Görüş Bildir
Haberler
Evliliğinizde Mutlu Olup Olmayacağınıza Genlerinizin Karar Verdiğinizi Biliyor muydunuz?

Evliliğinizde Mutlu Olup Olmayacağınıza Genlerinizin Karar Verdiğinizi Biliyor muydunuz?

esma çetin
31.01.2022 - 10:15 Son Güncelleme: 31.01.2022 - 10:19

1970'lerden beri tüm dünyada boşanma oranları giderek artıyor. Araştırmacılar evlilikleri boşanmaya götüren sebepleri bulmaya çalışıyor. Mutlu evliliğin sırrı genlerimizde olabilir! Hadi buyrun detaylara.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mutlu evliliğin sırrı "evlilik geni" 🧬

Mutlu evliliğin sırrı "evlilik geni" 🧬

Arkansas Üniversitesi araştırmacıları yeni evli 71 çifte anket doldurmalarını istedi. Araştırmalar 3 yıl boyunca her 4 ayda bir tekrarlandı. Ayrıca çiftlerden DNA örnekleri aldılar. Bilim insanları araştırmalarının sonunda bir gen varyasyonunun mutlu evliliğin sırrı olabileceğini buldu. Araştırmalara göre 'evlilik geni'ne sahip olan insanların mutlu evlilikleri varken, bu gene sahip olmayan insanların evlilikleri daha kötü.

Evlilik geni olan çiftler daha güçlü bağ kuruyor.

Evlilik geni olan çiftler daha güçlü bağ kuruyor.

Araştırmaya göre bu gen, evliliğin ilk dönemlerinde görülen bağ kurma aşamasını da etkiliyor. Hastalıkta, sağlıkta 'evet' dediğiniz eşinizle aranızda güçlü bir bağ kurmak biliyorsunuz ki çok önemli. Evlilik genine sahip olan çiftler daha güçlü bir bağ kuruyor ve zorluklarla daha az karşılaşıyor.

İlişkideki güven ve affetme seviyemizi DNA'mız belirliyor.

Araştırmacılar, 'evlilik geni' ve ilişkideki diğer unsurlar arasında da bağlantılara rastladı. Bu gene sahip olanlar partnerlerine daha çok güveniyor, daha kolay affediyor ve ilişkilerinden daha memnun oluyor.

Evliliğin kalitesi genlerimize bağlı.

Önceki araştırmalara göre de genlerimiz başarılı bir evlilik için önemli rol oynuyor. 2017 yılında yapılan çalışmaya göre, boşanma genetik olarak bize aktarılmış olabilir. Yakın zamanda yapılan çalışmalar ise 'aşk hormonu' olarak bilinen oksitosin hormonunun mutlu evliliğin anahtarı olduğunu söylüyor. Araştırmalara göre bu hormonu salgılamakla görevli genlerimiz ikili ilişkilerimizde hissettiğimiz memnuniyet duygusunu etkiliyor.

Evlilik geni olmayanların da sağlıklı bir ilişkisi olabilir.

Genetik olarak şanslı kesimden değilsek ille boşanacağız diye bir şey yok! Güçlüklerin üstünden gelebilirlerse evlilik geni olmayan çiftlerin de uzun ve mutlu evliliği olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Sorun sende değil, genlerimde' diyebilir miyiz? Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın