Görüş Bildir
Haberler
Gazze'ye İlk Yardım Gemisi Yola Çıktı

Gazze'ye İlk Yardım Gemisi Yola Çıktı

ATKN
01.07.2016 - 10:00 Son Güncelleme: 01.07.2016 - 20:34

Türkiye-İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında Gazze'ye ulaştırılacak insani yardım malzemesi taşıyan 'Lady Leyla' adlı gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı. Gemide 5 bin ton un, 2 bin ton pirinç, 3 bin ton şeker, 500 ton sıvı yağ, 10 bin gıda kolisi, 10 bin oyuncak, 160 bin kıyafet bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gemideki 25 milyon TL değerindeki yardım malzemeleri AFAD, Türk Kızılayı ve Toprak Mahsulleri Ofisi ile bir özel sektör kuruluşunun desteği ile hazırlandı.

Panama bandıralı 135 metre uzunluğundaki Lady Leyla, törenle Mersin Limanı'ndan İsrail'in Aşdod Limanı'na uğurlandı.

Yolculuğunun yaklaşık 36 saat sürmesi, Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece de Lady Leyla Gemisi'nin Aşdod Limanı'na varması bekleniyor. 

Dağıtımın ise 4 Temmuz Pazartesi başlaması, en kötü ihtimalle Salı günü yapılması planlanıyor. Yani yardım, bayrama yetişecek.

Filistin Büyükelçisi: Çok teşekkür ediyoruz

Filistin Büyükelçisi Fayed Mustafa törende yaptığı konuşmasında,'Filistin devletinin kurulmasında Türkiye'nin desteği her zaman vardır buna minnettarız. Gazze konusunda Türkiye çok destek vermiştir. Filistin dediğimiz zaman 'Batı Şeria, Gazze ve Türkiye' diyoruz Türkiye her zaman birinci derecede yardımcımızdır. Buradan bu geminin kalkıp gitmesi her zaman yanımızda olduğunuzun bir göstergesidir. Ramazan ayında bu yardımı yapmanız bizi çok mutlu etti. Hükümet olarak ülke olarak size çok teşekkür ediyoruz' dedi.

Bakan Elvan: Bu bir nevi bayram hediyesidir

Bakan Elvan: Bu bir nevi bayram hediyesidir

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise dayanışmanın en güzel bir örneğine tanıklık ettiklerini söyledi. Elvan şöyle devam etti:

'Bu bir nevi bayram hediyesidir. Çocuklarımızın Gazzeli çocuklara bir bayram hediyesidir. Bu yardım sürecine nasıl geldiğimizi biliyorsunuz. Yapılan görüşmelerde uzun müzakerelerde Türkiye'nin ileri sürdüğü şartların tamamı kabul ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve 79 milyon dik durdu hakkı ve hakkı savundu. Bu sayede insani yardım kanalları yenide açıldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Akdeniz'de kurulacak her gönül köprüsü Mersin'den başlıyor. Bu yardım gemisiyle gönüllerin bayramlarını bayram yapan anlayışınız var. İnsanlar arasında buz dağları varsa milletler arasında buz dağları coğrafyalar arasında buz dağları varsa, gönüller arasında buz dağları varsa bundan kimseye yarar gelmez. Gerginlikten, kavgadan kimseye yarar gelmez. Bu nedenle buzları eritip konuşarak anlaşacağız.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gemide neler yüklü?

Gemide neler yüklü?
Gemide neler yüklü?

İsrail ile Türkiye arasındaki mutabakatın ardından Filistin'e giden ilk gemi olma özelliği taşıyan Lady Leyla, Gazze'ye bin 500 bebek bezi, 13 bin 755 gıda kolisi, 5 bin ton un, 3 bin ton şeker, 2 bin ton pirinç, 500 ton ay çiçek yağı, 10 bin giysi ve 20 bin ayakkabı taşıyor. Rotası İsrail'in Aşdod Limanı olan gemiye, Ramazan bayramı öncesi çocukların sevindirilmesi amacıyla bayramlık kıyafetler ve 10 bin 104 oyuncak da yüklendi.

AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden başkanlığındaki AFAD insani yardım ekibi tarafından karşılanacak olan insani yardım malzemeleri, Türk ve Filistin Kızılayları aracılığı ile Gazze halkına ulaştırılacak.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
60
30
28
7
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Narki

Tayyip'e sordunuz mu?

shalimalitiko

Dönenim başbakına sormadan yollamayın, sonra sıkıntı oluyor.

Can Winchester

Önce dönemin başbakanına sorun sonra kızıyor :)