Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe'ye Es Es Darbesi

Fenerbahçe'ye Es Es Darbesi

ATKN
30.11.2014 - 18:07 Son Güncelleme: 30.11.2014 - 21:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'ye Es Es Darbesi

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe, sahasında Eskişehirspor’u konuk etti. Şükrü Saracoğlu’nda oynanan karşılaşma 2-2'lik skorla sona erdi.

Eskişehirspor mücadelenin 28. dakikasında Erkan Zengin'in attığı gol ile öne geçerken, Fenerbahçe 70. dakikada Pierre Webo'nun sayısı ile beraberliği yakaladı. Maçın 87. dakikasında ağları sarsan Funes Mori, Es-Es'i öne geçirdi. Mücadelenin 90+3. dakikasında Moussa Sow penaltıdan attığı gol ile skoru tayin etti: 2-2.

Öte yandan Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu, maçın 85. dakikasında itirazlarının ardından gördüğü kırmızı kartın ardından oyun dışında kaldı.

Bu skorun ardından Fenerbahçe puanını 21 yaparken, Eskişehirspor ise 12 puana yükseldi. Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Balıkesirspor ile karşılaşacakken, Eskişehirspor ise evinde Başakşehir'i konuk edecek.

FENERBAHÇE'DE 2 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor ile yaptıkları maçta, sakatlıklar nedeniyle bir önceki maça göre ilk 11 kurgusunda iki oyuncu değişikliği yaptı.

Ligin 8. haftasındaki Beşiktaş derbisinde yaşadığı sakatlığın ardından, 9. haftadaki Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyen, Bursaspor maçının ise son 6 dakikasında görev alan kaptan Emre Belözoğlu, Diego'nun yokluğunda iki maçlık aradan sonra 11 kişilik kadroya dahil edildi. Teknik direktör Kartal'ın ligde son 3 maçta 11 kişilik kadroda yer vermediği Sow da zorunlu değişikliklerin ardından takıma girdi.

Sow'un kadroya girmesi üzerine teknik direktör Kartal, Emenike'yi orta alanın soluna çekip, Sow'u tek forvet olarak ileride görevlendirdi. Bundan önceki 10 lig maçında da 90 dakika sahada kalarak, görev yaptığı 900 dakikalık süreyle sarı lacivertli takımda ön plana çıkan Mehmet Topal, ilk kez yedekler arasında sahaya çıktı.

KARTAL SOLA CANER'İ KOYDU

Bursaspor deplasmanında ilk yarıda oyundan alınırken sergilediği sinirli tavırlarla dikkatleri üzerine çeken, maç sonunda yaşanan durum nedeniyle özür dileyen Caner Erkin, Eskişehirspor mücadelesinde 11'deki yerini aldı. Geçen maçta Caner oyundan alındıktan sonra yerine maça dahil olan Hasan Ali Kaldırım, Eskişehirspor karşısına yine yedekler arasında çıktı.

Sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan, dün akşamki antrenmandan sonra açıklanan 19 kişilik kamp kadrosunda yer alan savunma oyuncusu Egemen Korkmaz, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

SOW VURDU, BOFFIN ÇIKARDI!

Karşılaşmaya iki ekip de kontrollü başlarken, Fenerbahçe rakip yarı alanda bol paslarla ceza alanına girmeye çalıştı, Eskişehirspor ise kendi sahasına çekilerek kontra ataklarla rakibini tehdit etmeyi amaçladı. Maçtaki ilk pozisyon 9. dakikada geldi.

Fenerbahçe'de ceza yayı sol çaprazının gerisinde topla buluşan Emenike havadan pasını ceza sahası içi sağ çaprazına doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Moussa Sow topu kontrol ederek vuruşunu yaptı, ancak kaleci Ruud Boffin gole izin vermedi.

ES-ES HIZLI GELDİ, ERKAN BİTİRDİ!

Fenerbahçe Mehmet Topal'ın eksikliğinde özellikle rakip savunmadan dönen topları karşılamakta sorun yaşarken, Eskişehirspor bu tarz bir pozisyonda yakaladığı hızlı hücum ile golü buldu.

28. dakikada hızlı gelişen atakta ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Ömer Şişmanoğlu ceza yayı sol tarafına hareketlenen Erkan'ı gördü. Erkan ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturdu. Eskişehir öne geçti.

Bu dakikadan sonra ilk yarıda ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe, Eskişehirspor savunmasını geçmekte zorlandı ve mücadelenin ilk yarısı 1-0 Es-Es üstünlüğü ile sonuçlandı.

