Görüş Bildir
Haberler
Evet/Hayır Testine Göre Sen Ne Zaman Mutlu Olacaksın?

Evet/Hayır Testine Göre Sen Ne Zaman Mutlu Olacaksın?

Bu evet/hayır testine göre sen ne zaman mutlu olacaksın?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendini değersiz hissediyor musun?

2. Peki bazı şeyler için geç kaldığını düşünüyor musun?

3. Diyelim ki hayatının iş fırsatını yakaladın. Her şeyi geride bırakıp başka bir ülkeye gider misin?

4. En yakın arkadaşım dediğin kişilerden şu an görüşmediğin biri var mı?

5. Senin mutlu olman için başka insanlara mı ihtiyacın var?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çoğu zaman insanlar hakkında kötü düşüncelere sahip olduğunu düşünüyor musun?

7. Nefret ettiğin biri şu an senden özür dilese onunla barışır mısın?

8. Seni her zaman eleştiren birini çok seviyorsun diye hayatında tutar mısın?

9. Peki sinirlendiğinde kendini yatıştırmak için insanlardan uzaklaşır mısın?

10. Son olarak şimdiye kadar bir şeyleri başardığını düşünüyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendinden başkasına güvenmemeyi öğrendiğin zaman...

Sen kendinden başkasına güvenmemeyi öğrendiğin zaman mutlu olacaksın. Yeni tanıştığın veya uzun yıllardır tanışıyor olduğun herkes senin için aynı... Kolay samimiyet kurabildiğin için kendin hakkında önemli, önemsiz her şeyi de kolayca anlatabiliyorsun. Bu fazla güven duygun da en sonunda seni yanıltacak şeylerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Yani sen kendine biraz daha sağlama almalı ve adımlarını dikkatli atmalısın. Etrafındaki herkesin gelip geçici olduğunu unutmamalı ve bir gün yalnız kalman gerektiğinde onun da üstesinden gelmeyi bilmelisin. Samimiyet kurmak güzel bir şeyken fazlası seni tehlikeye atabilir. Kime ne anlatman gerektiğine emin olduktan ve gerçekten güvendikten sonra bazı yakınlıklar kurman gerektiğini anlamalısın. Etrafını seni yanıltan ve yarı yolda bırakan insanlarla değil, her zaman elinden tutacak kişilerin olduğundan emin olmalısın. Mutlu olmak aslında senin için çok kolay. Sadece insanlara biraz süre tanımalı ve hemen hayatına dahil etmemelisin. Hayatının her evresinde seni yanıltacak şeyler karşına çıkacak ama bunlara sen zemin hazırlamadığın zaman mutlu biri olacaksın.

Kendine yetebildiğini fark ettiğin zaman...

Sen kendine yetebildiğin zaman mutlu olacaksın. Etrafındaki herkesten bir şeyler beklemek veya hiç tanımadığın birinin gelip hayatını değiştirmesini beklemek... Sürekli bir başkasından bir şeyler beklemek seni yetersiz hissettirir. Sen de bir şeyleri başarabilir veya olduğu kadar hayatına farklılıklar getirebilirsin. Gerçeklikten uzak, hayal kurmayı seven bir karaktersin. Sihirli bir değnekle hayatında küçük dokunuşlar senin için hiç de fena olmaz... Oysa fark etmen gereken şey o değnek olmadan da hayatının değişebileceği... Senin hayatındaki en büyük engel sensin. Bazı şeylere fırsat vermiyor veya şans tanımıyorsun. Soyut veya somut her şeye temkinli yaklaşıyorsun. Kendini korurken aslında hayatına dahil olmasına izin verdiğin şeyin sana farklı kapılar açacağını bilmiyorsun. Mutlu olman için değişikliğe ihtiyacın var. Bu değişiklik de bir tek senden gelirse gerçekten mutlu olabilirsin. Başkalarından beklediğin her şey o kişilerin hayatından çıkmasıyla tam tersi bir vaziyet alacak. Sen kendine yetmeyi öğrendiğin zaman mutlu olacaksın.

Hayatındaki olumsuzluklara odaklanmadığın zaman...

Sen hayatındaki olumsuzluklara odaklanmadığın zaman mutlu olacaksın. Hepimizin hayatında yaşadığı mutlu veya mutsuz anıları var. Bu anılar geçip, gitmiyor belki ama hafızamızda bir yerde hep bizimle kalıyor. Sen hatırlamak istediğin sürece orada yer ediniyorlar. Yaşadığın her şeyden sen sorumu olmadığın gibi etrafındaki insanlar da sorumlu değil. Bir şeyler için kendini suçlamayı bıraktığın zaman mutlu biri olacaksın. Keşke demeyi değil de yaşadığın şeylerin sana farklı getirileri olduğunu anladığın zaman her şey yoluna girmiş olacak. Tercihlerimiz, kararlarımız bizi şu anki konuma getirirken olumsuz olduğu kadar olumlu şeyler de hayatımızda yer aldı. Sen sürekli kötü şeyleri görmek ister ve bunları hayatının merkezine koyarsan, hayatının çok kötü gittiğini veya çok mutsuz olduğunu düşünebilirsin. Oysa olumlu şeylere baktığında da ne kadar şanslı olduğunu göreceksin. Sürekli hayatında olan biri, eğitimin veya işin senin şansın olabilir. Önemli olan onları fark etmen ve mutlu olmak için bir çaba göstermen. Sen mutlu olmak istiyorsan öncelikle yolunda giden şeyleri görmeye başlamalısın.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
43
41
19
14
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın