Wayne'in kendi çapında kafasına göre işler çevirmesine tanık oluyoruz.

4. Kedi Kadın

4. Kedi Kadın

'Camren Bicondova' yı Kedikadın rolünde izliyoruz. Dizideki adı  'Selina Kyle' fakat o kendisine ısrarla 'Cat' denmesini istiyor. İlk sahneden itibaren Selina olayların içinde, Wayne'lerin ölümüne şahitlik etmesi Bruce Wayne'e karşı ilgisini çekiyor ve tabi ardından Dedektif Gordon'a. Küçük bir kız olduğu kadar kurnaz, eliçabuk ve asi bir kız olan Selina bir yandan da sokakta yaşayan, sokak hayatına ayak uydurmuş, damda tepede deri ceketiyle ve artist gözlüğüyle gezen uçarı bir kız. Dizide oldukça önemli bir rolü olduğunu kendisinin bir çok sahnede yer almasıyla anlayabiliyoruz. Kedi Kadın olma yolunda hızlı bir şekilde ilerleyebileceğini görebiliyoruz. Ayrıca 'Camren Bicondova' nın yaşına rağmen (1999 doğumlu) sergilediği oyunculuk dizideki çoğu oyuncudan yüksek düzeyde. Bu yönden benim dizideki favori karakterim olmakla birlikte çoğu izleyen tarafından hemen sevilip benimseneceğine de eminim.

5. Alfred Pennyworth

5. Alfred Pennyworth

'Sean Pertwee' dizide Alfred rolünde. Alfred'i o kadar filmde yaşlı bir şekilde gördük ki bu Alfred bize fazla genç gelebilir. Ayrıca nedense sanki Alfred'i, öncesinde fazla agresif ve hareketli bir tipmiş gibi görüyoruz dizide. Belki de bu hali, ilk defa kendi başına çocuk büyütmek zorunda kaldığı için boğuştuğu stres yüzündendir. Bazen ne yapacağını bilmeyip Dedektif Gordon'u eve ziyarete bizim küçük Bruce Wayne'e akıl vermesi için çağırıyor. Asi çocuğa sözünü geçirememeye başladı anası babası öldükten sonra. Bu gidişle Bruce Wayne, Alfred'in canını daha çok sıkacak ve üzecek gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oswald Cobblepot

6. Oswald Cobblepot

'Robin Lord Taylor' ı dizide Oswald Cobblepot rolünde izliyoruz. Penguen demedim. Çünkü o kelimeyle ondan bahsedilmesinden şimdilik nefret ediyor. Hatta duydukça delleniyor. Oswald bir mafya anasının yanında takılırken ispiyonculuk yapıp ölümle burun buruna geliyor. Ama şans onu son anda yakalayıp onu Gotham'ın sayılı pisikopatlarından biri yapması için sokaklara salıyor. Ve Gotham'da şuan daha genç fakat çok hırslı, kızgın ve korkmadan insan öldürebilen bir cani geziyor. Tehlikeli ve kurnaz Oswald dizinin yayınlanan ilk 3 bölümünde oldukça ön plandaydı. Bu da bize Penguen'in çılgınlıklarını bol bol izleyeceğimizi gösteriyor.

7. Fish Mooney

7. Fish Mooney

'Jada Pinkett Smith' i  Fish Mooney rolünde izliyoruz. Kendisi dizinin mafya anası. Fish Mooney karşımıza çılgın, hırslı, sert ve seksi bir mafya lideri olarak çıkıyor. İşleri tıkırında fakat o kendini daha yukarılarda görmek istiyor. Bu sebeple bazı dertler başına sarılmakta. Fish kendine has tarzıyla ilgiyi üzerinde toplamayı başarıyor izleyen tarafından. Kendine has saç şekli, kıyafetleri, takıları ve mimikleriyle tam Gotham'lık bir karakter. Polis bile gelip ondan izin almadan bölgesinde bir şey aramaya çıkmıyor ya da direkt gelip aradığı kişiyi ona soruyor. Adabı üslubu bilen fakat hırsına engel olamayan birisi Fish.

