Görüş Bildir
Haberler
Game of Thrones'un 8. Sezonu Başlayana Kadar Yerine Koyabileceğiniz 15 Yabancı Dizi

etiket Game of Thrones'un 8. Sezonu Başlayana Kadar Yerine Koyabileceğiniz 15 Yabancı Dizi

theolonius
04.09.2017 - 01:58

Game of Thrones'un 7. sezonunun finali ile yaklaşık 13-14 aylık bir bekleyişe başladık. Bu büyük aradan dolayı ''şimdi hangi diziyi izlesem'' arayışındaysanız bu liste tam sizlik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ozark | IMDb: 8,6

1. Ozark  | IMDb: 8,6

Konusu itibari ile farklı şeyler yaşatacağını ön gördüğümüz dizi de biraz Narcos ve birazda Breaking Bad esintileri görmekteyiz. Marty Byrde adındaki asıl karakterimiz iş yükünden büyük sıkıntı yaşamaktadır. Bu yaşına kadar hiç bir kötü işe karışmayan Marty artık bu sıkıcı hayatından ve azla yetinmeye baş kaldıracaktır. Mali danışman olan Marty kara para aklamaktan bıkacak ve büyük kartellerin kara paralarını çalıp sırra kadem basacaktır. Dizinin ismi aslında buradan gelmektedir. Ozark denilen yer balta girmemiş bir orman, parasını çaldığını kartellerden kaçıyorsanız tam sizin için bir yer diyebiliriz. Karısı ve çocuklarını alıp dağın bi kenarına gidecek olan karakterimiz, ailesini bu kartellerden koruyacak ve yeri geldiğin de karteller ve dedektifler ile çarpışacaktır.

Kaynak

2. The Handmaid's Tale | IMDb: 8,7

2. The Handmaid's Tale | IMDb: 8,7

Yakın, distopik bir gelecekte Amerika Birleşik Devletleri’nde rejim değişmiş, ülke totaliter ve köktendinci bir ekip tarafından yönetilmeye başlamıştır. Yeni yönetim şekline göre kadınların çocukları ve çalışma hakları ellerinden alınmış, mal varlıklarına da el koyulmuştur.

Yakalanan muhalif kadınların bir kısmı ülkenin yüksek rütbeli kumandanlarına hizmetçi olarak verilmekte ve onların malı gibi görülmektedir. Hizmetçi adı altında evlere dağıtılan bu kadınlardan beklenen asıl şey, evinde yaşadıkları kumandanlardan hamile kalıp mümkün olduğu kadar çok çocuk doğurmalarıdır. Fakat son yıllarda neredeyse sıfıra düşen doğum oranları, hamile kalmanın iyice zorlaştığını ortaya koymaktadır.

İşte The Handmaid’s Tale, yukarıda bahsettiğimiz hizmetçi kadınlardan biri olan ve korkunç bir hayatın üstesinden gelmeye çalışan Offred’in hikayesini anlatmaktadır.

Kaynak

3. Orphan Black | IMDb: 8,4

3. Orphan Black | IMDb: 8,4

Yetim olan Sarah Manning koruyucu bir aile tarafından yetiştirilmiştir.Yaşadığı şehirden kaçıp başka bir şehre gitmek isterken kendisine tıpatıp benzeyen Beth Childs’ın intiharına tanık olur. Bundan sonrasını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Sarah ölen ikiz kardeşi Beth’in çantasını karıştırır ve mesleğini ve hayatını alır.Beth polis dedektifidir ve Sarah onun yerine geçmiştir.Olaylar ise Sarah’ın ikiz kardeşinin başka klonlarının olmasını anlaması ile çok farklı haller almaya başlar.

Kaynak

4. Better Call Saul | IMDb: 8,7

4. Better Call Saul  | IMDb: 8,7

Vince Gilligan ve Peter Gould tarafından yaratılan spin-off, Breaking Bad’in sevilen karakterlerinden Saul Goodman’ın henüz Saul Goodman olmadığı yılları işliyor. Bob Odenkirk’ün canlandırdığı Saul Goodman karakterinin Breaking Bad dizisinde yer aldığı tarihten 7 yıl önce, Saul henüz Jimmy “James” McGill ismiyle avukatlık yapmaktadır. Ancak başarılı olabildiği bir dava yoktur ve boğazına kadar borca batmış durumdadır. Jimmy’nin kısa yoldan köşeyi dönme hevesi ve yüksek ikna kabiliyeti bakalım başına ne işler açacak?

Kaynak

5. The Defenders | IMDb: 8,1

5. The Defenders | IMDb: 8,1

Dizi Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist'ten oluşan ekibin New York'ta ki ortak maceralarını konu ediniyor. Daredevil'in ikinci sezonunda meydana gelen olaylardan birkaç ay sonrasında geçen dizide, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist ortak düşmanları 'The Hand' ile mücadele etmek için New York'ta bir araya geliyor. 

