Görüş Bildir
Haberler
Fotoğraf Düzenleme Programı Arayanlara 7 Öneri

Fotoğraf Düzenleme Programı Arayanlara 7 Öneri

hayro.la
13.10.2014 - 21:06 Son Güncelleme: 13.10.2014 - 21:36

Cep telefonlarının artık bir fotoğraf makinesi kadar kaliteli fotoğraf çeken kameralara sahip olmasıyla beraber artık daha sık fotoğraf çeker hale geldik.

Bununla beraber çektiğimiz fotoğraflarda beğenmeyip düzeltmek istediğimiz veya daha havalı göstermek istediğimiz kısımlar olabilir.Hal böyle olunca elimizde beklentilerimizi karşılayacak bir fotoğraf düzenleme programıolması gerekiyor.

Biz de bu yazımızda piyasadaki fotoğraf düzenleme programları arasından en iyilerini sizler için derledik.

1. Adobe Photoshop

Piyasadaki en profesyonel ve en fazla özelliğe sahip katman tabanlı bu program ile görsellerinize hayal edebileceğiniz herşeyi uygulayabilirsiniz. Çünkü Photoshop’ta yapabileceklerinizin bir sınırı yoktur. Eğer fotoğraflarınızda profesyonel değişiklikler yapmak istiyorsanız, bu programı edinip, biraz da derslerini izleyerek fotoğraflarınızda muazzam değişiklikler yapabilirsiniz.

2. Picasa

Google’ın ürettiği bu program ile bilgisayarınızdaki tüm fotoğrafları bulabilir, bu fotoğraflara dilediğiniz efektleri verebilir ve istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Yüz tanıma, Google Maps Entegrasyonu gibi özelliklere de sahip olan Picasa ile fotoğraf düzenlemek hem kolay hem de eğlenceli.

3. PhotoScape

Kapsamlı araçları, kullanıcı dostu arayüzü, Türkçe desteği, otomatik ayarları, hareketli gif yapabilme ve farklı resimleri tek bir resim dosyası içerisinde birleştirme özelliği ile bir fotoğraf düzenleme programında olması gereken her özelliği bünyesinde barındıran bu program ile fotoğraflarınızı dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

4. PhotoPlus

Dijital fotoğraf ve resimler üzerinde ileri seviyede düzenleme yapabilmenizi sağlayan bu program ile temel fonksiyonların yanısıra fotoğraflarınızda görünmesini istemediğiniz şeyleri silebilir, hasarlı ve eski fotoğrafları onarabilir, özel efektlerle fotoğraflarınıza bambaşka bir hava katabilirsiniz.

5. GIMP

Photoshop gibi katmanlar ile çalışan bu program oldukça güçlü araçlara sahip olduğundan dolayı dilediğiniz değişikliği kolaylıkla yapmanıza olanak sağlıyor. Açık kaynak kodlu bu programın Windows, Mac ve Linux desteği de bulunuyor.

Kaynak: http://hayro.la/fotograf-duzenleme-pr...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
62
49
28
23
20
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın