Görüş Bildir
Haberler
20 Adımda Evinizi Kışa Hazırlayın

20 Adımda Evinizi Kışa Hazırlayın

www.hayatburada.com
05.12.2014 - 16:57 Son Güncelleme: 08.02.2015 - 20:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Salonunuzu aydınlatın!

Evinizi dekore ederken en çok dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri aydınlatmadır. Özellikle salon için seçeceğiniz modellerin odanın rengine, mobilyaların tarzına uygun olduğuna emin olun. Ayaklı abajurlar masa üstü lambalar ortamı yumuşatmak loş ışık yaratmak için doğru seçim olacaktır. Sezonun öne çıkan renkleri metalik, ışıltısıyla evlerinizi şıklaştıracak.

2. Kanepe kumaşınızı değiştirin

Önümüzdeki soğuk kış günlerinde sıcacık evimizin, konforu ve rahatlığıyla olmassa olmaz parçası kanepe, değişimi en çok hakeden parçadır.

3. Sıcak dokular katın

Kış aylarına yakışan kaşmir, yün, peluş gibi sıcaklık veren malzemeler ev tekstil ürünlerinde hakimiyetini sürdürüyor. Battaniye, koltuk ve yatak örtülerinde bu yumuşaklığı yakalayın.

4. Farklı kombinler kullanın

Masanız ve sandalyeleriniz takım olmak zorunda değil. Karıştır ve birleştir trendini siz de yakalayın. Kullanışlı masaları farklı stillerde rahat sandalyelerle kombinleyebilirsiniz.

5. Duvarlarınızı canlandırın

Mevsim değişmi, havanın çabuk kararması. Ve genel olarak kasvetli bir havanın boy gösterdiği şu soğuk günlerde evinizin size enerji verecek renkleri duvarlarınızda kullanın. Bu sezon öne çıkan renkler tarçın, kırmızı ve pudra tonları olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çiçeklere yer verin

Doğadan ilham alın. Ev dekorasyonunda detaylar çok önemlidir. Cam, seramik ve porselen malzemelerin tasarımla buluştuğu vazolarla gerçek çiçekleri salonun baş köşesine yerleştirin.

7. Biraz ışıltı ve koku ekleyin

Odanızın havasını değiştirmek için mumlar, ev parfümleri ve bambu çubuklu oda kokuları ile küçük dokunuşlar ekleyin. Bu kokuların rahtlatıcı etkisini hissedin.

8. Yazlıkları kaldırma vakti

Evinizi kışa hazırlarken, kendinizi de hazırlamayı ihmal etmeyin. Yazlık eşyalarınızı depolarken hasır malzemelerden yapılmış kutuları tercih ederseniz, eşyalarınızın hava almasını ve uzun süre korumasını sağlayabilirsiniz.

9. Perdeleriniz yenileyin

Soğuk havaların iyice yaklaştığı bu dönemde, perdelerinizi yenileyerek odalarınıza ihtişam katabilirsiniz. Kadife, tafta ve ipekli kumaşlardan perdelerle bu görkemli etkiyi yaratabilirsiniz. Perdelerinizi yenilerken halı, duvar rengi ve koltuklarınızı ön plana çıkaracak desenleri tercih edebilirsiniz.

10. Kış için süsleyin

Sofra düzenlemenize stil katacak eksiksiz bir sunum için mevsime uygun ipuçlarını yakalayın. Kış çiçekleri ile bezenmiş kumaş peçeteler, koyu renkli porsele yemek takımları ve cam bardaklarla sıcak ve samimi bir sofra yaratabilirsiniz. Dekoratif çiçekleri de sofralarınızda eksik etmeyin

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Doğayı hissedin

Mutfak eşyalarında tamamen organikmateryallerle üretilmiş mobilya ve aksesuarları tercih edebilirsiniz. Doğal ahşap dolaplar, güncel tasarımlı doğal ahşap kaşıklar kullanabilirsiniz. Şık bir sunum için keten peçeteler kullanabilir ve hatta onları kuru çiçeklerle süsleyebilirsiniz.

12. Tasarım parçalar alın

Özellikle 60’ların geometrik formlarını, fütüristik materyallerle birleştiren aydınlatmaları kullanarak modern bir ortam yaratabilirisiniz.

13. Banyonuzu kişiselleştirin

Nasıl mı? Banyo mobilyalarınızı değiştirecek kadar köklü bir değişiklik yapmadan küçük dokunuşlarla banyonuzun havasını değiştirebilirsiniz. Banyonun temiz görünmesini sağlamak için özellikle beya aksesuarlardan yararlanabilirisiniz. Unutmayın beyaz temizliği temsil eder. Pastel tonlarda havlular, hasır sepetler ve aromatik kokular ise banyo ortamınızı sıcaklaştıracaktır.

14. Koridorları neşelendirin

Figuratif desenler ve baskılardan oluşan tabloları, duvar panolarını, posterleri farklı çerçevelerle bir araya getirerek koridorlara uygun bütçeli görsel hareketlilik katabilirsiniz.

15. Koltukları süsleyin

Bu sezon dekorasyona büyük çiçekli motifler, kilim desenleri ve canlı renkler hakim. Siz de bu kumaşlarla hazırlanmış yastıklarla samimi bir ortam yaratabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Geleneksele dönün

Mutfak mobilyalarında değişiklik yapmak isterseni vintage akımdan ilham alabilirsiniz. Geleneksel mutfakların modern ve endüstriyel tarzda yeniden yorumlandığı bu tasarımlarda, yemek hazırlamak inanın daha keyifli bir hal alıyor.

17. Yerleri renklendirin

Halılar evimizi mevsime göre hazırlama için en önemli adım. Tek yapmanız gereken, çeşitli renk ve modellerden tarzınıza uygun, beğendiğiniz halıyı seçmek.

18. Romantizmi yakalayın

Hem modern hem romantik bir yatak odası düzenlemek için yapmanız gereken beyaz ahşap yatak odası takımını pastel renkli kumaşlarla birleştirmek. Nevresim takımlarında, yatak örtülerinde ipek ve saten her zaman daha şık ve zarif duracaktır.

19. Sesi açın !

Evinizi güncellerken teknolojik değişimlere de ayak uydurmalısınız. Püf noktaları; salona tamamen entegre olabilen ses sistemleri sayesinde artık evde kablo karışıklığı yaşanmıyor. Mobilyalarla uyumlu tv ve ses sistemi üniteleri ortama modern hava katıyor. Her odadan sesi aynı yoğunlukta duyabileceğiniz hoparlörler sayesinde ses kontrolü sağlamak mümkün.

20. Kış bahçesini süsleyin

Balkon ve teraslarda kışa uygun bir kullanım alanı yaratabilir, eğlenceli ve zevkli parçalarla burayı mevsime hazırlayabilirsiniz. Soğuğa dayanıklı ahşap mobilyalar, kış temalı dekoratif süsler ve aydınlatma için fenerler kullanabilirsiniz.

Hayatburada.com

Kaynak: http://www.hayatburada.com
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın