Görüş Bildir
Haberler
Mahallenizin Dost Örümceği Burada: Geçmişten Günümüze En İyi Spider-Man Oyunları

Mahallenizin Dost Örümceği Burada: Geçmişten Günümüze En İyi Spider-Man Oyunları

Kemal
12.08.2023 - 11:00

Geçtiğimiz yıllarda çıkan Marvel's Spider-Man oyunun yakaladığı başarı ile birçok süper kahraman oyunun geliştirme süreçleri başlamıştı ve Spider-Man oyunlarına olan ilgi genel olarak artmıştı. Son dönemlerde Marvel ile tekrar popülaritesini yükselten ve son filmi ile büyük ses getiren Spider-Man filmleri ile Marvel's Spider-Man oyunun kusursuzluğu Spider-Man fanlarını bir hayli sevindirmişti. Ekim ayında serinin ikinci oyunu gelirken sizler için geçmişten günümüze en iyi Spider-Man oyunlarını listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. The Amazing Spider-Man vs. The Kingpin

1. The Amazing Spider-Man vs. The Kingpin

Doksanlı yıllarda çıkan The Amazing Spider-Man vs. The Kingpin Dönemin teknolojisine uygun olarak 2D formatında olan keyifli bir oyundur. İlk Spider-Man oyunlarından biri sayılabilecek The Amazing Spider-Man vs. The Kingpin keyifli bir oynanış sunuyor.

2. Spider-Man

2. Spider-Man

İlk kez 3D oynanışa sahip Spider-Man oyunu olmasının yanı sıra süper kahraman oyunlarına da yön vermiş bir yapımdır. 2000 yılında çıkmasına rağmen Hareket, dövüş ve ses unsurlarının neredeyse mükemmel olduğu için dönemin harika oyunlarından birisiydi.

3. Spider-Man

3. Spider-Man

Tobey Maguire'ın oynadığı ilk Spider-Man filmine dayanan Spider-Man (2002) film ile aynı hikayeye sahip oynanış açından doyurucu aksiyonlara ve hikayeye sahiptir. Neversoft'un eleştirmenlerce çok beğenilen bu oyunu film ile birlikte çok büyük bir başarı elde etmiştir.

4. Spider-Man 3

4. Spider-Man 3

Spider-Man 3, son birkaç on yılın en iyi Spider-Man oyunu olmaktan çok uzak, ancak yine de pek çok şeyi doğru yapıyor. Oyunun kötü olan yanları hikayesinin oyuncuyu çekebilecek kadar uzun ve mantıklı yapılamamış olması. Keyifli bir dövüş mekaniğine sahip olan oyun Spider-Man hayranlarının oynaması gereken yapımlardan birisi.

5. Ultimate Spider-Man

5. Ultimate Spider-Man

Hikayesi aynı isimle çizgi romana dayanan Ultimate Spider-Man birçok hayranın favori Spider-Man oyunlarından birisidir. Oyunda hem Spider-Man hem de Venom olarak hikayeyi ilerletebilir ya da Şehirde özgürce dolaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. The Amazing Spider-Man

6. The Amazing Spider-Man

Mükemmel kontrollere ve harika görsellere sahip olan The Amazing Spider-Man hikayesinin derinlik ve anlatım eksikliğinden kaynaklı olarak hayal kırıklığı sayılabilir. Buna rağmen New York sokaklarında dolaşırken haydut dövmek sizlere keyifli saatler sunuyor.

7. The Amazing Spider-Man 2

7. The Amazing Spider-Man 2

Çıktığı dönem eleştirmenlerden düşük puan alarak hayal kırıklığı yaratan The Amazing Spider-Man 2 dönemin konsollarında teknik sorunları nedeniyle oyuncuların gözünden düşmüştür. hikaye olarak pek bir şey vaat etmese de PC veya yeni konsollarda sorunsuz bir şekilde devasa açık dünyasında vakit geçirebilirsiniz.

8. Spider-Man: Web of Shadows

8. Spider-Man: Web of Shadows

Çıktığı Dönem büyük başarı elde eden Spider-Man: Web of Shadows Venom'un şehri Symbiot bulaştırmasını anlatmak dışında harika bir duygusal altyapı oluşturarak oyuncuları derinden etkiliyor. Oyunda çok sevilen Moon Knight, Luke Cage ve Wolverine gibi kahramanları da görebiliyoruz.

9. Spider-Man: Edge Of Time

9. Spider-Man: Edge Of Time

Hikayesi zaman zaman kendini tekrar etmesi ve zorlu boss dövüşlerine rağmen Spider-Man: Edge Of Time oyunculara keyifli saatler yaşatıyor. Oyunun hikayesi Peter Parker ve Miguel O'Hara'nın geleceği yıkımdan kurtarmak için eylemlerini zaman ve mekan boyunca koordine etmesine odaklanıyor.

10. Spider-Man: Shattered Dimensions

10. Spider-Man: Shattered Dimensions

Spider-Man: Shattered Dimensions, oyuncuların Spider-Man'in dört farklı versiyonundan birini kontrol etmelerini sağlayan 2010 çoklu platform sürümüdür. Oyun, sırayla bol miktarda oyun varyasyonu sağlayan Ultimate Spider-Man, Amazing Spider-Man, Spider-Man Noir ve Spider-Man 2099'u içerir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Marvel's Spider-Man

11. Marvel's Spider-Man

2018 yılında playstation için özel çıkan Marvel's Spider-Man oyun dünyasının son dönemlerde en çok beğenilen işlerinden birisi oldu. Hikayesi, dövüş dinamikleri, açık dünyası ve sayısız kostüm seçeneği ile harika bir yapım olan Marvel's Spider-Man geçtiğimiz aylarda PC versiyonu çıkarak çok büyük bir kitleye hitap etti.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
2
2
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Spider-Man: Friend or Foe vardı. Pek sevilmemiş ama bence güzel oyundu. Şu an tartışmasız birinci, Marvel's Spider-Man. Insomniac Games çağ atlatmış oyuna.