Görüş Bildir
Haberler
Google'ın Başı Köpekbalıklarıyla Dertte

Google'ın Başı Köpekbalıklarıyla Dertte

stratofski
16.08.2014 - 16:26 Son Güncelleme: 16.08.2014 - 16:33

Arama motoru Google, sualtı kablolarının köpek balıklarının saldırılarına uğradığını açıkladı. Şirket, kabloları süper güçlü materyallerle güçlendirme kararı aldı.

Google, Pasifik Okyanusu'nun tabanında bulunan fiber optik kabloları güçlendirme kararı aldı. Şirket, köpekbalıklarının keskin dişlerinden kabloları korumak için kurşun geçirmez yeleklerin üretildiği Kevlar gibi süper güçlü materyaller kullanılacağını açıkladı.

Google ürün müdürlerinden Dan Belcher, dünyanın dört bir yanındaki geliştiricilerle buluştukları Cloud Roadshow'da yaptığı açıklamada, kablo altyapısını güçlendireceklerini söyledi.

Köpekbalıklarının 1980'lerin başından bu yana sualtı kablolarına saldırdıkları biliniyor. New York Times'ın 1987 yılındaki bir haberinde, köpekbalıklarının ABD, Avrupa ve Japonya arasında bağlantı kuran fiber optik kablolara zarar verdiği ve dünyanın birçok yerinde bilgisayarların çalışmasını engelledikleri belirtilmişti.

Independent'ın haberine göre, Kanarya Adaları'nda 1985 yılında yapılan bakımda, kabloların bir tanesinde köpekbalığı dişi bulundu. Bilim insanları, bakır kablolara göre elektrik yükü ve manyetik alanı çok daha güçlü olan kabloların köpekbalıklarını çektiğini düşünüyor. Kablolar köpekbalıkları tarafından av olarak algılanabiliyor.

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kop...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0