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sense8 | IMDb: 8,4

6. Sense8 | IMDb: 8,4

Sense8, 8 farklı coğrafyada birbirinden farklı 8 kişinin akıl almaz bir şekilde birbirlerini hissetmesiyle başlayacak ve aynı zihinleri, bilgileri, yetenekleri paylaşmalarıyla ilginç bir hal alacak. San Francisco, Mexico City, Berlin, Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi ve Chicago’da bulunan 8 kişi tek bir ruh haline bürünerek birbirlerinin yeteneklerini paylaşabildiklerini fark ettiklerinde kimileri bir araya gelmeye çalışırken kimileri ise birbirini öldürmeye çalışacaktır. Olaylar Riley ve Will’in zihinlerinde canlanan yerde buluşmalarıyla başlayacak ve herkesin bu gizemi çözmeye çalışması ile devam edecektir. Ziyaret adını verdikleri buluşma saatinde bir araya gelerek sohbet ediyorlar.

Kaynak

7. Homeland | IMDb: 8,4

7. Homeland  | IMDb: 8,4

CIA ajanı Carrie Mathison’ın Irak’ta planlanan ABD tehditleri üzerine yaptığı büyük araştırması iki devlet arasında büyük bir diplomatik soruna yol açar. Bunun üzerine Ajan Mathison, görevden alınarak masa başı bir işe verilir. Ancak görevden alınmadan kısa bir süre önce, Iraklı bir casusundan Amerikalı bir esirin taraf değiştirdiğini öğrenir.

Yıllardır kayıp olduğu ve öldüğü düşünülen Çavuş Nicholas Brody, Afganistan’da yapılan özel bir operasyonda bir hücrede tutsak olarak bulunur ve kurtarılır. Çavuş Brody’nin dönüşünü, aldığı istihbarat ile ilişkilendiren Ajan Mathison, bu durumdan şüphelenmeye başlar.

CIA, Brody’nı bir kahraman olarak ilan ederken Ajan Mathison duruma şüpheyle bakacaktır. Ancak Brody’nin taraf değiştirmiş bir terörist olarak ABD için tehdit olduğunu ispat etmesi hiç de kolay olmayacaktır.

Kaynak

8. Westworld | IMDb: 9,0

8. Westworld | IMDb: 9,0

Westworld dizisi, özellikle yapay zekânın doğmasıyla birlikte günahın nasıl olacağı konusundaki merak sonucunda ortaya çıkmıştır. Yani, yapımda teknolojik gelişmelerin nereye varabileceği ve bu gelişimin olumsuz etkilerinin nasıl olacağı üzerinde durulmuştur. Dizi, Westworld ismindeki eğlence parkını merkezine alıyor. Gelecek yıllarda geçen Westworld’da, özellikle paralı müşterilerin sıklıkla tercih ettiği Westworld Park’ta olayların çığırından çıkması ile ortaya çıkan macera aktarılıyor. Önemli ziyaretçilerin katılabildikleri oyunlarla dolu bu parkta Vahşi Batı teması sunan kısımda bir sorun yaşanıyor. Bu sorunla birlikte peşlerinde keskin nişancı olan zengin insanlar eğlenmeyi unutarak sadece hayatta kalmaya çalışıyorlar. Yapay zekânın kontrolden çıkacağı zaman neler yaşanabileceği oldukça etkileyici bir şekilde işleniyor.

Kaynak

9. 13 Reasons Why | IMDb: 8,5

9. 13 Reasons Why | IMDb: 8,5

Kasabaya yeni bir kız gelmiştir. Hannah Baker, insanlarla iletişim kurarken oldukça hassas düşüncelere sahip, diğer gençler gibi yaşamak isteyen güzel bir kızken evinde bileklerini keserek intihar etmiş bir şekilde bulunur. Ölümü herkesi sarsmıştır. Özellikle onu seven Clay olayı atlatamamıştır. Bir gün kapısında kimden geldiği belirsiz kasetler bulunur. Kasetleri dinlemeye başladığında Hannah’ın sesini duyar ve neden kendisini öldürdüğünü anlatan 13 neden bulunmaktadır. Bu nedenlerden sorumlu insanlarda bulunmaktadır ve her biri kasetleri dinlemek zorundadır.

Kaynak

10. 11.22.63 | IMDb: 8,2

10. 11.22.63  | IMDb: 8,2

Jake Epping zamanda geri giderek 22 Kasım 1963 tarihinde John F. Kennedy suikastı önlemek isteyen sıradan bir lise öğretmenidir. Yaptığı bu yolculuk sonrasında bir süre geçmişte yaşaması gerekir. 20 Yüzyılda hala büyük bir merak konusu olan JFK suikastini önleyebilecek midir ? veya katillerinin kim, neden öldürdüğünü çözebilecek midir ?

Eğer Kennedy suikasten sağ kurtulursa peki geleceğe nasıl etkisi olacaktır ? gizemli sorulara cevap vermek istersen kendini daha karmaşık soruların yer aldığı bir dönemde bulacak Jake Epping’in yaşadıkları anlatacaktır.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Legion | IMDb: 8,5

11. Legion  | IMDb: 8,5

David Haller, çocukluğundan beri kafasında belli sesler duymakta duymakta ve aslında çok güçlü bir telepati yeteneği olan mutanttır; bu yüzden sürekli psikolojik tedavi görmüştür. Kişilik bölünmesi, şizofreni gibi teşhisler konulmuştur ama sorununun ne olduğu doktorlar tarafından bilinememektedir. Kafasındaki sesleri duymamak için kendisini uyuşturan bir takım ilaçlar içmektedir. En sonunda ailesi tarafından akıl hastanesine kapatılır.

