Görüş Bildir
Haberler
Google'a 2016'da En Çok Sorulan Moda ve Güzellik Sorularını Cevaplıyoruz

etiket Google'a 2016'da En Çok Sorulan Moda ve Güzellik Sorularını Cevaplıyoruz

Fulin
18.12.2016 - 03:29

Google, 2016'da en çok sorulan moda ve güzellik sorularını açıkladı. Daha çok genç insanlardan geldiği açıkça belli olan sorular, doğal olarak günümüz popüler kültürüyle oldukça bağlantılı. İşte o sorular ve cevapları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Moda soruları

10. Nasıl moda tasarımcısı olurum?

10. Nasıl moda tasarımcısı olurum?

Gençlerin moda tasarımı sadece hayallerindeki giysileri kolayca gerçeğe dönüştürerek çok para kazanacakları basit bir iş olarak görmemeleri oldukça önemli. Pek çok moda tasarım öğrencisi, işin içine girince bu işin kendilerine göre olmadığını görüp hayal kırıklığına uğruyor. Çünkü bu işte çizimden dikişe, kalıptan modelistliğe pek çok alanda uzmanlaşmak gerekiyor. Ayrıca tasarım bir kültür işi. Kendinizi bu iş için hazır hissediyorsanız derinlemesine bir araştırma yapıp işin inceliklerini öğrenmelisiniz. Daha sonra üniversitelerin ve özel akademilerin moda tasarım programlarına başvurabilirsiniz.

9. Nasıl hippi gibi giyinirim?

9. Nasıl hippi gibi giyinirim?

Abartısız, çabasız, rahat ve renkli giyinen hippilerin tarzı son dönemde uğraşılarak yakalanmaya çalışılıyor. Özellikle festival şıklığı olarak tanımlanan yaz trendinde bolca hippi esintisi görüyoruz. Hippi gibi giyinmek için ne giydiğine çok da özen göstermemek, önceliği rahatlığa vermek önemli. İçinde rahat hissettiğiniz renkli, desenli, kat kat parçalarla hippi tarzını yakalayabilirsiniz.

8. İnsanlar 90'larda ne giyiyordu?

8. İnsanlar 90'larda ne giyiyordu?

Kuşkusuz 90'lar modasının getirdiği bir soru. 90'ları hiç yaşamamış olanların bu soruyu sorması çok doğal. 90'larda insanlar kısa üstler, yüksek bel normal paça pantolonlar, kot etekler, dantelli ve çizgili elbiseler, oversize ceketler, ince boğazlı kazaklar, sweatshirtler giyiyor ve chokerlar takıyordu; yani tıpkı şu anda olduğu gibi :)

7. Boho ne demek?

7. Boho ne demek?

Aslında hippi sorusunu soranların çoğu boho tarzı arıyor. Hippi ve bohem tarzın karışımı olarak tanımlayabileceğimiz boho; günümüzün en çok tercih edilen stillerinden. Hippi parçalarla modern parçaları uyumlu ve güzel bir şekilde kombinleyince boho şıklığını yakalamış oluyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nasıl fitness modeli olurum?

6. Nasıl fitness modeli olurum?

Ülkemizde pek yaygın olmasa da, özellikle Instagram'da sadece fitness modelliği yaparak yüz binlerce takipçiye ve dolayısıyla iyi bir kazanca sahip olmak mümkün. Bunun için disiplinli bir spor ve beslenme programı uygulamak ve vücutta sonuç almaya başladıktan sonra tecrübeleri sosyal medya aracılığı ile paylaşmak gerekiyor.

5. Ne zaman beyaz giymeye başlanır?

5. Ne zaman beyaz giymeye başlanır?

Eskiden kış mevsiminde beyaz giyilmez gibi yazısız bir kural vardı. Şu an ne kadar öyle bir kural olmasa da özel bir yere gitmiyorsanız, stilistler günlük yaşamda kışın optik beyaz yerine kırık beyaz kullanılmasını öneriyorlar. Güneşin kendini iyiden iyiye gösterdiği Mayıs ayında rahatlıkla istediğiniz tonda beyaz kullanabilirsiniz.

4. Bootie ve skinny jean nasıl giyilir?

4. Bootie ve skinny jean nasıl giyilir?

Ünlü yıldızların sıkça tercih ettiği bu görünüm için özel bir çabaya gerek yok. Pantolonunuzun paça boyunun çok uzun olmaması önemli. Dilerseniz paçanızı botun içine de sokabilirsiniz, tek kural kotun paçalarda toplanmaması; dar ve tam bacak boyunuza uygun olması.

3. Haute couture ne demek?

3. Haute couture ne demek?

Haute couture özel dikim elbise anlamında kullanılan bir kelime olsa da, bu yanlıştır. Evet haute couture kişiye özel dikim gibi bir anlama gelmektedir ancak bir modaevinin kendisine haute couture ibaresi ekleyebilmesi için Haute Couture Sendikası'na (Chambre Syndicale de la Haute Couture) üye olması gerekmektedir. Bugün haute couture talebi oldukça azaldığı için eskiden bu sendikada olan birçok modaevi ayrılıp sadece hazır giyim alanına geçmiştir.

2. Modelliğe nasıl başlarım?

2. Modelliğe nasıl başlarım?

Modellik tüm dünyada yapılması çok basit ve zevkli görünen, ancak büyük zorlukları olan bir meslek. Her model kolayca iş bulamıyor ya da dünyaca ünlü olamıyor. Ayrıca bu mesleği yapmaya çalışanların iyi niyetini suistimal etmeye çalışan çok insan var. Öncelikle modellerin anılarını yazdığı kitaplar okunarak bu işin zorluğu idrak edilmeli. Daha sonra hala isteniyorsa tıpkı fitness modelliğinde olduğu gibi bir yemek ve spor düzeni oluşturmak, profesyonel fotoğrafçılarla çekimler yapmak ve elbette piyasada adı duyulmuş başarılı ajanslara başvuru yapmak gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tişörtümün kollarını nasıl keserim?

1. Tişörtümün kollarını nasıl keserim?

Geldik yılın bir numaralı sorusuna. Tişört kesmekte hiçbir zorluk ya da taktik yok. Ancak ilk kesiminizi eski ve gözden çıkardığınız bir tişörtte yapın. Mükemmel olması şart değil, hayali bir çizgi belirleyin (ya da kalıp sabunla çizin) ve kesin. Beceremem diyorsanız bir yakınınızdan ya da terziden destek alabilirsiniz.

Güzellik soruları

10. Balyaj nedir?

10. Balyaj nedir?

Balyaj kelimesinin kökeni Fransızcadır ve süpürge kelimesinden türemiştir. Balyajla çizgi çizgi röfle görünümü yerine ışıltıların özel bir fırça ya da tarakla süpürülerek dağıtılması ve daha doğal bir sonuca ulaşmak mümkündür.

9. Kaşlarımı nasıl doldururum?

9. Kaşlarımı nasıl doldururum?

Instagram ve Youtube sağ olsun, bunu bilmeyen kalmamıştır sanıyoruz. Seyrek kaşlarınızı dolgun göstermek, boşlukları doldurmak için elinizde kaş renginize tam uyumlu bir kaş kalemi ya da kaş farı (veya her ikisi de) olmalı. Kalemle gelişigüzel boyamak yerine kıl şekilleri çizerseniz, çok daha doğal bir görünüm elde edersiniz. Üstünden bir miktar kaş farı geçebilirsiniz. Kaşın başlangıç noktasını keskin bir şekilde boyamamak da oldukça önemli. İşte bu kadar.

8. Gözaltı torbalarımdan nasıl kurtulurum?

8. Gözaltı torbalarımdan nasıl kurtulurum?

Ne yazık ki estetik uygulamalar dışında kesin bir çözümü yok :( Ancak hafif şekildeyse iyi uyuyarak, bol su içerek,, göz çevrenize en iyi gelen sıkılaştırıcı kremi bularak ve elbette makyajla kapatarak onlarla uyum içinde yaşayabilirsiniz. Poşet çay kompresi gibi uygulamaları da deneyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Kapatıcı nasıl uygulanır?

