Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray 90-74 Yeşilgiresun Belediyespor

Galatasaray 90-74 Yeşilgiresun Belediyespor

Enver K.
05.12.2015 - 18:36

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 9. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank, sahasında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'u 90-74 yendi

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki takımın da iyi savunma yaparak başladığı ve ilk 5 dakikada skor üretmekte zorlandığı karşılaşmada oyun üstünlüğünü eline alan Galatasaray Odeabank, Green ve Schilb'in dış atışlardan bulduğu basketlerle 7. dakikada farkı 8 sayıya çıkarttı: 15-7. Periyodun kalan bölümünde üstün oyununu sürdüren sarı-kırmızılılar, Lasme ve Micov ile sayılar üreterek 9. dakikada farkı çift hanelere (22-10) çıkarttığı çeyreği 10 sayı farkla üstün tamamladı: 24-14.

Mücadelenin ikinci çeyreğine etkili başlayan Giresun temsilcisi, Crocker, Dulkys ve Mutlu Demir'in elinden bulduğu basketlerle 14. dakikada farkı 3 sayıya (25-28) indirdi. Karşılıklı basketlerle geçilen periyodun son bölümünde Dorsey ve McCollum'une sayılarıyla toparlanan Galatasaray Odeabank, yakaladığı 11-0'lık seriyle soyunma odasına 15 sayı farkla üstün gitti: 46-31.

Müsabakanın üçüncü periyoduna boyalı alanı iyi kullanarak başlayan yeşil-beyazlılar, Mutlu Demir ve Dulkys ile skor üretti ve 24. dakikada farkı 6 sayıya indirdi: 49-43. Savunmadaki sertliğini arttıran ve Perkins-Mutlu Demir ikilisiyle sayılar üreten Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, 29. dakikada Hosley'in basketiyle beraberliği yakaladı: 53-53. Periyodun son dakikasını iyi oynayan sarı-kırmızılılar, Micov ve Green'in basketleriyle son çeyreğe 60-56 önde girdi.

Karşılaşmanın son çeyreğine Göksenin Köksal ve McCollum'un dış atış isabetleriyle başlayan Galatasaray Odeabank, oyun üstünlüğünü tekrar ele geçirdi. Son bölümde etkili bir mücadele ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, sahadan 16 sayı farkla 90-74 galip ayrıldı.

Galatasaray Odeabank adına 18 sayı üreten McCollum, maçın en skorer ismi olurken, Green'in 14 sayısı da galibiyette önemli rol oynadı. Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'da ise Dulkys'nin 15, Perkins ve Mutlu Demir'in ise 13'er sayılık performansları, mağlubiyete engel olamadı.

Bu sonucun ardından Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Ligi'ndeki 7. galibiyetini elde ederek liderliğini sürdürdü. Ligde bir maçı eksik Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor ise 4. mağlubiyetini aldı.

HTSpor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın