Görüş Bildir
Haberler
Farklı Bir Bakış Açısı: Oyunlarda Robot Olmak İsteyenlere 10 Önerimiz Var!

Farklı Bir Bakış Açısı: Oyunlarda Robot Olmak İsteyenlere 10 Önerimiz Var!

Çoğu oyunda insanları yönetiyoruz ancak yeri geldiğinde farklı canlıları da kontrol etmemize izin veriliyor. Peki ya bir oyunda robot kontrol etmek nasıl olur? Bu soruya cevap olan ve birbirinden güzel yapımları barındıran robotik listemize hoş geldiniz!

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Subsurface Circular

1. Subsurface Circular

Subsurface Circular içerisinde dedektif olan bir robotu canlandırıyoruz. Bir gece boyunca gizemleri çözmeye çalışan bu arkadaşımız, bir metro treni içerisinde tüm delilleri toplamaya çalışıyor. Aslında oldukça kısa bir oynanış süresine sahip ancak düşündürücü bazı hikaye unsurlarını içinde barındırıyor.

2. Heart&Slash

2. Heart&Slash

Hack & Slash ve aksiyon Roguelike temellerini birleştiren Heart&Slash, dünyayı yok etmek isteyen kötücül robot ordularına karşı savaşan bir robotu canlandırmanızı konu alıyor. İçerisinde bolca aksiyon, bolca macera ve bolca ilginçlik var!

3. Machinarium

3. Machinarium

Ödüllü bir bağımsız yapım olan Machinarium içerisinde Robot Josef olarak oynuyor ve kız arkadaşınızı kötücül çetenin elinden kurtarmaya çalışıyorsunuz. Oyun içerisinde yeri geldiğinde sizi zorlayacak bulmacalar, yeri geldiğinde ise düşündürecek ögeler yer alıyor.

4. Haiku, the Robot

4. Haiku, the Robot

Haiku isimli bir robotu canlandıracağınız ve dünyası içerisinde virüslü ve tehlikeli diğer robotlarla karşılaşacağınız Haiku, the Robot, özellikle Metroidvania türüne yeni başlayacaklar için güzel bir alternatif olacaktır.

5. Steelrising

5. Steelrising

Steelrising, Souls-Like oyunlar denince belki akla gelen ilk isim olmayabilir ancak 2022 yılında çıktığında oyuncular tarafından pek fazla sevilmişti. 1789 yılında geçen ve Fransız Devrimi dönemini konu alan yapım, krallığın mekanik askerlerine karşı çıktığınız ilginç bir dizayna sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Grow Home

6. Grow Home

BUD adından bir robotu canlandıracağınız Grow Home, yabancı bir gezegeni keşfetmeye çıkacağınız ve bu süreçte çeşitli görevler yapacağınız bir oyun. Platform ve bulmaca ögelerinin de oyun içerisinde yer aldığını hatırlatalım.

7. Portal 2

7. Portal 2

Aslında Portal 2'nin ana hikayesi içerisinde bir robotu canlandırmıyoruz fakat 2 kişilik Co-op deneyimi sunan bölümlerinde iki farklı robota hayat veriyoruz. Portal 2'nin kafa yakıcı bulmacalarından pek fazla bahsetmeye gerek yok sanırsak!

8. The Talos Principle

8. The Talos Principle

Oldukça garip bir hikayeye ve zorlu bulmacalara sahip olan The Talos Principle, kolay başlayan ancak gittikçe zorlaşan bir bulmaca şemasına sahip. Yer yer düşüneceğiniz, yer yer ise sinir krizi geçireceğiniz anlara ev sahipliği yapsa bile oldukça güzel bir deneyim yaşayacağınızdan şüpheniz olmasın.

9. NieR:Automata

9. NieR:Automata

Harika müzikler ve zengin bir hikaye eşliğinde deneyimleyebileceğiniz NieR:Automata, Android askerlerinden oluşan karakterleriyle oldukça aksiyon dolu bir macerayı siz oyunculara sunuyor. İçerisinde bolca kaotik ortam ve bolca robot parçaları bulunuyor!

10. Detroit: Become Human

10. Detroit: Become Human

Makinelerin insanlardan daha akıllı olduğu bir geleceğe gitmek ister miydiniz? Aslında düşüncelere dalıp gitmeye gerek yok, Detroit: Become Human size bunun cevabını çok güzel verebiliyor. Oyun içerisinde alacağınız kararlar ile onlarca farklı sondan birisini görebileceğinizden emin olabilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ece Gül

makinalaşmak istiyorum prr prr trr trr trak trak trek