8. Harvey Bullock

8. Harvey Bullock

'Donal Logue' de  Harvey Bullock rolünde. Bu karakterle ilgili pek fazla bir şey söylemek istemiyorum aslında. Çünkü karaktersiz bir karakter. Kendisi; sağdan soldan para yiyen, rüşvet alıp sesini çıkarmayan, mafyanın kuklası olmuş, onlardan izinsiz bir şey yapamayan, salla başı al maaşı takılan, aman hacım çok şeyapmayalım diyerek Dedektif Gordon'a ikidebir geri vites yaptırmaya çalışan sinir bozucu bir Gotham polis dedektifi.

Bir de ilk bölümü izlerken yoksa bu Harvey Dent mi olacak ilerde dedim kendi kendime. Sonra baktım adamın soyadı farklı. Hem bu ikiyüzlü falan da değil direkt yüzsüz. Yalnız rolünü iyi yapıyor ona lafım yok. İzlerken gerçekten sinir oluyorum adama.

9. Yukarıdakilerin Dışında

9. Yukarıdakilerin Dışında

Bu saydığım karakterler dışında da ilginç tipler var.

Biri Gordon'un nişanlısı örneğin: güzel ve masum gibi görünen esrarengiz ve değişik bir tip. Daha hakkında pek bişey öğrenemedik.

Bir diğeri polis departmanında takılan gelecekteki 'Bilmececi'. Kendini sorduğu bilmecelerle ve hal hareketleriyle yavaştan belli ediyor.

Dizin afiş çekimlerinde yer almış yapraklı bir kız var ayrıca. Fakat onu çıkaramadım kimdir nedir neye dönüşecek? Çizgi roman karakterlerinden biri olabilir.

Daha görmediğimiz nice karakter var dizide. Alt tarafı 3 bölüm yayınlandı şuana dek. Bir yandan da mafya olayları var. Büyük mafya babası Falcone' a karşı isyan mı başlamakta? Falcone eskisi kadar güçlü değil mi yoksa? Sokaklar kimin eline geçecek? tarzında magazin geyiğimi de yaptığıma göre lafı fazla uzattım demektir.

Her haliyle bana hissettirdiği; kaliteli ve özlediğimiz Gotham kokan bir yapımın bizi içine çekmekte olduğu. Yönetmen ve senaristler dengeyi koruyarak ilerleyen bölümlerde daha da yükseltebilirlerse diziyi Gotham tutar, biz de Batman'in Batman oluşunu görebiliriz. Tutmazsa şayet Bruce Wayne daha reşit olmadan dizi bitebilir. Kötü olur.

Aşağıda filmden bazı kareler olacak onlara da bakmadan geçmeyin.

10. Herkesin Kafasındaki Soru: "Where is The Joker?"

10. Herkesin Kafasındaki Soru: "Where is The Joker?"

Evet arkadaşlar bunu ben de en az sizin kadar merak ediyorum. Heath Ledger'ın Kara Şovalye'de bize sunduğu -ve bizi kendisine hasta ettiren- Joker karakterini başka hiç bir oyuncuyla görmek istemediğimiz doğru. Evet bundan sonra kimse Joker'i o adam kadar iyi oynayamaz ve oynamamalı.

Bütün bunların yanı sıra böyle bir dizide Joker'in küçüklük halini, başına neler geldiğini, en basitinden ağzının o şekli nasıl aldığını ben çok merak ediyorum. Bence siz de merak ediyorsunuz. Bu yüzden bu dizide JuniorJoker'i görmek istiyorum. Galiba sanırsam emin olmamakla birlikte dizide var. Ya da ben öyle olmasını umuyorum. Şuana kadar 3 bölümde de kenarda köşede görünmedi. Bakalım görünecek mi? 'Why not?'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Diziden kareler

Bonus: Diziden kareler

Acı bir sahne. Hala izlemediyseniz gidip hemen izlemelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
53
24
15
13
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cihan Ç.

''Dizin afiş çekimlerinde yer almış yapraklı bir kız var ayrıca.'' dediğiniz Poison Ivy olmalı. Oda; sanırım 2. bölümde Bruce'un ailesini öldürmekle suçlanan... Devamını Gör

bazen20_09

Ağzı kesilmiş Joker olmayacak. Bu dizideki Jokerin yüzü zımbalı ve adı da Jerome

@daghantanyeri

muhtesem olmus. sadece ilk bolumu izledim. sezon bitsin topluca izleyecegiz. ama bozmazlarsa biz Batman manyaklari icin basyapit olur!