Görüş Bildir
Haberler
Geçtiğimiz Yıllarda Son Derece Popüler Olmalarına Rağmen Artık Etrafta Pek Göremeyeceğimiz 14 Moda Akımı

etiket Geçtiğimiz Yıllarda Son Derece Popüler Olmalarına Rağmen Artık Etrafta Pek Göremeyeceğimiz 14 Moda Akımı

Simay
05.10.2019 - 07:00

Eee ne demişler: Zaman değişir ve biz de onunla birlikte değişiriz. 😎

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yırtık Kot Pantolonlar

1. Yırtık Kot Pantolonlar

Kot pantolonlar hiç şüphesiz hepimizin gardırobunun vazgeçilmez parçalarından. Genellikle diz kısımları yırtık olan modeller (bazı modellerin bacak kısımları neredeyse komple yırtık oluyordu) 2015'te moda olduktan kısa bir süre sonra popülerliğini yitirdi. Günümüzde tasarımcılar artık bu modelleri üretmiyor bile.

2. Oyuncak Bebek Kirpikleri

2. Oyuncak Bebek Kirpikleri

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde kadınların çok hacimli kirpiklere sahip olmak isteğinden doğan oyuncak bebeklerinkini anımsatan kirpikler modaydı. Şimdilerde ise doğal görünüm değer kazandı ve kadınlar kendilerini bu şekilde daha çekici hissetmeye başladı. Bununla birlikte, görünümün derinliğini vurgulayan ve kirpikleri biraz daha uzatan klasik kirpik uzatma uygulamaları hala devamlılığını sürdürüyor.

3. Kalın Kaşlar

3. Kalın Kaşlar

Ünlü model Cara Delevingne sayesinde moda akımına dönüşen kalın, gür ve dağınık kaşlar da artık popüler değil. Hatta Cara da şu an kaşlarını eskisine göre daha şekilli kullanıyor ve kaşlara uygulanan makyaj teknikleri de artık eskisi kadar çok tercih edilmiyor.

4. Büyük Şapkalar

4. Büyük Şapkalar

Günlük yaşamlarında cesur kararlar vermekten korkmayan insanlar büyük şapka trendini çok sevmişti. Hala şehir içinde büyük şapka takanları görüyoruz ancak sayıları eskiye göre epey azaldı. Ancak tatile gidiyorsanız, büyük hasır şapkaların her zaman olduğu gibi hala popüler olduğunu unutmamakta fayda var.

5. Pileli Etekler

5. Pileli Etekler

2016 yılının en sevilen trendlerinden olan pileli etekler de ne yazık ki geçmişte kaldı. Özellikle midi boy olarak tercih edilen pileli etekler, 2019 yılında pek de tercih edilmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Örgü Çizmeler

6. Örgü Çizmeler

Örme çizmeler birkaç yıldır oldukça popülerdi. İnsanlar bu alışılmadık ayakkabıların daha yumuşak ve romantik göründüğünü düşünüyorlardı. Ancak bu çizmeler çok hızlı ve kolay bir şekilde kirlendiği için pek kullanışlı değildi. Artık örme çizme giyen bir kadın görmek neredeyse imkansız diyebiliriz.

7. Fırfırlı Etekler ve Elbiseler

7. Fırfırlı Etekler ve Elbiseler

2010'ların başında oldukça popüler hale gelen fırfırlı etekler ve elbiseler, artık mağazaların raflarından kayboldu diyebiliriz. Ancak, 1940'ların başında çıkış yapan popüler tasarımcı Dior'un çıkardığı her yeni koleksiyonda fırfırlı ceketleri görmek mümkün. Bu nedenle, volanlar ve fırfırlar eskiye göre daha az popüler olsa da tamamen hayatımızdan çıkmış sayılmazlar.

8. Pijama Takımları

8. Pijama Takımları

Rahatlığıyla ön planda olan pijama takımları, 2017'de Instagram fenomenleri ve blogerlar arasında ani bir patlamayla sokak modasının bir parçası oldu. Ancak bu akım tahmin edileceği üzere pek de uzun sürmedi, günümüzde “uyku vakti stili” bu kıyafetleri insanlar artık sadece evde giymeye devam ediliyor.

9. Bandaj Elbiseler

9. Bandaj Elbiseler

1989'da tasarımcı Hervé Leroux tarafından tasarlanan bandaj elbiseler, gerçekten çok sıkı bir görünüm sağlarken vücudun en iyi kısımlarını vurguluyordu. Geçtiğimiz yıllarda pek çok kadının dolabından eksik olmayan bandaj elbiseler günümüzde popülerliğini yitirdi. Tasarımcılar artık hareketlerinizi sınırlamayan daha akışkan modeller üretmeye yöneldi.

10. Alt Kısmı Etekli Montlar

10. Alt Kısmı Etekli Montlar

Bu montlar geçtiğimiz yıllarda çok popülerdi ancak pek de uzun sürmedi. Oldukça hızlı bir şekilde ortadan kaybolan bu montları şimdi sadece çocuklar giyiyor diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çapraz Çantalar

11. Çapraz Çantalar

Belden daha aşağı sarkan ince askılı ve küçük çantalar da artık trend değil. Günümüzde daha kısa kayışlara sahip olan ve bel hizasında asılan modeller ön planda.

12. Açık Bilekler

12. Açık Bilekler

Modaya düşkün pek çok insan, görünüşlerine sağlıklarından daha çok önem veriyordu. Hatta birçoğu çok soğuk havalarda bile bileği açık pantolonlar tercih ediyordu. Ancak bu moda akımı da artık tarihe karışıyor ve pantolon boyları uzuyor.

13. Kürklü Makosen Ayakkabılar

13. Kürklü Makosen Ayakkabılar

Kürklü makosenler dünya çapında hızlıca trend oldu ve daha sonra ışık hızında kayboldu. Modayı belirleyen ve kürklü makosenlerin öncüsü olarak görünen Gucci'nin web sitesinde bile bu modellerin satışı yapılmıyor, yani şu anda bir mağazada böyle bir model bulmak çok zor.

14. Choker Kolyeler

14. Choker Kolyeler

2016 yılında, choker kolyeler sahalara geri döndü ve yılın en çok kullanılan aksesuarlarından biri oldu. O zamanlar popüler olan örgülü chokerlar, bugün yerini kalın ve zincirlere benzeyen chokerlara bıraktı. Zincir chokerlar da 2019 yazının en büyük trendlerinden biri haline gelmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
348
134
71
38
37
25
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem

Bazı maddeler çok saçma. Çapraz çantanın ve yırtık pantolonların furyası hala devam ediyor

tenay-fureynizade

Eee iyide.. Bunların bir çoğu hala moda ve kullanılıyor

Lestat

Bazıları tamam da bazıları mümkünse akmasın, dursun olduğu yerde.