Görüş Bildir
Haberler
Godmother'dan Suç Dünyasının Kim Kardashian'ına Acımasız Kadın Mafya Üyelerini Mercek Altına Alıyoruz

Godmother'dan Suç Dünyasının Kim Kardashian'ına Acımasız Kadın Mafya Üyelerini Mercek Altına Alıyoruz

08.10.2022 - 10:47

Mafya denince aklınıza önce başında erkeklerin olduğu suç örgütleri geliyor, öyle değil mi? Oysa geçmişten günümüze pek çok suç örgütü, kadınların liderliğinde ya da yardımıyla ayakta kalmış. Hatta bazı kadın mafya üyelerinin erkeklerden daha acımasız olduklarını söyleyebilmek de mümkün. Peki, tarihteki kadın mafya üyeleri ile tanışmaya hazır mısınız? Öyleyse haydi buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Suç dünyasının Kim Kardashian'ı: Claudia Ochoa Felix (1987-2019)

1. Suç dünyasının Kim Kardashian'ı: Claudia Ochoa Felix (1987-2019)

Sosyal medyadaki iddialı fotoğraflarıyla ünlenen Felix, Meksika’da Sinaloa karteline bağlı Los Antrax çetesinin bir üyesiydi. Modellik kariyeri de bulunan ve suç dünyasının Kim Kardashian'ı lakabıyla da tanınan Felix, 32 yaşında sevgilisinin evinde ölü olarak bulundu. Felix, her ne kadar suçlamaları kabul etmese de Sinaloa karteli için hazırlanan pek çok cinayet dosyasında kadının adı geçiyordu. Üstelik Felix'in uyuşturucu ticaretinde de parmağı olduğu söyleniyordu.

2. Oyuncak Bebek: Assunta Maresca (1935-2021)

2. Oyuncak Bebek: Assunta Maresca (1935-2021)

Maresca, İtalya’nın mafyalarıyla ünlü Napoli kentinde Camorra mafya ailesinin ilk kadın lideriydi. Yerel bir güzellik yarışmasını kazanması ile adını duyurmayı başaran Maresca, o dönemde oyuncak bebek olarak anılmaya başladı. Camorra mafya babası Pasquale Simonetti ile evlenerek ve çok geçmeden öldürülen kocasının katilinin peşine düşerek mafya dünyasına adım atan Maresca’nın ünü giderek yayıldı ve hatta “Godmother” lakabını aldı. Oyuncak bebekten Godmother'a dönüşen Maresca, 86 yaşında hayatını kaybetti.

3. Haydutlar Kraliçesi: Phoolan Devi (1963-2001)

3. Haydutlar Kraliçesi: Phoolan Devi (1963-2001)

Hindistan’da “Haydutlar kraliçesi” olarak tanınan Devi’nin yaşamı filmlere ve romanlara konu olacak kadar hareketliydi. Çocuk yaşta zorla evlendirildi ve birkaç yıl sonra bir köyde toplu tecavüze uğradı. Devi yaşadığı tüm olumsuzlukların ardından bir çete kurdu. Hem tecavüzcülerinden intikamını aldı hem zenginden çalıp yoksula dağıttı. Yoksul halk tarafından çok sevilen ve saygı duyulan Devi, işlediği suçlar yüzünden 10 yılı aşkın bir süre cezaevinde kaldı. Cezası bittiğinde parlamentoya girerek yasa koyucu oldu. Başbakan olma hayalleri kurarken bir gün evinin önünde silahlı saldırıya uğradı ve bu sebeple yaşamını kaybetti.

4. Kathryn Kelly (1904-1985)

4. Kathryn Kelly (1904-1985)

Kathryn Kelly, hayatı boyunca suç makinesi olarak anılan kadın mafya liderlerinden biriydi. Evlendikten sonra eşi George Kelly ile yasa dışı işlerini sürdürdü. Ancak Kathryn Kelly, suç dünyasında eşinden daha aktif rol oynuyordu. Machine Gun lakaplı eşi George Kelly ile ünlü petrol kralı Charles F. Urschel’ı kaçırdı. Daha sonra ömür boyu hapse mahkûm edilen Kelly ailesi, kötülükleriyle adını suç dünyası tarihine yazdırmayı başardı.

5. Pasifik Kraliçesi: Sandra Avila Beltran (1960-)

5. Pasifik Kraliçesi: Sandra Avila Beltran (1960-)

Meksika’da bir uyuşturucu kartelinin üyesi olan Sandra Avile Beltran, Pasifik Kraliçesi lakabıyla tanınıyor. Sandra'nın ailesinin de birtakım suç örgütlerine bağlı olması, yaşamının bu yönde şekillenmesinde rol oynadı. Beltran; hayatı boyunca birçok uyuşturucu baronuyla ilişki yaşadı, iki kez evlendi ve iki kocası da ilginç şekilde eski polisti. Kara para aklama, silah ve uyuşturucu kaçakçılığından 2007 yılında tutuklandı ve 2012 senesinde ABD'ye iade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tavşan: Edna Murray (1898-1966)

6. Tavşan: Edna Murray (1898-1966)

Yaşamı boyunca pek çok yasa dışı suça bulaşan Edna Murray, hapishanelerden kolayca kaçması nedeniyle 'Tavşan” lakabıyla anılırdı. Suç dünyasının tavşanı, bir soygun sırasında erkek kurbanını öpmesinden dolayı daha sonra “Öpüşen Haydut” olarak da anılmıştı. Murray, iki kez evlenmiş olsa da kadının en büyük aşkı profesyonel bir soyguncu olan Volney Davis'ti. Yasa dışı işlerini Barker-Karpis çetesine bağlı olarak sürdüren Murray; tutuklandıktan sonra otoritelerle iş birliği yaparak onlara çete üyeleri, yozlaşmış polis ve avukatlarla ilgili kanıtlar sundu.

7. Mafya Kraliçesi: Virginia Hill (1916-1966)

7. Mafya Kraliçesi: Virginia Hill (1916-1966)

Virginia Hill, ünlü gangster Bugsy Siegel’in kız arkadaşı olarak üne kavuştu. Siegel; kara para aklama, kumar ve dolandırıcılık gibi pek çok suçla iç içeydi. Hill de Amerikalı bir organize suç örgütüne bağlıydı. İyi seviyede İspanyolca konuşan Hill, Meksika ile Chicago arasındaki uyuşturucu ticaretini yürütüyordu. Ayrıca gangsterler arasında bilgi de taşıyordu. Mafka Kraliçesi lakaplı kadın, Avusturya’da yüksek dozda uyku ilacı alarak intihar etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın