Görüş Bildir
Haberler
Geliştirme Sürecinde Takılı Kalmış Yapımı En Uzun Süren 13 Oyun

Geliştirme Sürecinde Takılı Kalmış Yapımı En Uzun Süren 13 Oyun

Oyun dünyası olarak duyurulan yeni yapımların çıkış yapmasını beklemeye bir türlü alışamadık. Oyunseverler olarak yeni bir oyunun çıkışını beklemek, her yeni fragman için internette nöbet beklemek ve her geçen gün heyecanımızı artırmak bizi biz yapan şeyler arasında yer alıyor.

Çoğu zaman bu bekleyiş pek tatlı olsa da bazı oyunların geliştirme süreci gerçekten çok uzun sürüyor. Öyle ki bu hoş bekleyişler dayanılmaz bir süreç haline geliyor ve oyuna dair merakımız da giderek azalabiliyor.

İşte yıllar boyu hayranlarını bekleterek adeta ecel terleri döktürmüş, yapımı en uzun süren 13 oyun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. L.A Noire - 7 Yıl

13. L.A Noire - 7 Yıl

Rockstar Games'in başarılı dedektiflik oyunu 2011 yılında çıkış yapmış ve dönemindeki oyunlarla kıyaslandığında eşsiz bir deneyim sunmuştu. Geliştirme süreci 7 yıl süren L.A Noire hala efsanevi yapımlar arasında yer alıyor.

12. Spore - 8 Yıl

12. Spore - 8 Yıl

Birden fazla oyun türünü bünyesinde harmanlayan Spore ise 2008 yılında çıkış yaptı. 2000'li yılların başından beri geliştirilen oyun, ancak 8 koca yıl sonra piyasaya sürülebildi.

11. Cube World - 8 Yıl

11. Cube World - 8 Yıl

2019 yılında nihayet Steam üzerinde çıkış yapan Cube World sekiz yıl boyunca geliştirme sürecinde takılı kalmış ve geliştirici ekip Picroma'ya ecel terleri döktürmüştü.

10. Mount & Blade II: Bannerlord - 8 Yıl

10. Mount & Blade II: Bannerlord - 8 Yıl

Özellikle Türk oyun dünyasının uzun yıllar heyecanla beklediği Mount & Blade II: Bannerlord ise internet şakalarına konu olmuş, hatta birçok oyuncu yapımın hiç çıkmayacağını düşünmeye başlamıştı. Nihayet geçtiğimiz yıl erken erişim sürecine giren oyun gelecek yıl tam sürümüne kavuşmayı hedefliyor.

9. Cyberpunk 2077 - 9 Yıl

9. Cyberpunk 2077 - 9 Yıl

Oyun dünyasının en büyük hayal kırıklıklarının belki de en başında gelen Cyberpunk 2077 ise 2012 yılında duyurulmuştu. Yapım uzun bir geliştirme sürecinden sonra teknik anlamda bir felaket olarak çıkış yapmıştı. 

Daha sonra geliştirme sürecinin 3 ya da 4 yıl gibi kısa bir süre önce başlandığı iddiaları ortaya atılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Team Fortress 2 - 9 Yıl

8. Team Fortress 2 - 9 Yıl

Duyurulduğundaki haline kıyasla bambaşka bir oyun olan Team Fortress 2 ise 9 yıllık geliştirme sürecinden sonra çıkış yaparak FPS türüne yeni bir soluk getirmişti.

7. Too Human - 9 Yıl

7. Too Human - 9 Yıl

Silicon Knights tarafından geliştirilen aksiyon rol yapma oyunu Too Human ise 9 yıllık bir geliştirme süreciyle yapımı en uzun süren oyunlar listesinde yer almaya hak kazandı.

6. The Last Guardian - 9 Yıl

6. The Last Guardian - 9 Yıl

Büyüleyici hikayesiyle oyuncuları kendine bağlayan The Last Guardian da 9 yıl boyunca alın teri dökülerek yapılmış ve 2016 yılında çıkış yapabilmişti.

5. Final Fantasy XV - 10 Yıl

5. Final Fantasy XV - 10 Yıl

Final Fantasy serisinin sevilen üyesi de 10 yıl boyunca yapım aşamasında kalmış ve serinin hayranlarını 10 koca sene bekletmişti.

4. Diablo 3 - 11 Yıl

4. Diablo 3 - 11 Yıl

Diablo serisinin üçüncü halkası koca bir 11 yıl boyunca taslak düzeyinde kalmış ve birçok oyuncu oyunun hiçbir zaman çıkış yapmayacağına ikna olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Prey - 11 Yıl

3. Prey - 11 Yıl

Efsanevi yapımı yıllar sonra tekrar karşımıza çıkaran Prey hak ettiği değeri görememiş bir oyun olarak öne çıkıyor. 11 yıllık uzun bir dönemden sonra oyunun bu kadar iyi olmasına şaşırmamak gerek.

2. Mother 3 - 12 Yıl

2. Mother 3 - 12 Yıl

Mother serisinin son halkası olan Mother 3 ise 12 yıllık devasa bir zaman aralığında 4 oyun konsolunun çıkışına şahit olmuştu. 2000 yılında fişi çekilen projeye 2003 yılında geri dönülmüş ve oyun nihayet 2006'da piyasaya sürülmüştü.

1. Duke Nukem Forever - 15 Yıl

1. Duke Nukem Forever - 15 Yıl

15 koca yılı geride bırakarak çıkış yapan Duke Nukem Forever, aynı adı gibi adeta sonsuz bir geliştirme çukuruna düşmüş ve nihayet 3 Mayıs 2011'de dijital mağazalarda yerini almıştı.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Develop ER

Starcraft var serinin son halkası, broodWar 1998 de çıkmıştı, Starcraft 2 nin çıkışı ise 2010 da dır. 12 sene bekletmişler bizi. Ama tabi adamlar para kazand... Devamını Gör

SO_FAR_SO_GOOD

şimdi de diablo4 ve overwatch2'yi ertelediler.