Görüş Bildir
Haberler
Farkında Olmayabileceğiniz 12 Bağımlılık

Farkında Olmayabileceğiniz 12 Bağımlılık

diazepam
11.08.2014 - 13:52 Son Güncelleme: 11.08.2014 - 13:54

Hayatımıza her gün o kadar çok yeni şey giriyor ki, bir süre sonra takip edemez hale geliyoruz. Bir bakmışız yeni bir bağımlılığımız olmuş ve bir bakmışız biz bunun farkında bile değiliz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kahve

1. Kahve

Her ne kadar bizler çay müptelası olsak da yeni yeni gelişen bir bağımlılık türüdür. Gerek mantar gibi açılan kahve dükkanları gerekse de diziler, filmler ile pohpohlanan kahve içmeden kendine gelememe sendromu sebebiyle farkında olmadan artan bağımlılıktır.

2. Sevilmek

2. Sevilmek

Herkes tarafından sevilmeye olan düşkünlük olarak tanımlıyoruz. Öyle ileri evrelere varıyor ki sosyal medya üzerinden paylaştığı fotoğrafını beğenmeyen arkadaşı hayatından çıkarma noktasına geliyor.

3. Depresyon

3. Depresyon

Depresyonun kendisine değilde sürekli depresyondaymış gibi davranmaya biz depresyon bağımlılığı diyoruz. Bu ruh halinden çıkamama, çıkmak istememe, öyle hissetmediği halde sürekli mutsuzmuş gibi davranma... Sanırım insanlar artık kendilerinin mutlu olmaya hakları olduğunu düşünmüyorlar, bu durumdan utanıyorlar. Nereden bulur bu insanlar ben mutsuzken gülünecek şeyleri?...

4. Kola

4. Kola

İsrail protestoları ile biraz kırılmaya çalışılsa da bir bağımlılık olarak kabul görmediğinden, asla kabul edilmeyen bir bağımlılık. Yoksunluk sendromları yok belki ama yine de hayatından çıkaramıyorsun.

5. İnternet

5. İnternet

Çoğunlukla sosyal medya üzerinden yürüyen bir bağımlılık. İnsanlar yanlarında şarj aleti ile dolaşır olduysa sebebi bu merettir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hiçbir şeyi beğenmeme

Bir şeyleri beğenmek, övmek, hayranlığını dile getirmek o kadar yaygınlaştı ki artık popüler olanı beğenmeme bağımlılığı gelişti. Biri Nuri Bİlge Ceylan'ı mı övüyor sen hemen yereceksin, biri Messi mi diyor sen Ronaldo diyeceksin biri Game Of Thrones mi dedi sen House of Cards diyeceksin. Kesinlikle başkasının dediğini beğenmek, aynı fikirdeyim demek yok!

7. Torrent

7. Torrent

Yeni bir dizi mi dolanıyor ortalıkta? Brad Pitt'in son filmi çok mu güzelmiş? Rhanna yeni single mı çıkarmış... E ne duruyorsun torrent'e koşsana!

8. Caps

8. Caps

Artık her bir fotoğraf senin için caps'lik malzeme oldu değil mi? Utanmasan annenin babanın vesikalığını caps yapacaksın o derece...

9. Coğrafya

9. Coğrafya

Acaba nereye kaçsam? sorusunun neticesinde gelişen bir bağımlılık. Uruguay iyiymiş ya, Peru aslında on numara memleket, Rusya soğuk ama süper, İngiltere kolay değil ya...

10. Çift tıklama

10. Çift tıklama

İnstagram'da arkadaşlarının fotoğraflarını beğenmek için geliştirdiğin bağımlılık ama sen farkında değilsin, beyin otomatik işliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kısaltma

11. Kısaltma

Sadece sosyal medya üzerinden kullanılan, ARO, ARE, AGGRE, GGK, vb. kısaltmalar değil, HDP, IŞİD, PYK, KCK, vb. kısaltmalar arasında geçip giden bir ömür.

12. Ortadoğu

12. Ortadoğu

E haliyle en büyük bağımlılığımız. Her gün hakkında bir kaç flaş haber almazsak içimiz daralıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
1
1
0