Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 2-1 Çaykur Rizespor

Fenerbahçe 2-1 Çaykur Rizespor

Mustafa Boztepe
24.01.2016 - 15:00 Son Güncelleme: 24.01.2016 - 17:57

Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta karşılaşmalarında sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayan Fenerbahçe, rakibini 2-1'lik skorla mağlup ederek ligdeki üst üste beşinci galibiyetini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hikmet Karaman: "İki penaltı dışında pozisyon vermedik"

Hikmet Karaman: "İki penaltı dışında pozisyon vermedik"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Fenerbahçe 'ye 2-1 yenildikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Maçtaki penaltı kararlarını ve oynadıkları futbolu değerlendiren Hikmet Karaman, ' İlk 45 dakikada iki tane penaltı var, genelinde 3 tane penaltı var. İlk penaltı belki hakem yanıldı, belki Volkan aldı ama benim gördüğüm penaltı değil. Olabilir hakem yanlış görebilir. Topu kaptığımız zaman aldığımız topu rakibe veriyoruz, en büyük eksiğimizin ne olduğunu biliyoruz. İkinci yarı Sylvestere'yi oyuna aldık, soyunma odasında oyuncularımızı farklı şekilde uyardık. İki penaltı dışında pozisyon vermedik, üst üste kornerler var ama orada da iyi durduk. İlk 45 dakikada topu tutabilsek çok farklı şeyler yapabilirdik ' dedi.

Transfer ihtiyaçlarının olduğuna vurgu yapan Hikmet Karaman, 'Kadroyla ilgili sorunu ben de yönetim de başkan da biliyor. Acil operasyon lazım olduğunu biliyoruz, bunu medyada konuşmayacağız. Fenerbahçe iyi takım daha iyi pas yapıyor, top ayağındayken atağı neticelendirmeye çalışıyor. Bu arada genç takımımız, Erzurum'dan dönerken kaza yapmış, onlara da geçmiş olsun diyelim' diye konuştu.

Pereira: "Ligler sezon ortası kazanılmaz. Sezon sonu kazanılır."

Pereira: "Ligler sezon ortası kazanılmaz. Sezon sonu kazanılır."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 2-1 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Maçtan önce maçın zorlu olacağını bildiğini belirten Pereira, ''İlk yarıda taktik açıdan üst seviye bir oyun oynadık. İki gol bulmayı başardık ve rakibimize pozisyon vermedik. İkinci yarıya kalemizde gol görerek başladık ve bu takımımızda biraz endişeye mahal vermiş olabilir. İkinci yarıda ilk yarıdaki performansımızı koruyamadık ama yine de kazanmasını bildik. Ben isterdim ki bu maçı üç dört farkla kazanabilelim ama bu akşam iyi bir mücadeleyle galibiyeti hak ettik.'' dedi.

Beşiktaş'la aralarındaki 5 puanlık farkla ilgili de konuşan Pereira, ''Ligler sezon ortasında kazanılmaz. Ligler sezon sonunda kazanılır. Ben sezon sonunda şampiyon olmak istiyorum '' ifadelerini kullandı..

Fenerbahçe 2-1 Çaykur Rizespor

Fenerbahçe 2-1 Çaykur Rizespor

Karşılaşmanın üç golü de penaltı atışlarıyla gelirken, bu maçla birlikte bu sezon ligde ilk defa bir maçta üç penaltı atışı kullanıldı.

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira, eksiklerden ötürü takımını geçen haftaya göre dört değişiklikle sahaya sürdü. Sarı-lacivertlilerde Gökhan Gönül'ün yerine Şener Özbayraklı, Luis Nani'nin yerine Volkan Şen, Diego'nun yerine de Ozan Tufan ilk 11'de sahaya çıkarken, Caner Erkin'in yerine de Hasan Ali Kaldırım ilk 11'de sahaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çaykur Rizespor'da ise sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Leonard Kweuke'nin yerini Mehmet Akyüz alırken, cezalı olan Cedric Makiadi'nin yerine ise Koray Altınay forma giydi.

Fenerbahçe maça hızlı başlayan taraf olurken, 29. dakikada Volkan Şen'in düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını gole çeviren Fernandao takımını 1-0 öne geçirdi.

40. dakikada bu kez Sercan Kaya'nın ceza sahası içinde topa elle müdahele etmesi sonucu kazanılan penaltı atışında topun başına yine Fernandao geçti ve Brezilyalı oyuncu düzgün bir vuruşla ilk yarının sonucunu ilân etti: 2-0.

İkinci yarının hemen başında bu kez Çaykur Rizespor penaltı atışı kazandı. Volkan Demirel'in ceza sahası içinde rakibini düşürmesiyle kazanılan peanltı atışını Ludovic Sylvestre gole çevirdi: 2-1. Maçın geri kalan bölümlerinde ise gol sesi çıkmadı ve 90 dakika sonunda üç puan Fenerbahçe'nin oldu.

Taraftardan Sefa Kalya'ya Koreografi

Taraftardan Sefa Kalya'ya Koreografi

Genç Fenerbahçeliler tribün lideri Sefa Kalya'yı unutmayan taraftarlar 'Sana söz, sonsuza dek seninleyiz' yazılı koreografi hazırladı. Taraftar, Sefa Kalya'nın cenazesine çelenk gönderen Arda Turan adına da tezahüratlarda bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
30
15
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kill

Türkiye futboll ile alakalı bir organizasyon göremiyorum bu oynanan ve oynanmayan ertelenen şeyler fullbol değil, sadece birileri para kazanıyor bizim insanı... Devamını Gör

Recep Fırat

Volkan gereksiz yere penaltı yaptırdı. Sonra takım afalladı.

Recep Fırat

Gönül çok formda neden oynatmıyorsun? Kupada oynatırsın Şener 'i.

Caps

Son maçta sakatlanmıştı galiba.