Görüş Bildir
Haberler
FIFA 18'De Yer Alan Futbol Dünyasının Tozunu Attırmış 10 Efsane Yıldız

FIFA 18'De Yer Alan Futbol Dünyasının Tozunu Attırmış 10 Efsane Yıldız

19.10.2017 - 17:05

Tüm dünyayı kasıp kavuran, sevmeyene küçümser gözlerle bakılan futbol, başlı başına bir kültür. Hepsini dünya gözüyle izleyemesek bile, birbirinden önemli yıldızların isimleri aklımıza mıh gibi kazınmıştır. Bu sene futbol oyunu konusunda zirvede yer alan FIFA, bu efsaneleri unutmadı ve oyununda 'Legends' ismiyle kendilerine yer verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hagi

10. Hagi

Alex mi Hagi mi tartışmasına hiç bulaşmadan, Türk takımlarında forma giymiş en iyi iki yabancı futbolcudan birisi Hagi ufak bir torpille listemizde. FIFA'nın verdiği puanlarla 10. sıraya yazılacak isim Dennis Bergkamp olması gerekiyor belki ama, 2000 yılında hepimizin sesini kısmasına neden olan kadronun beynini eklemeden edemezdim. 

Adettendir. Not: Beşiktaş'lıyım. :)

9. Henry

9. Henry

90'lı yıllarda doğmuş tüm çocukların saygı ve sevgi duyduğu, 2000'li yıllarda çıkan tüm futbol oyunlarında takımımıza almak için uğraştığımız bir efsaneydi Henry. Birçoğumuzun Arsenal'e sempati duyma sebebidir ayrıca.

8. Gullit

8. Gullit

Sadece futboluyla değil, saçlarıyla da akıllarda ve gönüllerde yer eden bir yıldız Gullit. Hollanda futbolunun efsaneleri arasına adını yazdırmış, 88 Avrupa Şampiyonası'nda da takımıyla kupa kaldırma sevincini yaşamıştı.

7. Van Basten

7. Van Basten

Hollanda futbolu dendiği zaman akla ilk gelecek ilk üç  isimden ikincisi Van Basten. Sadece o yılların futbol izleyicisi değil, onu izleyemeyenler bile bilir ne kadar kusursuz bir futbolcu olduğunu. Üç kez Avrupa'da Yılın Futbolcusu, bir kez de Dünya'da Yılın Futbolcusu ödülünü alması da neden unutulmayacak bir futbolcu olduğunun göstergesi gibi adeta.

6. Matthaus

6. Matthaus

Almanya'nın 1980 Avrupa Şampiyonası kadrosuna henüz 19 yaşında dahil olup, bir de şampiyonluk sevinci yaşamış bir isim Matthaus. 90 Dünya kupasını kazanmasının yanı sıra, turnuvanın en iyi oyuncusu olarak da tarihe adını yazdırabilen bir yıldızdı Alman orta saha.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ronaldinho

5. Ronaldinho

Bir kuşağa ayak bileğiyle sanat yapılabileceğini öğretti Ronaldinho. Son dönemlerinde yanlış takımlara giderek kendisinin, 'Türkiye'ye geldim, geleceğim.' diyerek bizlerin duygularıyla oynamış olsa da, yakın dönemin unutulmayan yıldızlarından.

4. Maldini

4. Maldini

Günümüzde İtalyan futbolu eskisi kadar popüler olmasa da, 2000'li yıllarda Serie A'da mücadele en üst düzeydeydi. Katı savunmalarıyla ön plana çıkan İtalyanlarda, bu işi en iyi yapanlardan birisi de Maldini'ydi.

3. Ronaldo

3. Ronaldo

Ronaldo dendiği zaman şu an herkesin aklına ilk Cristiano Ronaldo geliyor olsa da, gerçek Ronaldo denildiği zaman hepimiz Brezilyalı yıldızı hatırlıyoruz. Gerçek Ronaldo isminin verilmesi bile onun ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu gösteriyor. 2002 Dünya Kupası'nda bizi tek başına eleyen adam olması bile kendisine olan sevgimizi azaltmadı.

2. Maradona

2. Maradona

Arjantinli yıldız futbolun hem estetik kısmını, hem de çakallığını iyi bilen bir futbolcuydu. 1986 Dünya Kupası'nda 'Tanrının eli.' diyerek, eliyle attığı gol hala hafızlarımızda. Ne kadar kötü huyu da olsa, Maradona efsanesi unutulmaz.

1. Pele

1. Pele

Tüm zamanların en iyilerinden birisi olarak gösterilen Pele, Brezilya milli takımı adına 92 maçta 77 gol attı ve 3 Dünya Kupası kazandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın