Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci Hüsnü Mahalli'ye 'Devlet Büyüklerine Hakaret'ten Tutuklama

Gazeteci Hüsnü Mahalli'ye 'Devlet Büyüklerine Hakaret'ten Tutuklama

ATKN
14.12.2016 - 11:53 Son Güncelleme: 15.12.2016 - 20:38

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 'Twitter üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği' iddiasıyla gözaltında bulunan gazeteci Hüsnü Mahalli hastaneye kaldırıldı. Mahalli, hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 13 Aralık Salı günü gözaltına alınan gazeteci Hüsnü Mahalli, dün akşam saatlerinde rahatsızlanınca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. 

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından bu sabah tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Hüsnü Mahalli, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

'Sağlık durumu iyi'

'Sağlık durumu iyi'

Gece geç saatlerde Cerrahpaşa Hastanesi'ne gelen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Avukat Turan Aydoğan ve Muhterem Aktaş, Mahalli ile görüşmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelişmeleri aktaran Yarkadaş, 'Mahalli'nin sağlık durumu iyi.  Gözaltının yasal süresi doldu. Savcılık ve hastane arasında kurulan diyalog sonucu, geceyi burada geçirmesi yönünde karar alındı' demişti.

Mahalli'nin MS tedavisi gördüğünü, bu tedavinin aksamaması için polis tarafından hastaneye getirildiğini söyleyen Yarkadaş, 'Bu durum konusunda emniyete bilgi vermiştik. Hastaneye getirilmesinin sebebi bu. Savcılık tedavi sürüyor diye ifade alma işlemini karşılıklı diyalogla erteledi' ifadelerini kullanmıştı.

Hüsnü Mahalli, 13 Aralık'ta gözaltına alınmıştı

Mahalli'nin evinde yapılan aramada bulunan dijital malzemelere incelenmek üzere el konulmuştu. Mahalli, Vatan Caddesi'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

Mahalli'ye "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlaması da yöneltilmiş

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı akşam 20:00 sularında Mahalli'nin 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ve 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret' suçundan tutuklandığını duyurdu.

Mahalli'nin savcılık ifadesi: "Bu suçlamaya muhatap olmak benim için onur kırıcıdır"

Mahalli'nin savcılık ifadesi: "Bu suçlamaya muhatap olmak benim için onur kırıcıdır"

Hüsnü Mahalli savcılık ifadesi şöyle:

'Bana isnat etmiş olduğunuz suçlamayı anladım. Öncelikle şu sözü belirtmek isterim ki, ben 2011 yılının ortalarında ve Arap Baharı olarak tabir edilen döneme kadar mevcut hükumet politikalarını desteklemekteydim. Bu konuda yazı ve söylemlerim de mevcuttur. Ancak, belirttiğim dönemlerden sonra hükümetin bu yöndeki politikalarını eleştirmeye başladım. IŞİD, El Nusra gibi terör örgütlerinin gerek sosyal medya gerekse yazılı ve görsel basın ve diğer platformlarda yaptıkları propaganda faaliyetlerinin içeriği açık kaynaklardan tespit edilebilmektedir. Ben söz konusu tespitlere dayanarak hükumetin bu konuda duyarlı olmasını, bu gibi değerlendirmelerin ülkemizi ve hükumetimizi uluslararası camiada zor durumda bırakacağını, duyarlı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak belirttim. 

Bu söylemlere muhatap olan hükumetimizin ve devletimizin uluslararası camiada mağdur olmaması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet ve milletinin zor durumda kalmaması için uyarılarda bulundum. Atılı suçlamaya muhatap olmak benim için onur kırıcıdır. Benim, Türkiye Cumhuriyeti hükumetinin saygınlığını zedeleyebilecek şekilde bir olgu itham etmem söz konusu değildir. 

Ben 2011 yılına kadar, hükumetimiz ile Ortadoğu ülkeleri arasında dostluk ilişkileri kurulmasına ve geliştirilmesine aracılık ettim, hükumetimize bu konuda danışmanlık da yaptım. Ben Ortadoğu'da tanınan bir gazeteciyim. Türkiye Cumhuriyeti adına danışmanlık yaptığım için Arap medyasında benim için Türk ajanı söyleminde bulunulmuştur. 2011 yılı Şubat ayında da, dönemin başbakanının tavsiyesiyle Türk vatandaşı oldum. Anlattığım nedenlerle suçlamayı kabul etmiyorum. 

Benim Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ve Cumhurbaşkanına hakaret etmem söz konusu olamaz ve kendime hakaret olarak sayıyorum. Ayrıca benim nörolojik MS hastalığım bulunmaktadır. Gözaltındayken rahatsızlanmam sonucu doktorların tedavi görmem yönündeki ısrarlarına rağmen ifade vermek amacıyla adliyeye geldim. Yeniden hastanede tedavi olmam gerekmektedir. Sağlık sorunlarımı devlet büyüklerimiz de bilmektedir.'

Mahalli'nin tutuklanmadan önce paylaştığı tweet'leri

Mahalli'nin tutuklanmadan önce paylaştığı tweet'leri

Hüsnü Mahalli gözaltına alınmadan önce, 12 Aralık'ta attığı tweetlerde şunları yazmıştı:

'Halep işi tamam. Medyanın şarlatan yaratıklarına duyurulur. Yalanların sonu geldi. Halep'te teröristlerin yok edilmesinden dolayı kafayı üşüten medyanın şarlatanları Nusra saflarına katılıp Hurilerin hayalini kurabilir. Her gün Halep'te ''sivil ölümlerden'' söz eden şarlatanlar Halep halkının teröristlerden kurtulmayı nasıl kutladığını seyretsin'

''Baylar Bayanlar yandaş olmanın da bir rejonu var! Üzüldüğünüz tipler Nusra katilleri. Onlar Türkiye'ye göre de terörist. Göz yaşlarınıza yazık. Halep işi bitmiş ama Mossad-CIA operasyon merkezi El-Cezira bizdeki şarlatanlar gibi tezgaha devam. İşe yaramaz!''

Mahalli, tweet'lerine şöyle devam etmişti:

Mahalli, tweet'lerine şöyle devam etmişti:

'Bana küfür eden zavallılar; 100 bin terörist tank, top, roket, kimyasal silah ve diğer ağır silahlarla Türkiye'de olsaydı ne yapardınız? Halep tamam sırada başka yerler var. Suriye'de teröristler yok edilecek Türkiye terörden kurtulacak. 2011 öncesinde olduğu gibi. Zavallı şarlatan yaratıklar; Halep yalanlarınız tamam şimdi sırada Suriye gerçekleri var. Boşuna uğraşmayın yakında işiniz bitecek.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

''Zavallı Aktrollere acıdım. Benden bu kadar. Haydi yatağa. Devamı yarın Medya Mahallesi'nde. Halk TV: 11.00''

13 Aralık'taki programda ise Halep'teki iki cihatçı komutanın fotoğrafını göstererek "Kurtarılmak istenenler bunlar" demişti.

A Haber programcısı Erkan Tan da birkaç gün önce Mahalli için "Sen katilin itisin'' ifadelerini kullanmıştı

Mahalli'nin tutuklanmasına meslektaşlarından tepki geldi

Mahalli'nin tutuklanmasına meslektaşlarından tepki geldi
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

putin size esadı da yalattıracak çok kalmadı!!! bugün halep diyenler dün mavi marmara diyordu!!! şimdi bize mi sordular diyorlar....

ali veli

Duvarların soğuk olsun büyük katil sevici !

Yunus Başer

beter olsun Halep'te katledilen masum insanlara terörist diyen kafaya her şey müstahak