Görüş Bildir
Haberler
Google'ın Yapay Zeka Tabanlı Magenta Programı İlk Bestesini Oluşturdu

Google'ın Yapay Zeka Tabanlı Magenta Programı İlk Bestesini Oluşturdu

Onedio Medya
02.06.2016 - 23:21

Google’ın sanat ve müzik odaklı geliştirdiği yapay zeka tabanlı Magenta programı, ilk bestesini oluşturdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google’ın yeni makine öğrenimi (machine learning) projesi ilk ürününü ortaya koydu. Sinirsel ağlar ile 4 müzik notasını öğrenen yapay zeka, bu notalar ile 90 saniyelik bir piyano melodisi oluşturdu.

İlgili melodiyi hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Melodinin yanı sıra Google, Magenta projesi kapsamındaki hedeflerini açıkladığı bir blog yazısı da yayınladı. Açıklamasında makine öğrenimi ve sanat üzerine çeşitli detaylara değinen Google, uzun vadede Magenta’nın makine-merkezli oluşturulan sanat ürünlerinin merkezi olmasını istediklerini ve bu bağlamda da yetenekli sanatçılardan oluşan bir topluluk kurmak istediklerini belirtti.

Google kısa vadeli hedeflerinde ise ses, video ve MIDI gibi formatlar ile çalışan araçların desteği ile başlayarak, sanatçılara makine öğrenimi modelleri konusunda yardımcı olacak platformlar oluşturmak olduğunu belirtti.

Magenta’nın Google’ın açık kaynaklı TensorFlow sistemi üzerine inşa edildiği de belirtmek gerekiyor. Ek olarak yeni projenin kodları da açık kaynak olarak GitHub üzerinden yayınlanmaya devam edecek.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
48
25
13
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

sinir edici bir alarm sesi olur bence

_orca_

Yapay zekaya bildiği herşeyi biz öğrettik ama bildiğimiz herşeyi değil, akıllı olsunlar!

Pasif Kullanıcı

çok afedersiniz yarrak gibi... dijital, hiçbir zaman insan ruhunun önüne geçemeyecek. isterse paganini bestelerinden ileri besteler yapsın.