Görüş Bildir
Haberler
TV
Game Of Thrones 6. sezona dair tahminler

Game Of Thrones 6. sezona dair tahminler

poyraz stark
27.08.2015 - 15:55

Game Of Thrones 6. sezona dair tahminler

HAYVANIMSI SPOİLER İÇERİR Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Bu zamana kadar kitapları okuyup izleyicilere spoiler verip hayatımızı sömüren edepli kişilikler artık bunu yapamayacaksınız çünkü G.R.R Martin ve senaristler kitap ve dizinin artık birbirinden bağımsız devam edeceğini belirtiyor. En başından beri olan zaten ufak farklılıklar artık daha fazla karşımıza çıkıcak ki mesela akışa göre gelmesi gereken Catelyn Stark hala gelmedi. Kimilerine göre hiç gelmeyecek.

 Uzun lafın kısası şu. Bundan sonrasını tahmin etmek tamamen bizim hayal gücümüze kalıyor. Maalesef kopya çekebileceğimiz hiç bir kaynak artık yok.

* İsimlerde ki ve cümlelerd ki yazım yanlışlarından dolayı kusruma bakmayın şimdiden özür diliyorum

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bran Stark

1. Bran Stark

5. Sezon boyunca hiç karşımıza çıkmayan, canı sıkıldıkça hodorun içine girip ortalığın anasını ağlatan git gide Öyle bir geçer zaman ki'deki Cemileye benzeyen asi Stark kardeşimiz. Tekrar belirtiyorum 5. Sezon boyunca karşımıza hiç çıkmadı ki bu uzun bir yaz yılı demek. En son the children ve ilk insanla buluştuğunu gördük topal reyizin. Orda ki çok kritik bir cümleyi hatırlatmak isterim.

'Sen yürümiceksin. Uçucaksın olm'

-Tahmin-

* Bran diğer wargcılar gibi (hayvanları kontrol eden) değil. Onlardan bir farkı var ki o da insanları da kontrol etmesi. 4. sezon boyunca hodorun içine girip masum ve saf hodoru canavara dönrüdüğünü çokça gördük. Buradan şu sonucu çıkarabiliriz. İleri ki zamanlarda çıkıcak akgezenler versus insanlar savaşında Bran akgezenleri kontrol edip savaşın kaderini değiştirebilir. 

* Yukarda belirttiğim cümleyi tekrar okuyun. 'Uçucaksın'. Eğer ki Daenerys taht savaşlarına girebilirse Bran, ejderhaları warglayarak savaşın kaderini değiştirebilir. 

* Kitabı okuyanlar bilir. Ateş ve Buzun şarkısı 1 adlı kitapta Bran daha komadayken bir rüya görüyor. 3 gözlü kuzgunla birlikte tanrı korusunun üstüne doğru çok yüksekten düşüyor ve kuzgun buna uç lan ölcen falan diye gaza getiriyor. Branse yere düşmeden önce uçmayı öğreniyor. Yukarda belirttiğim gibi Bran savaşlarda ortalığı aleve veren bir manyak olmak yerine GoT dünyasında ki mistik 3 gözlü kuzgunla değişik şeyler yapabilir. İnsanları dinleyebilir, sağda solda casusluk yapabilir veya 3 gözlü kuzgunun bilinmeyen yeteneklerini kullanabilir.

2. Khaleesi

2. Khaleesi

Kendimi bildim bileli Daenerys'i sevmem. Hemen fan boylanmadan önce bi dinleyin derim. 

GoT dünyasında saçlarını taramaktan başka hiç bir şey bilmeyen küçük Sansa bile psikopat bir manyağa dönme yolunda. Ama bu yolda ilerlerken dayak mı yemedi. Küfür mü işitmedi. Kral herkesin içinde bunu mu soymadı. Efendime söylim tecavüz mü edilmedi. Dost dedikleri sırtından mı vurmadı. Amca dediği adam mı öpmedi. Katil damgası mı vurulmadı. Arkadaşlarının derileri mi yüzülmedi... Ama Daenerys. Bir tane jelibondan kalp yedi. Sonra khalasarın altına girdi. Sonra neymiş yok ejderha kanından ilk insanların gerçek kraliçesi yeşil çim denizinin reyizi ejderhaların anası falan. Hiç bişi yapmadı ki bu kız. Kendisi tamamen baba parası yiyen mercedesli etiler çocuğu. Sırf ejderha kanından diye 3 tane ejderhası var ki 2'side evi terk etti. Birisini de paramparça ettiler zaten. 

