Görüş Bildir
Haberler
Geleceğini Belirleyen Kaderin mi Yoksa Tercihlerin mi?

Geleceğini Belirleyen Kaderin mi Yoksa Tercihlerin mi?

Elif Ateş Dereli
18.11.2023 - 16:01 Son Güncelleme: 19.11.2023 - 01:03

Kader ve tercihler... Bu ikisi arasında gider geliriz. Kimimizin hayatını kader çizer, kimimizinki tamamen tercihlerle ilerler. Peki senin hayatını hangisi daha çok etkiliyor?

Merak ediyorsan, seni hemen teste alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini öğrenelim.

2. Peki kaç yaşındasın?

3. Bu hayatta senin için önemli olan bunlardan hangisi?

4. Geçmiş hayatını düşün: Biri senin özgürlüğünü kısıtladığında ne tepki verdin?

5. Diyelim ki biri senin arkandan konuştu ama bunu çok sonra duydun. O kişiye karşı nasıl davranırdın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bugüne kadarki hayatında gerçekten tutkularının peşinden gittin mi?

7. Peki iyi kalpli biri olduğunu düşündüğün halde kişisel özelliklerinden nefret ettiğin birini hayatından çıkartır mısın?

8. Yaşadığın evden ayrılsan bunun nedeni ne olurdu?

9. Geçmişte çok kullandığın bir cümle şimdilerde hayatında gerçekleşti mi? (Mesela olmadığın halde ben körüm dersin dersin, bir gün bakarsın gerçekten kör olmuşsundur gibi)

10. Son olarak bu hayatı gerçekten her şeyin farkında olarak mı yaşıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğin Bütün Yollar Kaderine Çıkıyor!

Verdiğin cevaplara göre senin hayatını belirleyen en önemli faktör kader. Ya da şöyle diyelim en iyisi sen en çok kaderine inanıyorsun. Hayatta karşılaştığın her olayı 'kaderim bu' çerçevesinde değerlendiriyor ve ona göre kendine bir yol haritası belirliyorsun. İster aşk hayatın olsun bu, ister aile ya da kariyer fark etmiyor; senin için çizilmiş bir yol olduğunu düşünüyor ve bu durumu kabul ediyorsun. Karşına tercih yapman gereken durumlar çıktığında, yaptığın tercihten çok o tercihin senin için çizdiği yol sana daha mantıklı geliyor. Oysa hayat tercih ve kaderlerimizden hangisini daha öne aldığımızla yaşanıyor. Tümden kadere teslim olup tercihlerimizi bir kenara bırakmak doğru değil. Sen yine kaderini yaşa ancak tercihlerinin ve neye inandığının hayatını çok ama çok etkilediğini sakın unutma.

Hayatın Yaptığın Seçimlerden İbaret!

Verdiğin cevaplara göre senin hayatının yolu daima tercihlerinden çizilmiş. Kadere ve hayatın sana getirdiklerinden çok neyi tercih edeceğin ya da ettiğin her zaman önemli olmuş. Deyim yerindeyse kendini kadere kaptırmamış ve yolunda gitmeyen şeyleri düzeltebileceğinden hep emin olmuşsun. Hayatında 'evet ya da hayır', 'kal ya da git', 'bırak ya da devam et' gibi cümleler daima senin motton olmuş. Aslında düşününce yaptığın gerçekten takdire şayan. Çünkü hepimiz hayatımızın bir yerinde karar vermekte zorlanır ve kendimizi olacaklara teslim ederiz. Pek azımız yolunda gitmeyen şeylerde rüzgarı tersine çevirmeye çalışırız. Ama sen onlardan çok farklısın. Tabii kader kavramına inanıyor musun bilinmez ama hayat aslında neye inanıyorsak öyle olur. Galiba sen de bunun farkındasın. Ne diyelim hayat senin hayatın ve git tercihini yaşa! Bundan güzeli yok nasıl olsa.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
8
6
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Geçtiğin Bütün Yollar Kaderine Çıkıyor! Biraz kafam kıyak seviyeyi düşürmek istemem çok affedersiniz hıcam ama kaderimi skim ya böle kaderin taa amk ben hani... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Hayatın Yaptığın Seçimlerden İbaret!

Ebrar

Hayatın Yaptığın Seçimlerden İbaret!