Görüş Bildir
Haberler
Ezio’dan Gerarlt’a: Tek Kişilik Oyun Dünyasının Yıldızı Olmuş En Çok Sevilen 14 İkonik Karakteri

Ezio’dan Gerarlt’a: Tek Kişilik Oyun Dünyasının Yıldızı Olmuş En Çok Sevilen 14 İkonik Karakteri

Deniz Ünsal
01.11.2022 - 13:54 Son Güncelleme: 20.10.2022 - 11:33

Listeye başlamadan önce söylememiz gerekir ki bu karakterlerin haricinde de listeyi uzun uzadıya götürecek kadar ikonik karakterler var. Doom oyunundan Doomguy, Minecraft'dan Steve, Grand Theft Auto serisinin ana karakterleri diyerek listeyi uzatabiliriz ama burada oyun dünyasına şekil vermeleriyle ve uzun yıllar boyunca oyuncular için farklı yeri olan ikonik karakterleri sıralayacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Captian Price

14. Captian Price

Call Of Duty serisinde 2007 yılında karşımıza çıkan, İngiliz asıllı SAS operatörü namıdiğer Bravo Six. Karakterine has bıyıkları, her şartta ağzından düşürmediği purosu, baş belası agresif tavırları ile tüm serinin seyrini değiştiren bir karakter. İlk çıktığında Billy Murray tarafından seslendirilen Captain Price'ın daha genç versiyonu, İngiliz aktör Barry Sloane tarafından seslendirilmişti. Şuan Call Of Duty serisi denildiği zaman akla ilk gelen ve serinin gidişatını karakterlere bağlayan kişi Captain Price'dır.

13. Arthur Morgan

13. Arthur Morgan

Tüm hayatını suç, Dutch van der Linde ve küçüklüğünde hiç bulamadığı ailesine adayan bir kovboy. Ama onu en sevilen ikonik karakterlerden biri yapan bu geçmişinden çok, Red Dead Redemption 2'de başına gelenlerle birlikte çektiği o tüm acı. Tüm o vahşi hayatın içinde oldukça katmanlı ve derinlikli yapısıyla; ara sahnelerde içindeki iyiliği sezdiğimiz trajik bir karakter. Rahibe ile tren istasyonunda yaptığı konuşma bile oynayan herkesin içini sızlattı.

12. Max Payne

12. Max Payne

Her şeyi ile kendine özgü olan bir seri, Max Payne. İlk çıkışı oldukça sancılı olan Max Payne serisi 2001 yılında oyun dünyasına adım atarken tüm maddi sıkıntılara rağmen kendine yer edinip başarılı oldu. İlk oyunda yazar ve tasarımcı Sam Lake tarafından canlandırılan karakter, silahlı çatışmalarda, ağır çekimde yana atlayarak yepyeni bir karizma kazandı. Durmadan elindekileri kaybetti ama mafyalarla mücadeleden asla vazgeçmedi.

11. Ezio Auditore Da Frenzi

11. Ezio Auditore Da Frenzi

Assassin's Creed serisinin yüzü olan, suikastçiliğin tüm özelliklerini bulabildiğimiz çok özel bir karakter Ezio. Serinin tam dört oyununda karşımıza çıkarak hayatının farklı evrelerine tanıklık ederek biz oyuncularla daha da sağlam bir bağ kuran karakter ayrıca For Honor ve Soulcalibur 5'e de konuk oldu.

10. Gordon Freeman

10. Gordon Freeman

Half-Life serisinin gözlüklü, sakallı, dünyayı kurtaran teorik fizikçisi Gordon Freeman. Devamı için tüm oyuncuların seferber olduğu oyun serisinin ana karakteri olan bir karakter için ne dense az.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Agent 47

9. Agent 47

Hayatımıza 2001 yılında, Hitman: Codename 47 oyunuyla giren Agent 47. Siyah takım elbise giyen, kafasının arkasında bir barkod olan ve hakkında çok az şey bildiğimiz bir seri katile göre odlukça fazla sevildi. Tüm o karizmatik yüzün diğer yanında hedefi alt etmek için kılıktan kılığa girmesi de onu ayrıca komik yapan unsur.