 Uzun lafın kısası şu. Daenerys kadar beleşçi yaşayan başka bir karakter yok. Fazla uzattım tahminlere geçeyim.

-Tahmin-

* En son sahneyi hatırlarız. Etrafında dar denizin ötesinde ki bütün manyaklar toplanmıştı. Herkes burada çok olumsuz bakıyor ama ben öyle düşünmüyorum. Bu kız Khaleesi olduğunda Pentos'un yarısından fazlası onu sevmiyordu. Fakat şu an işler öyle değil. Westeros dışında neredeyse dünyanın yarısı onun ejderhalara sahip olduğunun farkında. Ki Pentos'ta da herkes güç manyağı. Kendimi onlardan biri olarak düşündüğümde bir kılıç ustasını mı kendime kral yapardım yoksa kimsede olmayan ejderhalara sahip olan birini mi. Tabi ki ejderhalara sahip olan birini. Bu arada şunu belirtmekte fayda var. Pentos halkının şovmen bi yapısı yok. Eğer ki Daenerys'i öldürcek olsalardı orada çoktan öldürürlerdi. Etrafında şov yapacak halleri yok.

* Kitabı okuyanlar daha detaylı bilir Fatih Aegon'un geri gelip akgezenleri tekrar yeneceği söylenir. Fakat bende nerden duydum bilmiyorum ama -sanırsam kızıl kadın- 3 başlı ejder olarak geri döneceğinden bahsediyor. Burada ki 3 baş, 3 farklı kişi ve bunlardan biri daenerys. Bu sebeple eğer bu teori doğruysa onun yolu açık.

3. Jon -Targaryen- Snow

Hiç Jon abimizi anlatmaya gerek yok. Fakat yine üstat aemonun kritik bir sözünü hatırlatmak istiyorum.

'Öldür onu lord kumandan, öldür içinde ki çocuğu ve içinde ki erkek ortaya çıksın'

-Tahminler-

* Adam her ne kadar ben dizide bi daha oynamıcam olm desede şu açıdan düşünün. Bunca para dökülüyor bunca gizlilik önemseniyor bu adam röportajlarda he oynıcam mal mısınız mı desin. Tabi ki demicek. Tabi ki öldüm bi daha yokum dicek ki yönetmenler güzel bir ters köşe vursun.

* Bilgisayarın, telefonun parlaklığını fulleyin ve Jon'un gözlerine bakın. Gözleri hafiften bir buz mavisine dönüyor.

Şimdi bunu iki şeye yorabiliriz.

1- Ak Gezenler ölen insanları uzaktan da olsa ellerini kaldırtıp diriltebiliyor. Jon burada bir white walkera dönüşüyor olabilir ki buraya kadar mantıksız bir tahmin olmaz. Yalnız burda ki white walkerdan kastımız bıçak kesmez buz kaslı abiler değil de zombiye benziyen yaratıkları kast ediyorum. İşte burada mantıksızlaşıyor. Kitabın ve dizinin bize gösterdiklerine göre sadece bebekler white walkera dönüşebiliyor. Eğer ki jon bir white walker tarafından dirilicekse, bok yoluna gitmemek için yarı white walker yarı insan gibi bir şey olması gerekiyor ki kendi kararlarını alıp aynı zamanda yenilmez biri olsun

2- Burada işler kopuyor işte. Yukarda Jon Taergaryan yazdım çünkü bana göre ve bir çok kişiye göre Jon bir Taergaryan. Çılgın kral Rhaella Taergaryena tecavüz ediyor kadın hamile kalıyor ve doğuruyor. Ned Stark'ın çocuklara karşı bir zaafı var ve Robert Baratheon ise tüm Targaryenlerden nefret ediyor. Ned Stark doğan çocuğu kendi piçi olarak tanıtıyor. Ki birinci kitapta ve dizide bunun konusu açıldığında Ned her zaman konuyu kapatır ve asla açıklamada bulunmaz. Ve bir çok kişinin belirttiğine göre özellikle karısının ve Arya'nın kitapta ki laflarına göre babası bir piç yapmayacak kadar gururlu ve onurlu bi adam.

* Tamam Jon bir Targaryen peki bundan sonra nolucak.

Bildiğiniz üzere kızıl kadın Stannis'i savaş sırasında terk etti ve surlara geri döndü. Bu kadın buraya durduk yerde dönücek değil. Sevdiğinden de dönmüyor. Ve hatırlarsınız ışığın tanrısı onun birilerini diriltmesine izin veriyor. 

Jon'un ölmesi bana kalsa mükemmel bir olay aslında. Çünkü o siyahlara bürünmüş bir yeminli ve artık lord kumandan. Eğer ki ölmeseydi asla o kaleden ve surlardan ayrılamayacaktı. Fakat şu an öldü ve kardeşlerine olan yeminini ödedi. Kızıl kadın onu tekrar dirilticek ve artık oradan ayrılıp 7 krallığın savaşına dahil olabilecek.

* Hala anlamadıysanız söyliyeyim. Jon Daenerys'in kardeşi oluyor ve o da bir ejderha kanından. Gözlerinin maviye dönmesi de buna delalet Targaryen mavisi. Zaman içinde Jon bunu nasıl öğrenir orasını bilemicem ama öğrendikten sonra Daenerys'in yanına katılıp ejderhalara binecek kişilerden biri olabilir. Çünkü o da bir ejderha soyundan ve Aegon'un 3'lülerinden biri olabilir.

* Yukardakinden bağımsız olarak şunu da söyliyim. Kızıl kadın en başından beri stannise hayrına yardım etmiyodu. Onun geri dönücek aegon sanıyordu ve savaşta onu terk etmesi de yanıldığına delalet. Belki Aegon tek başına dönücektir ve o da Jon Snow'dur. Ki benzeri yanları da çok.

Bunlardan biri aegon savaşı uğruna karısını öldürüyor.

Jon Snowun da aşık olduğu insan kucağında ölüyor

Aegonda valeryan çeliği kullanıyor

Jon'da

gibi gibi..

4. Tyrion Targaryen Lannyster

4. Tyrion Targaryen Lannyster

Direk oha dediğinizi duyar gibiyim. Onun için hemen tahmine geçiyorum

-Tahmin-

* Hemen Targaryen kısmını açıklıyorum. Dizide belirtilmesede kitaba göre Tyrion'ın bir gözü mavi bir gözü yeşil ve saçları da Lannyster olamayacak kadar sarı. Altın sarısı yani Taergaryan sarısı. Zaman içinde bu ortaya çıkacak. Olaysa şöyle. Çılgın Kral bunun annesine tecavüz etmiş ve bu olay gizlenmiş. Benim tahminime göre bunun tywinde farkındaydı çünkü bütün hayatı boyunca iki de bir tyrion'a sen benim oğlum değilsin diyordu. Ki Tywin ailesine çok bağlı bir lorddu. Harbinde tyrion onun çocuğu olsaydı ne kadar kısa da olsa onu severdi.

* Bu abimizi çok uzun tutmak istemiyorum çünkü diğerleri kadar atraksiyonları olurmu sanmam. Fakat bana kalsa 3. ejderhaya binicek aegon  bu olacak çünkü son 3 ejder kanından biri de o. Eğer ki binerse ablası olacak kappeye doğru ejderini sürerken serseyinin yüz ifadesini görmek istiyorum.

5. Hodor

5. Hodor

Hodor hodor hoodor. Hodor, hodor hodor hodor hodor. Hodor. Hodododor Hodddoor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0