7. Kapatıcı nasıl uygulanır?

Özellikle göz altlarını kusursuz gösteren kapatıcıları uygulama şekli, etkisinde büyük pay sahibi. Kapatıcıyı parmaklarınız, minik kapatıcı fırçaları ya da son dönemin popüler süngerleri ile uygulayabilirsiniz. Burada önemli olan gözün çok yakınına kapatıcı sürmemek ve süre süre değil de, pıt pıt hareketlerle hafifçe bastırarak yedirmek. Bu noktada parmaklarınız oldukça işe yarayacaktır.

6. Makyaj fırçalarımı nasıl temizlerim?

6. Makyaj fırçalarımı nasıl temizlerim?

Makyaj düşkünü kadınların en büyük sıkıntılarından biri makyaj fırçalarının temizliği. Bu konuda oldukça çeşitli ürünler olsa da, aslında bebek şampuanı, güzel bir sıvı sabun ya da şampuan ile makyaj fırçaları kolayca temizlenir. Fırçanın yıkandığı su aşırı sıcak olmamalı, temizleme sırasında fırça kıllarına özen gösterilmeli. Son dönem moda olan makyaj fırçası temizleme pedleri oldukça işe yarıyor. Onlardan bulamazsanız da silikon yüz temizleme pedleri ve yine pürüzlü yüzeyli silikon fırın eldivenleri aynı işi görür.

5. Jel tırnak nasıl çıkarılır?

5. Jel tırnak nasıl çıkarılır?

Günümüzde pek çok kadının tercihi olan takma jel tırnaklar, güzellik salonlarında yaptırılıyor. Ancak bu tırnakları çıkarmak için de yaptırılan salona gitmek gerekiyor. Pek çok kadın bu aşamada üşendiği için çözümü internet üzerinden arıyor. Aseton, sıcak su ve alüminyum folyo gibi yöntemler olsa da, en sağlıklısı taktırıldığı gibi çıkarılması.

4. Kıvırcık saç nasıl yapılır?

4. Kıvırcık saç nasıl yapılır?

Elbette her düz saçlı kadının hayali muhteşem dalgalı saçlara sahip olmak. Kıvırcık saçlara sahip olmanın en pratik yolu maşa, ancak saçlarını ısıyla yıpratmak istemeyenler için özellikle Youtube'da pek çok ısısız kıvırcık saç yöntemleri var.

3. Kaşlarımı nasıl şekillendiririm?

3. Kaşlarımı nasıl şekillendiririm?

Aslında kaşları şekillendirmemek, doğal bırakmak moda. Yine de şekillendirmek isteyenler asla büyük ölçüde tüy almamalı. İlk kez şekillendirme için profesyonel destek almak şart. Kaş şekillendirmede önemli kural, doğallığı bozmamak. Yani düz kaşı kavisli, kavisli kaşı düz şekle çevirmeye çalışmak hayal kırıklığı yaratmaktan başka işe yaramaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Saçlarımı nasıl hızlı uzatırım?

2. Saçlarımı nasıl hızlı uzatırım?

Herhalde herkesin istediği bir şeydir saçlarının hızla uzaması. Sağlıklı bir saç ayda 1 cm kadar uzar. Saçları çok daha hızlı uzatmanın kesin bir yolu olmasa da, bakımlı saç sağlıklı uzar. Düzenli olarak uçlardan kestirerek, hindistancevizi yağı ve badem yağı gibi besleyici yağlarla haftada bir bakım yaparak saçlarınızın sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz.

1. Balık kılçığı örgü nasıl yapılır?

1. Balık kılçığı örgü nasıl yapılır?

Farklı örgü şekilleri, son dönemin popüler saç modellerinden. Balık kılçığı örgü de zor görünen, ancak oldukça kolay yapılabilen bir örgü çeşidi. Youtube'da konuyla ilgili birçok video bulabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
198
71
52
10
9
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asosyal deli

İlginç bende kızım ama şimdiye kadar ne bu sorları ne de bunun gibi saçma sapan sorular sormadım google amcaya o_O