8. Geralt of Riviera

8. Geralt of Riviera

CD Projekt Red'in The Witcher serisi ile karşımıza sunduğu Geralt, diğer bilinen kahramanlardan ayrılıyor. Genelde siyah ya da beyaz karakterler görmeye alışığız. Kahramanlar kar tanesi gibi saf ve iyi olurken Geralt, tam bir gri. Karmaşık ve kaotik The Witcher evreninde tüm dünyayı kurtarmaya çalışmanın boş bir çaba olduğunu anlayıp kendi ahlak kuralları ve vicdanı üzerine haraket eden bir karakter. Bu karakter yapısının yanına uzun gri saçları ve sakalı, sarı gözleriyle de ilgi çekiyor. Soulcalibur 6, Monster Hunter: World ve Daemon x Machina oyunlarına da konuk olan karakter, sevilen ikonik karakterler serimizde yerini alıyor.

7. Solid Snake

7. Solid Snake

Hideo Kojime'nın Metal Gear Solid serisi ile karşımıza çıkan; bir paralı asker, özel operasyon askeri, FOXHOUND'ın kurucu Big Boss'un klonu Solid Snake. Oyun dünyasında sessiz karakteri ile koskocaman bir yer tutan Solid Snake, sadece Metal Gear serisinde görünmedi. Silent Hill ve Yu-Gi-Oh'ta da görünen karakter, oyun dünyasının en sevilen karakterlerinden biri.

6. Kratos

6. Kratos

God of War serisinde önce acımasız bir katil, sonra intikamcı ve en sonda bir baba olarak karşımıza çıkan Kratos. Elde ettiği güce karşılık onlarca masuma yaptıkları, kendi ailesine yaptıkları ve bunun sonucunda çektiği acı ve pişmanlıkla oyun dünyasındaki en farklı karakterlerden biri. En son oyununda daha fazla derinlikli olarak işlendi ve God of War: Ragnarok'ta tekrar karşımıza gelecek.

5. Master Chief

5. Master Chief

Halo serisinin hatta Xbox'ın yüzü olan Master Chief ya da John-117. Küçük yaştan beri savaşmak için eğitilen Spartalı süper asker. 15 Halo oyununda karşımıza çıkan Master Chief, oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden birisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Pac-Man

4. Pac-Man

1980'de oyun dünyasına giren, bir dilimi eksik pizzadan ilham alınmış bir karakter. Labirentte noktaları yiyerek ve hayaletlerden kaçan karakterimiz Guardians of Galaxy gibi yapıtlarda da kendine yer bulan bir efsane.

3. Lara Croft

3. Lara Croft

Antik mezarları gezen, kötü adamlarla savaşan arkeolog Lara Croft, 1996'da girdiği oyun dünyasında en cesur, zeki olan kadın karakter oldu. 2010'da yenilenen seri ile birlikte daha derinlikli bir yapı kazanan karakterin iki de filmi var. Biri 2001'de Angelina Jolie tarafından, diğeri 2018'de Alicia Vikander tarafından canlandırıldı.

2. Sonic the Hedgehog

2. Sonic the Hedgehog

Şu an SEGA firmasının hala olmasının temel sebebi Sonic. Konsol Savaşları'nın oluşmasına sebep olan karakter 1991'de yaratıldı ve o zamandan beri türlü mecralarda göründü. En sonunda da 2 filmi ile oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden biri olarak mirasını en yukarılara yerleştirdi.

1. Mario

1. Mario

Sevdiği prensesi kurtarmak için canavarlarla savaşan, zindanlara giren efsanevi Mario. Dünya üzerinde bilmeyen kişi yoktur diyebiliriz. 1986'da Nintendo tarafından yaratılan karakter,199 Sonic ile konsol savaşına girdi ve oyun dünyasında görülmemiş bir durum yarattı. 200'den fazla oyunu, tema parkı ile oyun dünyasının en ikonik karakteri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
6
4
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hasan Kutlu

Ezio Auditore ve Kratos der susarım.Hikayesi ve geçmişiyle diğer tüm oyun karakterlerini ikiye katlar bence.