Burada Syd isimli çekici bir kızla tanışır ve onunla takılmaya başlar. Syd ile yakınlaşmasından sonra David, duyduğu seslerin ve halüsinasyonların gerçek olabileceğini ve kendisinin aslında hasta olmadığını fark eder. Bir şekilde akıl hastanesinden kaçan David, aslında çok güçlü bir telepati yeteneği olan mutanttır. Peşine hükümet çalışanları takılır ve onu yakalar. Daha sonra David kendisi gibi olan bir mutant grubu tarafından kurtarılır. Şimdi David’in kendini ve güçlerini tanıma zamanıdır…

Kaynak

12. Stranger Things | IMDb: 8,9

12. Stranger Things | IMDb: 8,9

Bugüne kadar yapılmış en iyi Netflix dizilerinden biri olarak gösterilen Stranger Things; Will adında 12 yaşında hayat dolu bir çocuğun, bir anda ortadan kaybolmasıyla başlıyor. 

Farklı kollardan aramalar başlatılmasına rağmen, Will’in kayboluşuyla ilgili belirgin bir iz bulunamıyor. Fakat tam arama ekipleri vazgeçtiği sırada gizemli bir kız ortaya çıkıyor ve olaylar tamamıyla farklı bir boyut kazanıyor.

Will gibi bir anda ortadan kaybolan ve yıllar sonra geri dönen bu kız, küçük çocuğun bulunabilmesi için bir umut ışığı haline geliyor. Ancak daha sonra devlet eliyle yapılan gizli deneylerden korkutucu doğaüstü güçlere uzanan bu gizem dolu hikaye, git gide daha da karmaşık bir hal alıyor.

Kaynak

13. This Is Us | IMDb: 8,8

13. This Is Us  | IMDb: 8,8

Aynı tarihte dünyaya gelmiş olan 5 farklı kişinin ve bu kişilerin hayatlarının kesit kesit olarak işlendiği dizide, bu kişilerin günlük hayatlarında tecrübe ettikleri birtakım olaylar ve hayatlarının birbirleriyle olan bağlantıları konu edinilmiştir. Rebecca ve Jack isminde üçüz bekleyen bir çift, yakışıklı ve ünlü bir dizi oyuncusu olan Kevin, son derece komik ve cana yakın bir ikizi olan Kate ve biyolojik babasının peşine düşmüş başarılı bir avukat olan Randall isimli karakterler, birbirinden tamamen farklı gözüken hayatlara sahip olsalar da bu hayatları çeşitli şekillerde birbirine bağlanacaktır. Hayatın acı ve tatlı detaylarını sıkça içinde barındıran dizi, izleyicilerine bu detayları fazlasıyla vermektedir.

Kaynak

14. The Crown | IMDb: 8,8

14. The Crown | IMDb: 8,8

The Crown dizisinde 1947 yılında savaştan yeni çıkan İngiltere’de Buckingam Sarayı’nda yaşanan olaylar konu ediniliyor. Son dönemlerin en etkili simaları arasında yer alan Kraliçe II. Elizabeth’in yaşadığı olaylar çarpıcı bir şekilde ekranlara gelecek. Sarayda yaşanan entrikalar, aşklar ve İngiltere’nin siyasi hayatına yön veren olaylar izleyicilere aktarılacak.

The Crown dizisi sadece Buckingham Sarayı değil aynı zamanda 10 Downing Street içerisinde yaşanan olayları da ekranlara getirecek. Son derece önemli bir kadro ve güçlü bir bütçeyle yola çıkacak olan The Crown dizisinde olayların geçtiği dönemin mükemmel bir şekilde yansıtılması amaçlanıyor. İzleyicilerin büyük bir merakla beklediği yapım, dünyanın birçok yerinde heyecanla takip edilecek gibi görünüyor.

Kaynak

15. Taboo | IMDb: 8,6

15. Taboo | IMDb: 8,6

James Keziah Delaney yaklaşık 10 yıl önce Afrika’ya gitmiştir ve daha sonra ondan bir daha haber alınamamıştır, herkes onu ölü kabul etmiştir. Babasının ölümüyle beraber James Londra’ya geri döner ve babasının mirasını ele geçirir. Bu miras çok değerli bir ticaret yolunu kapsıyordur ve talibi çok fazladır. James’in burayı kendi kullanmak istemesiyle peşine birçok şirket takılır ve onun elinden mirasını almak için her türlü şeytani yolları denerler. James hem kendine gelen tehlikeleri savuşturur hem de babasının ölümünün bir komplo olup olmadığını araştırır. Ayrıca James hakkında bir sürü ilginç kehanetler vardır ve bu kehanetler onu düşmanlarının gözünde daha tehlikeli birisi haline getirir. James’i bir sürü tehlikeler beklemektedir.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
386
113
92
84
82
81
70
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın