Görüş Bildir
Haberler
Geleceğin Trendi Çoktan Belli Oldu: 2017'nin En İyi 11 Çerçevesiz Ekranlı Akıllı Telefonu

Geleceğin Trendi Çoktan Belli Oldu: 2017'nin En İyi 11 Çerçevesiz Ekranlı Akıllı Telefonu

Fulin
27.12.2017 - 10:38

Geride bıraktığımız yılın teknoloji alanında en çok konuşulan konusu çerçevesiz ekranlı akıllı telefonları oldu. Samsung'un Galaxy S serisiyle başlattığı ve Apple'ın iPhone X modeli ile akıllı telefon teknolojilerini takip edenlerin nabzını yükselttiği 2017 yılında isimsiz kahramanlar da vardı. Bu yılın öne çıkan tasarımının en iyi örneklerini derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Samsung Galaxy S8

1. Samsung Galaxy S8

Nisan ayının sonunda dünyanın çeşitli bölgelerinde tüketici ile buluşan bu telefon, çerçevesiz telefon akımının yıl boyunca piyasaya hakim olacağının haberini veriyordu. Beğenilen özellikleri mükemmel ekranıyla kamerası olan S8'in parmak izi sensörünün konumu ve aşırı kırılgan bir telefon olması eleştirildi. S8+ modelini ise ayrı bir başlık olarak ele almıyoruz.

2. Google Pixel 2 XL

2. Google Pixel 2 XL

Google, akıllı telefonlara can veren Android işletim sistemi ile zaten piyasaya hakim; ancak telefonuyla da bunu sürdürmek isteyen firma, Pixel 2 XL ile çok ciddi bir adım atmışa benziyor. Cihazda rakiplerinin yaptıklarının tersine tek arka kamera kullanan Google, bu kameranın gelmiş geçmiş en iyi akıllı telefon kamerası olduğunu iddia ediyor. Cihaz için yapılan şikayetlerin başında hatalı bluetooth konusu başta geliyor.

3. LG G6

3. LG G6

2017 yılının başında açıklandığında büyük bir heyecan yaratan LG G6, diğer çerçevesiz modellerin çıkması ile ekran-kasa oranında biraz geride kaldı ama halen 2017'nin en iyi telefonları arasında kalmayı hak ediyor.

4. Huawei Mate 10 Pro

4. Huawei Mate 10 Pro

Özellikle kusursuz Leica marka arka kameraları ile müthiş fotoğraflara imza atan bu telefon, ayrıca yapay zeka fonksiyonları içeren donanımı ile dikkat çekiyor. Birçok otoriteye göre Huawei, birçok akıllı telefon devini 2017'de attığı Mate 10 Pro adımı ile geride bıraktı.

5. Oneplus 5T

5. Oneplus 5T

Fiyat-performans konusunda dev firmaların korkulu rüyası markalardan birisi olan Oneplus'ın son harikası 5T modeli, inanılmaz güzel tasarımı ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Ülkemizde bulunması biraz zor olan bu telefonun, daha kolay ulaşılabilir olması durumunda kendine has bir tüketici kitlesi yaratması çok mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. LG V30

6. LG V30

Bir önceki sene V20 ile adından oldukça fazla söz ettiren LG'nin yeni harikası V30'un ekranı, kamerası, geniş tasarımı kullanıcıların en sevdiği özelliklerinden.

7. Samsung Galaxy Note 8

7. Samsung Galaxy Note 8

Samsung'un bu listedeki ikinci telefonu ve markanın göz bebeği Note 8 için piyasada bulunan en güçlü akıllı telefon yakıştırmaları çok fazla. Özellikleri itibariyle de bu söylenenleri hak etmiyor değil. Ancak aşırı kırılgan bir telefon olması ve arka yüzdeki parmak izi sensörünün anlam verilemez konumu da kafaları karıştırıyor.

8. iPhone X

8. iPhone X

Apple'ın amiral gemisi, birçoğuna göre şu ana kadar teknolojinin getirdiği en başarılı ürün olan iPhone X, getirdiği yüz tanıma özelliği ile geleceğin telefonunu tüketicilere sunduğunu iddia ediyor.

9. Xiaomi Mix 2

9. Xiaomi Mix 2

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin Mix 2 modeli inanılmaz ekran özellikleri ile dikkat çekiyor. Neredeyse iPhone'un son modelinin yarı fiyatına satılan bu telefonun ve üreticisi Xiaomi'nin ünü dünyada durmadan artıyor. Mix 2'de tek eleştirilen konu ise tam ters noktaya yerleştirilmiş ön kameranın konumu.

10. Essential PH-1

10. Essential PH-1

Android'in kurucusu Andy Rubin'in tasarladığı bu şık telefon titanyum ve seramik bir gövdeye sahip. Çerçevesiz ekranı ise, gerçekten mükemmel bir akıllı telefon deneyimi vaat ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. HTC U-11 Plus

11. HTC U-11 Plus

HTC de bu furyanın bir parçası olmazsa olmazdı. Rakiplerine göre ekran-kasa oranında biraz geride kalsa da, 6 inçlik ekranı ile göz kamaştırıyor. Apple'ın bir önceki nesilde başlattığı standart kulaklık jaksız telefonlar listesine eklenen HTC U11 Plus'ta ayrıca kablosuz şarj desteği de bulunmuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
15
7
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın