Görüş Bildir
Haberler
Fazla Kilolara Elveda! Hızlı Kilo Vermenizi Sağlayacak Test Edilip Onaylanmış 10 Yöntem

etiket Fazla Kilolara Elveda! Hızlı Kilo Vermenizi Sağlayacak Test Edilip Onaylanmış 10 Yöntem

Dünya çapında yapılan bir araştırmaya göre 1975 ve 2017 yılları arasında obezite sayısının 1.9 milyar arttığı ve toplamda 650 milyon insanın obezite ile mücadele ettiği gözlemlenmiştir. Günümüzde sağlıklı kalmak fazla zaman ve uğraşlar gerektirdiği için insanlar genellikle fırsat bulamıyorlar. Sizler için hazırladığımız bu yöntemler hem hızlı kilo vermenizi kolaylaştıracak hem de sağlıklı bir yaşama kavuşmanızı sağlayacak. Buyrun bakalım!

1. Yemek öncesi yemek.

1. Yemek öncesi yemek.

Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre ana yemekten önce içilen bir kase çorba açlık hissini azaltıyor. Çorbanızın soğuması için bekleyip, yavaş yavaş içerseniz bu sırada beyniniz, mideniz ve hormonlarınız 'doymuşluk' hissine kavuşacaktır.

2. Yemeğinizi baharatlarla tatlandırın...

2. Yemeğinizi baharatlarla tatlandırın...

Baharatlı yiyecek sevenlere güzel haberlerimiz var. Baharatlı yiyecekler tüketmek metabolizmanızı %8 oranında hızlandırıyor ve kalori yakımı da doğru oranda hızlanıyor. Bununla birlikte baharatlı yiyecekler insanlara yavaş yeme alışkanlığı da kazandırıyor.

3. Çok görevliliği bırakın!

Aynı anda birden fazla iş yapıyorsanız eğer beyniniz çok fazla şey düşündüğü için bunların arasına fark etmeden yemek yemek de girebilir ve diyette olduğunuzu unutabilirsiniz.

4. Gülün!

Kahkaha atmak vücudunuza küçük bir egzersiz yaptırır. Kalbiniz daha hızlı atar bu da kan dolaşımınızı hızlandırır. Yaklaşık bir saat gülmek, 30 dakika boyunca ağırlık kaldırmakla aynı kaloriyi yaktırır.

5. Soğuk ortamlarda uyuyun!

5. Soğuk ortamlarda uyuyun!

Soğuk havada uyursanız vücudunuz karın kısmınızdaki yağları sizi ısıtmak için yakar. Bir araştırmaya göre soğuk ortamlarda uyuyan insanlar sıcak ortamda uyuyanlara göre %7 daha fazla kalori yakıyor.

6. Işıksız ortamlarda uyuyun!

Kulağa garip gelebilir ama doğru. Ohio State Üniversitesi'nin araştırmalarına göre karanlıkta uyumak kalori yakımını hızlandırıyor.

7. Sağlıklı atıştırmalıklar tercih edin!

7. Sağlıklı atıştırmalıklar tercih edin!

Sadece üç öğün yemek yemeyin, ara öğünlerde yenilen sağlıklı atıştırmalıklar sizleri açlık hissinden uzak tutacağı için ana öğünlerde kurt gibi aç hissetmeyeceksiniz.

8. Daha fazla uyuyun!

8. Daha fazla uyuyun!

Düzenli ve yeterli uyku vücudun tam anlamıyla doğru çalışmasına yardımcı olur. Araştırmalara göre uyku düzeni normal olan insanların kalori yakma oranı diğerlerine göre %6 daha hızlıdır.

9. Çay için!

9. Çay için!

Günde 8 bardak su içmek sadece bir şehir efsanesi. Su için ama sadece susadığınızda bunun dışındaki zamanlarda ise çay daha iyi bir seçenek. Özellikle yeşil çay birçok antioksidan içerdiği için kalori yakımında büyük bir rol oynuyor.

10. Mavi rengini tercih edin!

10. Mavi rengini tercih edin!

Renklerin insanların üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahip oldukları bilinen bir gerçek. Araştırmalara göre yediğiniz yemek ile tabağınızın veya duvarınızın rengi zıt ise açlık hissiniz azalıyor. Araştırmacılar ise en fazla mavi renk oda veya tabağın açlık hissini azalttığını savunuyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
49
34
22
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BMO

çay içtiğiniz kadar ekstra su içmeniz de gerekiyor. yoksa dehidre olursunuz çünkü çay diüretik yani "su çok içmeseniz de olur çay için " innnnanılmaz yanlış ... Devamını Gör

Faruk Naçar

Diyetisyene gitmek en iyisi, seni ölçüyor biçiyor, testler yapıyor, sana bir program çıkarıyor. Bir güzelde zayıflıyosun. Tok karna zayıflamak istiyorsan en ... Devamını Gör

Aysun Bulut

Kesinlinke katılıyorum.Hakikaten yiyebileceğinden fazla bile veriyor.Vitamin dengeni vs ayarlıyor.Böyle kafadan olmuyor.

Feyza Dizdar

fffff bogaziniza dur diyeceksiniz iste bu kadar uzatmaya ne gerek var:D