Görüş Bildir
Haberler
Ve Fazıl Say Beraat Etti

Ve Fazıl Say Beraat Etti

Batuhan
07.09.2016 - 12:07

Fazıl Say, 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama' suçundan yeniden yargılandığı davada beraat etti.

Say 2012’de, Twitter hesabından şair ve filozof Ömer Hayyam’a ait olduğu belirtilen rubailerden bazı bölümler yazmıştı. Sanatçı, başka hesaplardan yazılan bazı mesajları da kendi profilinde yeniden paylaşmıştı.

Üç vatandaş, söz konusu paylaşımlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmıuştu. Şikâyet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Say hakkında soruşturma başlatmıştı.

Yargılandığı davada 10 ay hapis cezası alan Say hakkındaki karar, Yargıtay tarafından oy çokluğuyla bozulmuş, Say'ın yeniden yargılanması kararı verilmişti.

Fazıl Say sosyal medya hesabından açıklama yaptı

“Bugün karar onandı. Artık bizi ve herkesi bu kadar uğraştıran, hiç kimseye hiç bir faydası olmayan ve yanlış bir emsal teşkil etmesi söz konusu olan bu dava kazanılmıştır. Büyük bir Hayyam kutlaması yapacağız.” diye yazdı.

DHA

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
51
31
15
9
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Avrupalı

Olması gereken oldu.Böyle bir nedenden tutuklanması bile yanlıştı.Herkes kendi istediğini söyleyebilir,olması gereken budur.

haylaz adam

biz buna HALK dilinde haşıırrtt diyoruz. o 3 kişiye kapak olsun

Urgunta Biotar

"Büyük bir Hayyam kutlaması yapacağız" demiş, desene şarap nehir olup akacak. Cennette huriler varmış, kara gözlü;/ İçkinin de ordaymış en güzeli. / Desene ... Devamını Gör