Görüş Bildir
Haberler
Freddie Gray'in Ölümü: Polisler Cinayetle Yargılanacak

Freddie Gray'in Ölümü: Polisler Cinayetle Yargılanacak

Caner
01.05.2015 - 18:17

Eyaleti Başsavcısı Marilyn Mosby

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin Baltimore kentinde gözaltına alındıktan sonra aldığı darbeler sonucu hayatını kaybeden Freddie Gray için açılan soruşturmadan polislerin cinayet suçuyla yargılanması kararı çıktı.

ABD'nin Baltimore kentinde günlerdir protesto gösterilerine neden olan Freddie Gray adlı gencin ölümüyle ilgili savcılık soruşturması tamamlandı.

Maryland Eyaleti Başsavcısı Marilyn Mosby, Gray'in ölümünden sorumlu tutulan polislerden birinin cinayet, diğerlerinin de adam yaralamak ve ölüme sebebiyet vermek suçlarından yargılanacağını açıkladı.

Hakkında yakalama emri çıkartılan altı polis, kısa bir süre önce de görevlerinden alınmıştı.

Karar, kentte siyahlar ve onlara destek verenler tarafından sevinçle karşılandı.  Fotoğraf: Reuters

Freddie Gray'in ölümü sonrası Baltimore'da yaşananlar...

Savcı Marilyn Mosby, Freddie Gray'in 12 Nisan'da gözaltına alındıktan sonra karakola götürülürken iki kez tıbbi yardım istediğini, ancak polislerin bu isteği duymazdan geldiğini söyledi.

Mosby sözlerine şöyle devam etti:

'Yürütülen kapsamlı ve bağımsız incelemeler sonucunda ve adli tıp raporları ışığında Freddie Gray'in ölümünün cinayet olduğuna kanaat getirdik. Elimizde davanın açılmasını gerektirecek yeterli delil var.'

Fotoğraf: AP

Omiriliğinden yaralanmıştı

Polis şiddetine maruz kalan Gray, omiriliğinden yaralanmış ve olaydan bir hafta sonra da hayatını kaybetmişti. Olayın ayrıntıları henüz bilinmiyor. Görgü tanıklarının cep telefonuyla çektikleri görüntüler, polisin acı içinde bağıran Gray'i polis merkezine götürmek için bindirilecek aracı beklerken yere yatırdığını gösteriyor.

Yaklaşık bir saat sonra hastaneye kaldırılan Gray burada komaya girmişti.

Siyah bir genç olan Gray'in ölümü, daha önce de siyah gençlerin sık sık polis şiddeti ile karşı karşıya kaldığı ABD'de ırkçılık tartışmalarını da alevlendirdi. Ayrıca Baltimore'da ırkçılığa karşı başlayan gösteriler, ABD'nin New York gibi büyük kentlerine de sıçradı ve sokaklarda polis şiddeti ve ayrımcılık protesto edildi.

Baltimore'daki gösterilere şiddet olaylarının karışması üzerine kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

BBC Türkçe ve DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0