Görüş Bildir
Haberler
Futbolu Güzelleştiren Böyle Anlar: İşte Son Dakika Golü ile Gelen 10 Şampiyonluk

Futbolu Güzelleştiren Böyle Anlar: İşte Son Dakika Golü ile Gelen 10 Şampiyonluk

Futbol tarihi türlü rekabetlere defalarca sahne olduysa da futbolseverlerin aklında özellikle kalan bir durum vardır: son dakikada gelen şampiyonluklar. Zaten heyecanı dorukta yaşatan bir spor olarak futbola bir de bu eklenince özellikle şampiyon takımın taraftarları için keyif ikiye katlanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Liverpool - Arsenal

1. Liverpool - Arsenal

1988-1989 sezonunun son maçında Liverpool tek farklı mağlup bile olsa şampiyon olacaktır. Kendi sahasında 'rahat' olan ekip ilk yarıyı 0-0'lık skorla kapatmayı başarır. Ancak ikinci yarıda 1-0 öne geçer. Ve tedirgin olan Liverpool taraftarlarının korktukları duraklama dakikalarında başlarına gelir: Michael Thomas'ın attığı tarihi golle Arsenal ligi zirvede tamamlar.

2. Beitar Jerusalem - Hapoel Tel Aviv

2. Beitar Jerusalem - Hapoel Tel Aviv

2009-2010 sezonunda İsrail liginde düğüm son maçlara kalır. Diğer şampiyon adayı Maccabi Haifa son haftaya 2 puan farkla lider girerken, dakikalar 90'ı gösterdiğinde her 2 karşılaşma da 1-1 devam eder. Ancak Hapoel oyuncusu Eran Zahavi, son dakikada attığı golle takımını Maccabi önünde şampiyonluğa ulaştırır.

3. Motherwell - Celtic

3. Motherwell - Celtic

2005-2006 sezonunda İskoçya'da şampiyonluk son haftaya kalır. Ligin son maçında Glasgow Rangers, Hibernian deplasmanına konuk olurken, Celtic de Motherwell deplasmanına konuk olur. Her iki takımında galip gelmesi gereken maçlarda Rangers bunu başarsa da Celtic son 2 dakikada yediği 2 gol ile maçı 2-1 kaybederek kendi elleriyle şampiyonluğu Rangers'a verir.

4. Batı Almanya - Belçika

4. Batı Almanya - Belçika

Bu sefer son dakika golü ve şampiyonluğu 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gelir. O tarihte siyasi nedenlerle Batı Almanya ismiyle mücadele eden takımdan Horst Hrubesh bu maçta 2 gol birden atar. Ve ikinci gol maç 1-1 iken son dakikada gelir. Böylece Batı Almanya şampiyonluğa ulaşır.

5. Paris Saint Germain - Bordeaux

5. Paris Saint Germain - Bordeaux

Ligue 1'de 1998-1999 sezonunda şampiyonluk için Bordeaux ve Marsilya takımları son haftaya 1 puan farkla girer. Bordeaux'un şampiyonluk için yapması gereken Paris Saint Germain'i deplasmanda yenmektir. Hatta 2 kere de öne geçer ancak Paris Saint Germain maçı bırakmaz. Bu arada Marsilya'dan da galibiyet haberi gelir. Tam Bordeaux için her şey bittiği derken Pascal Feindouno son dakika golü ile Bordeaux'ya 5. şampiyonluğu getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hamburg-Bayern Münih

6. Hamburg-Bayern Münih

Futbol literatürüne '4 dakikalık şampiyon' olarak da geçen 'lakap' bu maçtaki taraflardan ziyade Schalke 04 için kullanılır. 2000-2001 sezonunun son haftasında eğer Schalke kazanır ve Bayern yenilirse 04 ekibi 1958'den beri ilk defa şampiyon olacaktır. Ve son dakikaya girildiğinde Hamburg 1-0, Schalke 04 ise Unterhaching karşısında 5-3 öndedir. Hatta Schalke stadyumuna Bayern'in yenildiği haberi gider ve kutlamalar başlar; ancak 4 dakika sonra Bayern Münih'in defans oyuncusu Patrik Andersson bir serbest vuruş ile son sözü söyleyerek Schalke 04'ün hevesini kursağında bırakır.

7. Persepolis-Sepahan

7. Persepolis-Sepahan
media.mehrnews.com

2007-2008 sezonu İran için oldukça heyecanlı bir finale ev sahipliği yapar. Şampiyonluk için karşı karşıya gelen Persepolis-Sepahan takımları arasındaki mücadele 1-1 devam ederken Persepolis'in savunmacısı Sepehr Heidari 96. dakikada attığı kafa golüyle ev sahibi ekibi şampiyonluğa ulaştırır.

8. Manchester City-Queens Park Rangers

8. Manchester City-Queens Park Rangers

2011-2012 sezonunda Premier Lig'de iki Manchester takımı son haftaya aynı puanla gelirler. United, Sunderland deplasmanında galip ayrılarak üstüne düşeni yapar. Ancak City için tehlike çanları çalmaktadır çünkü dakikalar 90'ı gösterdiğinde Queens Park Rangers 2-1 öndedir. Ancak hemen o dakikada Edin Dzeko'nun önce skora dengeler ve moral bulan Agüero'nun tarih yazan vuruşu ile Manchester City'yi şampiyonluğa ulaştırır.

9. Manchester United - Bayern Münih

9. Manchester United - Bayern Münih

2000 yılında o akşam futbolseverler Şampiyonlar Ligi'nin belkide en unutulmaz finalini yaşarlar. 1-0 önde olan Bayern Münih karşısında pes etmeyen Manchester United önce son dakika korneri ve Tedy Sheringham ile skoru 1-1'e getirir. Tam maç uzadı derken saniyeler sonra bu kez sahneye Solskjaer çıkar ve Manchester United'ı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşır.

10. Beşiktaş-Galatasaray

10. Beşiktaş-Galatasaray

2002-2003 sezonu iki takım için de oldukça heyecanlıdır. Ancak Beşiktaş için bir başka özel durum ise 100. yıl çoşkusudur. Ve sondan 2. maçta ezeli rakipler İnönü'de karşı karşıya gelirler. Galatasaray'ın galibiyetten başka şansı yoksa da Beşiktaş bu haftadan işi bitirmek ister. 0-0 devam eden maçta dakikalar 90 'ı gösterirken Beşiktaş Tümer ve Sergen ile kontratağa çıkar ve topa son dokunan Sergen olur. Beşiktaş'ın bu şampiyonluğu ise Ercan Taner'in şu sözleriyle hafızalara kazınır: 'Sergen attı, şampiyonluk geldi! ''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
chicharito

Hasan Kabze🤫