Görüş Bildir
Haberler
Evlerinizi Derli Toplu Göstermek İçin Saatlerce Uğraşmaya Son! Bu Yöntemlerle Eviniz Her Zaman Temiz Gözükecek

Evlerinizi Derli Toplu Göstermek İçin Saatlerce Uğraşmaya Son! Bu Yöntemlerle Eviniz Her Zaman Temiz Gözükecek

02.05.2022 - 10:45

Eviniz her zaman kolayca dağılıyor ama siz genelde evin derli toplu bir düzeni mi olsun istiyorsunuz? Öyleyse bu yazı tam size göre! Her zaman sağlanamayan düzeni yakalamak birkaç tüyoyla mümkün. Evin içindeki eşyaların miktarı, çocukların oyuncakları ya da bir türlü düzenlenemeyen mutfak gereçleri evinizin daha dağınık görünmesine neden olabilir. Telaşa kapılmayın, sizin için hazırladığımız tüyolarla günde 10-15 dakika ayıracağınız rutinler yaratıp evinizi daha düzenli göstermeniz mümkün. Gelin, hep birlikte evlerimizi düzenlemeye başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Salonu düzenlemek ilk iş olabilir.

1. Salonu düzenlemek ilk iş olabilir.

Salon, hem evin üyelerinin ortak yaşam alanı hem de misafirlerin ağırlandığı oda olduğu için evimizdeki en önemli yerlerden biri. Bu özelliklerinden dolayı hızlı bir şekilde dağılsa da düzenli kalması gereken oda olma özelliğini taşıyor.

● Salonu düzenli tutmanın en pratik yollarından biri, gün içinde yalnızca 5-10 dakikanızı ayırarak toplamak ve diğer odalarda olması gereken eşyaları yerlerine götürmek olmalı. Örneğin her sabah uyandığınızda çayınız demlenirken hızlıca evi düzenleme işine başlayabilirsiniz.

● Ayrıca gün içinde salondan çıkarken eliniz boş gitmemeyi alışkanlık hâline getirerek evin dağılmasının önüne geçebilirsiniz. Örneğin, bitmiş çay/kahve fincanlarınızı mutfağa götürmek en hızlı ve pratik yollardan birisi.

● Fazla eşya bulundurmak da dağınık bir görüntüye sebebiyet verir. Mümkün olduğunca kullanmadığınız ya da gerekli görmediğiniz eşyalarınızı azaltmaya çalışmalısınız.

2. Yatak odası düzenlemenin püf noktaları.

2. Yatak odası düzenlemenin püf noktaları.

Yatak odası genellikle kıyafetlerin de içinde olduğu alan olduğu için evde hızlı dağılan odalardan biri olur. Yatak odasını daha derli toplu tutmak için kıyafet dolabınızı düzenlemekle başlayabilirsiniz.

● Kıyafetlerinizi katlayarak dolaba yerleştirmeye özen göstermelisiniz. Daha sonra katlanır diye ertelerseniz odanızda küçük bir kıyafet yığını oluşması mümkün.

● Çoraplar, iç çamaşırı ya da takılarınız için düzenleyiciler edinebilirsiniz. Bu düzenleyiciler hem büyük ölçüde işinizi kolaylaştırır hem de odanızın daha düzenli görünmesini sağlar.

● Her sabah uyandığınızda ilk iş olarak yatağınızı toplamayı alışkanlık hâline getirebilirsiniz. Yatağınızın derli toplu olması demek odanın büyük bir bölümünün derli toplu görünmesi demek.

3. Çocuk odasını birkaç yöntemle daha düzenli hâle getirebilirsiniz.

3. Çocuk odasını birkaç yöntemle daha düzenli hâle getirebilirsiniz.

Çocuklu aileler için en hızlı ve toplanıldığı hâlde sürekli dağılan oda çocuk odası olabilir. Buna rağmen bazı püf noktalarıyla çocuk odalarının da daha derli toplu olması mümkün.

● Çocuğunuza diğer odalarda da oyuncaklarıyla oynaması için gerekli alanlar tanıyın. O alanların dışına çıkmadığı sürece çocuk odası daha derli toplu görünür.

● Eğer ebeveynlerinden biriyle oynamak istiyorsa odasında oynamayı teklif edebilirsiniz. Böylece onunla oyun oynayıp vakit geçirdikten sonra oyuncaklarını toplaması için de teşvik edebilirsiniz.

● Çekmeceli oyuncak dolabı ya da oyuncak kutuları temin edebilirsiniz. Hatta oyuncaklarını bu çekmecelere ve kutulara kategorilere ayırarak da dizebilirsiniz. Böylece çocuğunuz aradığı oyuncağa daha kolay ulaşabilir ve oyuncaklarıyla oynadıktan sonra onları yerleştireceği alanı daha kolay benimseyebilir.

4. Mutfağı düzenlemek bu yöntemlerle artık daha kolay.

4. Mutfağı düzenlemek bu yöntemlerle artık daha kolay.

Yemek pişirirken mutfağın dağılmasından daha normal ne var? Kullandığınız mutfak aletleri, tabak, tava ve bardaklar etrafta karmaşa yaratabilir. Merak etmeyin, mutfağınızın daha derli toplu görünmesi için de bazı küçük tüyolar mevcut.

● Yemek hazırlarken tezgâhın üzerinde bulaşık biriktirmemeye çalışın. Kirlenen bulaşıkları biriktirmeden hızlıca bulaşık makinesine dizebilirsiniz. Böylece tezgâh üzerindeki o dağınık görüntü oluşmaz.

● Sadece bulaşıklar değil, tezgâhın üstündeki temiz mutfak eşyaları da dağınık bir görüntü oluşturabilir. Bu yüzden sık kullanmadığınız mutfak malzemelerini dolap içlerinde saklamanız daha iyi olur.

● Dolap içlerinde yer açmak için ise düzenleyici raflardan yardım alabilirsiniz. Bu düzenleyiciler dolaplarınızda hem daha fazla eşya için yer açar hem de daha düzenli görünmesini sağlar.

5. Düzenli banyo, daha temiz ve ferah bir görüntü sağlar.

5. Düzenli banyo, daha temiz ve ferah bir görüntü sağlar.

Banyoda kullandığınız onlarca malzeme var ama evdeki en küçük alanlardan birisi de banyonuz mu? Cevabınız 'Evet' ise burada kullandığınız malzemeleri daha derli toplu hâle getirerek banyonuza ferahlık katmanız mümkün.

● Banyo dolabına sığmayan eşyalar için raflı dolaplar edinebilirsiniz. Ayrıca çekmece içi düzenleyiciler ya da sığdıramadığınız havlular için fazladan havlu askısı satın alabilir ve havlularınızı buraya yerleştirebilirsiniz.

● Saç kurutma makinesi ya da saç düzleştiricisi gibi kablolu elektronik aletleri kancalara asabilirsiniz.

● Sepetlerin içine eşyaları yerleştirip banyoda daha düzenli bir görüntü sağlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
9
6
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mikser

Bende ciddi ciddi önemli bir şey söyleyecek sandım🤣

Büsü

Bu kadar şeyi yapsak ev zaten derli toplu olur.Pratik bir yöntem var sandım. 1 Sonra kullanırım dediğiniz ne varsa ya ihtiyacı olana verin, yada atın! Her ye... Devamını Gör

Minerva

Pratik yöntem dediğiniz bu mu? 🙄 Zaten bunlar günlük yapılan işler. Ben de ciddi ciddi okuyorum