Görüş Bildir
Haberler
Fantastik Dünyanın 10 Kötü Karakteri

Fantastik Dünyanın 10 Kötü Karakteri

Mustafa Çağrı Bayır
17.07.2014 - 04:08 Son Güncelleme: 17.07.2014 - 11:52

Fantastik evrenin kötüleri buraya toplandı!

J.R.R. Tolkien, George Martin, J.K. Rowling ve daha birçok yazarın kötüleri burada.

Aa şu yok,bu yok demeyiniz hepsini yazmak biraz zor olur.

Ufak not, henüz izlemediğiniz filmler ve diziler olabilir. Sonra spoiler diye bağırmayın bu zamana kadar izlememiş olmanız sizin suçunuz!

*Karakter bilgileri Wikipedia'dan!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Joker

1. Joker

Batman'e ve kendisini durdurmak isteyen Gotham şehri polisine meydan okuyan psikopat bir katil olarak ortaya çıktı.

Her seferinde anlatacak farklı bir geçmiş hikayesi var. Onu durdurmak Batman için bile pek kolay olmamıştı.

2. Lord Voldemort

2. Lord Voldemort

Voldemort Lily ve James Potterı öldürdüğünde, Harry Potter'ı da öldürmeye çalışır, ama gönderdiği ölüm laneti Harrynin alnından geri teperek çarptığı Karanlık Lord'u ölümcül derecede zayıflatır. Harry'nin peşindedir çünkü kehanet ona karşı çıkabilecek tek kişinin Harry Potter olduğunu söylemektedir. Harry ile olan kavgası hep devam eder, 2.Hogwarts Savaşı yapılana kadar.

3. Freddy Krueger

3. Freddy Krueger

Freddy Charles Krueger, Wes Craven tarafından yaratılmış kurgusal çizgi roman karakteri. Rüyalar aleminde var olan Freddy Krueger gerçek dünyadaki insanları öldürebilmektedir. Yıllar önce 20’den fazla çocuğu öldüren ve delil yetersizliğinden mahkemece serbest bırakılan bu katili öfkeli ebeveynler kendileri cezalandırmaya karar vermiş ve Freddy Krueger ’ı kendi kazan dairesinde diri diri yakmışlardır. Şimdi ise Freddy intikam almak için geri gelmiştir

4. Agent Smith

4. Agent Smith

Ajan Smith (ilk film) The Matrix'te Ajan Brown ve Jones'u Nebuchadnezzar'ın tayfası ele geçirme görevini idare eden programdır. Bu ilk filmde Neo tarafından parçalanmıştır. Lâkin yok edilmek üzere kaynağa döneceğine sürgün olmayı seçmiş ve Matrix'de anormallik yaratmıştır. İkinci filmden itibaren bir ajan değildir, kendini diğer program ve insanlara kopyalayan virüs hâline gelmiştir. Kâhin'e göre Neo'nun dengeleyecisidir yani zıttı.

5. Jigsaw

5. Jigsaw

Elindekilerin kıymetini bilmeyenler ve yetinmeyenlere kafayı takmış olan Testere (Jigsaw) onlara kendi tarzında dersler verir. Uzun bir seri olan Testere şüphesiz korku filmleri içinde çok farklı bir yerde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Joffrey Baratheon

6. Joffrey Baratheon

Joffrey Baratheon resmi olarak Robert Baratheon'un oğlu olmasına rağmen gerçekte annesinin ikiz kardeşi Jaime Lannister'ın oğludur. Joff Robert Baratheon ölene ve tahta geçene kadar makul karşılanabilecek dengesiz davranışlar sergileyen bir karakterdi. Ancak tahta geçişinden sonra Joff tam anlamıyla piskopatlaştı. Kendisini herşeyden üstün görmeye, istediği herşeyi yapmaya hakkı olan biri sandı. Ancak Tyrion Lannister'in Kraleli olup Joff'u biraz da hizaya sokmasıyla dayısının korkusundan biraz uslanmaya başladı. Joff bir Lannister olarak sarı saç, mavi göz ve güzel bir yüze sahiptir. Joffrey'in ilk savaşı Karasusavaşı'dır. Askeri açıdan yaptığı hiçbirşey olmamasına rağmen halk zaferi onun kazandığını sanmaktadır. Ama zaferi kazanma hususunda bütün işi Tyrion Lannister yapmıştır. Joffrey Baratheon düğününde Olenna Tyrell ve Serçeparmak'ın işbirliğiyle öldürülmüştür. Kraliçe Cersei suçu Tyrion Lannister'a atmıştır.

7. Sauron

7. Sauron

Sauron Elflerle birlikte güç yüzüklerini yaptı. Ardından hepsine hükmetmek için Tek Yüzük’ü yaptı. Ancak Elfler tarafından kötü niyeti anlaşıldı ve böylece Sauron ile Elfler arasında savaş başladı. 

 Elfler ve insanlar Son İttifak adı verilen bir ordu ile Sauron’a karşı koydular. 7 yıl süren kuşatmanın ardındanSauron kara kalesinden çıktı ve savaşmaya başladı. Ancak Isildur Sauron’un parmağını kesip yüzüğü aldığında bürünmüş olduğu kara savaşçı görüntüsü de yitti. Ne olsada Sauron’un gücü Tek Yüzük’teydi bu nedenle Tek Yüzük yok edilmediği sürece yok olamazdı. Isildur Yüzük’ü yok etmeyince Sauron da yok olmadı.

Sauron son kez Orta Dünya’ya döndüğünde bu kez kendini yalnızce büyük kapaksız bir kızıl göz ile simgelemişti. 2000 yıl boyunca Kuytuorman’da Dol-Guldur’da saklandı. Bu sırada Nazgûl onun gelişi için orduları ile Arnor'u yok etmiş, Minas İthil'i ele geçirmiş, Mordor’u hazırlamaya başlamıştı bile. En sonunda Tek Yüzük elinde olmasa bile kendini açık etti ve Mordor’a gitti. Barad-Dûr’u tekrar inşa etti. Ancak son hükümdarlığı kısa süreli oldu. Hobbit Bilbo Baggins tarafından bulunan Tek Yüzük, Frodo Baggins tarafından yapılmış olduğu (Hüküm Dağı) oduna atılarak yok edildi. Yüzük’ün yok edilmesiyle birlikte gücünün çoğunu ona aktaran Sauron varlığını devam ettiremedi ve Tek Yüzük ile birlikte yok oldu.

8. Loki

8. Loki

Loki Laufeyjarson veya Loki İskandinav mitolojisinde kötülük tanrısıdır. Kimi tasvirlerde boynuzludur. Ayrıca şekil değiştirme yeteneğine sahiptir.

Loki, İskandinav tanrılarının savaşıp yendiği Buz Devlerinden biridir. Babası Laufey annesi ise Farbauti'dir. Savaş sonrası henüz bir bebekken ortada kalmıştır.Odin onu orada bırakmaması gerektiğini düşünüp onu yanına alıp Asgard'da Thor ile birlikte kardeş olarak büyütmüştür.

9. Venom

9. Venom

Venom, sadece simbiyoz hâlinde yaşayabilen, organik bir kostüme benzetilebilecek uzaylı bir canlıdır. Anlamı 'zehir'dir. Karakterin isminin Venom olmasının mantığı örümceğin öfkelendiğinde zehirini akıtmasıdır ve Venom'un en belirgin özelliği de öfkesidir.

Örümcek Adam, 'gizli savaşlar' olarak anılan, hemen hemen tüm süper kahraman karakterlerin katıldığı büyük bir savaştan dönerken, siyah bir balçığı yanında getirir. Bunun ne olduğunu anlamaz. Bilinen Örümcek Adam kostümü siyah renk olur ve ortasında beyaz, büyük bir örümcek logosu olan belirir, bu kıyafet Örümcek Adam'ın yeteneklerini şiddetlendirmektedir.

Simbiyoz bulaştığı kişiyi kötü olmaya zorlar ve insan üstü güçler verir. Örümcek Adam'ın en ama en azılı düşmanıdır. Venom'un güçleri arasında kamuflaj ve ağırlığının yaklaşık 250 katını kaldırabilmek vardır, ayrıca simbiyoz önce Peter Parker'la birleştiğinden Peter Parker ile ilgili her türlü sırrı bilir. Bu nedenle Venom'un en büyük silahı Örümcek Adam'ın örümcek hissi ve refleksinin ona karşı işe yaramamasıdır.

10. Darth Vader

10. Darth Vader

İmparatorluğun gerçek yüzünü yansıtan ve yarı mekanik yarı insan olan Sith Lordu Darth Vader seride gücün kötü yüzünü yansıtan bir karakterdir. Galaktik İmparatorluk'un yöneticisi İmparator Palpatine'in (Darth Sidious) üçüncü çırağı olan Darth Vader'ın eski adı Anakin Skywalker'dır. 2000'li yıllarda çekilen sonraki üçlemede Skywalker'ın Jedi Şövalyesi oluşu ve Palpatine sayesinde Güç'ün karanlık tarafına geçişi anlatılır. Anakin Skywalker, Güç'ün karanlık tarafına geçtikten sonra Darth Vader olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS ! Jack Torrance !

BONUS ! Jack Torrance !
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
31
25
18
13
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Tarhan

Darth Vader kötü diyen bütün seriyi tekrar izlemeli bence.

Gülen Adam

Fantastik yazmasaydınız :D Erol Taş nerede diyecektim.