İKİ TAKIMDA DA DEĞİŞİKLİKLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başladı. Raul Meireles oyundan alınan isim olurken, Mehmet Topal oyuna dahil olan isim oldu. Eskişehir'de de ilk yarıda çok efor sarfeden isimlerden Hürriyet oyundan alınırken, Lawal karşılaşmaya dahil oldu.

İkinci yarının ilk dakikalarında baskısını attıran Fenerbahçe, istediği pozisyonları ise bulamadı. Rakip yarı alana oyunu yıkan F. Bahçe'ye karşı, Eskişehirspor da topu ayağpına aldığında bol pas yapmaya başladı.

WEBO GİRDİ; GOL GELDİ!

Fenerbahçe'de beklenen golün gelmemesi sonrasında, İsmail Kartal kulübedeki gol kozu Pierre Webo'yu da oyuna sürdü. 60. dakikada Emenike'nin yerine, Webo mücadeleye dahil oldu. Fenerbahçe de 70. dakikada beraberliği buldu.

Sağ kanatta topla buluşan Emre ortasını arka direğe doğru gönderdi. Webo gelen topa kafa vuruşunu yaptı, ancak top üst direğe çarptı ve altıpas alanı içerisinde tekrar Webo'nun önünde kalıyor. Webo müsait pozisyonda vuruyor ve topu filelere gönderdi.

F.BAHÇE ATAKLARINI SIKLAŞTIRDI!

Beraberliğin ardından Fenerbahçe ataklarını iyice sıklaştırdı.

Maçın 72. dakikasında sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu ortasını ceza alanına doğru gönderdi. Savunmadan seken top ceza sahası içi sağ tarafındaki Kuyt'ta kaldı. Kuyt son çizgiye inerek yerden pasını çeviriyor ancak hiç bir takım arkadaşı topa dokunamadı ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

EMRE ATILDI, ESKİŞEHİR GOLÜ BULDU!

Karşılaşmanın 85. dakikasında Fenerbahçe'yi şok eden kırmzıı kart geldi. Emre Belözoğlu önce itirazları nedeniyle, hakem Tolga Özkalfa'dan sarı kart gördü. Ardından, yan hakemle Emre'nin pozisyonunu konuşan Özkalfa, tekrar Emre'ye yöneldi ve bu kez doğrudan kırmızı kartını çıkarttı. Pozisyonun ardından Emre büyük itirazlarda bulundu.

Kırmızının ardından Eskişehirspor, 87. dakikada Rogelio Mori'nin golü ile üstünlüğü ele geçirdi. Orta alandan gelişen atakta Raheem Lawal ileri doğru uzun oynadı ve topla buluşan Rogelio Mori kaleci Volkan'ı geçerek topu filelere gönderdi.

7 DAKİKA UZATMA VE PENALTI

Maçın hakemi Tolga Özkalfa, mücadelenin 90. dakikasında 7 dakikalık bir uzatm oynanacağını belirtti ve Fenerbahçe geliştirdiği atakta penaltı kazandı.

90+3. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Hasan Ali'nin kaleye şutunda top Berkay'ın koluna müdahale etti ve karar penaltı oldu. Topun başına gelen Moussa Sow, kalecinin solundan ağları sarstı ve maça tekrar denge geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-2 sona erdi.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/...

Emre Belözoğlu'nun Türkiye kariyerinde gördüğü 3.kırmızı kartın 2'sini hakem Tolga Özkalfa gösterdi.

Eskişehirsporlu futbolcular, Fenerbahçe karşısında 120,776 km mesafe kat ederek Spor Toto Süper Lig rekorunu kırdı.

Fenerbahçe, Eskişehirspor karşısında bu sezon en çok pas yaptığı (609) maçını oynadı ancak sahadan galip ayrılamadı

Fenerbahçe bu sezon 11.haftada geçen sezon topladığı puanın 7 puan gerisinde kaldı. 10 gol az attı ve 1 gol fazla yedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçeride mi Dışarıda mı?

İçeride mi Dışarıda mı?

Fenerbahçe - Eskişehirspor maçında karşılaşmanın 11. dakikasında yaşanan bir pozisyon büyük tartışma çıkardı.

Eskişehirspor'un atak geliştirdiği sırada Funes Mori topa hareketlenirken, Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel de kalesini terketti. Tecrübeli kaleci ceza sahasının hemen önünde topu uzaklaştırıken, Eskişehirspor gol şansını değerlendiremedi.

Bu dakikada Eskişehirsporlu futbolcular ve teknik heyet, topun ceza sahası dışında Volkan Demirel'in eline temas ettiğini savunarak pozisyona itiraz etseler de maçın hakemi Tolga Özkalfa 'devam' kararı verdi.

Akşam

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/spor/futbol/b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0