Görüş Bildir
Haberler
Evde Yapılabilecek Karınca Engelleyiciler Neler? Karıncaya Kesin Çözüm Olabilecek Öneriler...

Evde Yapılabilecek Karınca Engelleyiciler Neler? Karıncaya Kesin Çözüm Olabilecek Öneriler...

Müge Kakşi
03.02.2022 - 10:34

Yaşam alanlarımızın düzeni hepimiz için büyük önem taşımaktadır. Fakat bazı durumlarda alanımıza başka canlıların girmesi o düzeni bozabiliyor. Bu canlılar arasına zararsız gibi görünen fakat çoğaldıklarında büyük zararları olabilcek karıncalar bulunuyor. Karıncalarında tıpkı arılar gibi kraliçeleri bulunmaktadır ve kraliçe gittiği yerlerde kolonisini kurarak büyük bir çoğunluğa sahip olur. Bu yüzden eve giren bir karınca gördüğünüzde onun devamının geleceğini bilmeniz gerekmektedir. Durum böyle olunca evlerde birçok yeri işgal edebilirler. Kurtulmak için çeşitli yöntemler denense de bazen yeterli olmayabiliyor. Birçok kişi karıncalara kesin çözüm önerilerini internet üzerinden araştırıyor. Peki, evde yapılabilecek karınca önleyiciler nelerdir? Karıncaya kesin çözüm önerileri nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karıncalar genellikle koloniler halinde yaşayan insanlar gibi sosyalleşmeye gayet meraklı canlılardır. Dışarda, bahçede, ormanda, kumda, ağaçta, evde yani sizin anlayacağınız her yerde karıncayla karşılaşmanız olası bir durumdur. Normal şartlarda gayet zararsız olarak bilinen karıncaların aslında faydası da var desek yalan olmaz. Hatta pireler ve tahta kurularını gayet güzel bir şekilde ortadan kaldırma gibi özelliklere de sahiptirler kendileri. Lakin evlerimizde kontrolsüzce artmaları biraz canımızı sıkabilir. Özelliklede mutfaktaki artmalar bizi biraz sinirlendirebilir. Bunun için zamanında müdahale çok önemlidir aksi takdirde tüm alanları istila edeceklerdir. Ekmek kırıntıları, açıkta bırakılmış şekerlemeler, ya da ortalıkta unutulmuş meyve çürükleri tarzındaki atıkla karıncaların bize musallat olmasına neden olabilir. Karıncalar içim kesin çözüm önerilerine ve evde yapılabilecek karınca önleyicilere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Evde Yapılabilecek Karınca Engelleyiciler Neler? Karıncaya Kesin Çözüm Önerileri...

Evde Yapılabilecek Karınca Engelleyiciler Neler? Karıncaya Kesin Çözüm Önerileri...

Karıncalar artık evimizi sarmış ve biz bu durumdan kurtulmak istiyorsak neler yapabiliriz? Öncelikle karıncaların nerelerden yol bulup evimize girdiklerini iyi bir gözlem sonucu bulalım. Bu işlemi hallettikten sonra buralardaki çatlak yarık tarzı ne varsa alçıyla kapatabilirsiniz veya sert bantlarla bandajlaya bilirsiniz. Evlerimizdeki küçük delikler çatlaklar karıncaların içeri girme işlemlerini kolaylaştıracaktır. Bu sebeple bu tarz yerler mutlaka macun silikon yada saten alçılarla kapatılmalıdır.

Karıncaların kendilerine belirledikleri yollardaki izleri yok edin. Bu izleri çamaşır suyuyla silebilirsiniz. Mutfağınızı temiz tutun, yerlerdeki kırıntıları sürekli süpürün ve kırıntı olmamasına dikkat edin. Mutfaklarımızı ziyaret eden karıncalar izci cinsi karıncalar oldukları için sürekli ziyarette bulunacaklardır. Kırıntı, şekerli ürünler, yemek artıklarıyla karşılaştıklarında hemen yuvalarına geri dönerek arkadaşlarına haber vereceklerdir. Onun için biraz acımasızca olacak ama onların tekrar yuvalarına dönmelerine müsaade etmeyin. Aman canım bir iki karınca ne olabilir ki diye düşünmeyin haber götürdükleri yerde yüzlerce karıncaya izcilik edeceklerdir.

Evlerimizde bulunan malzemelerle karıncaları nasıl engelleriz? sorusu merak edilen konular arasıda yer alıyor. Bunun cevabı için hemen hemen her evde bulunan vazelin çok işinize yarayacaktır. Kapı eşiklerine ve cam önlerine bir uçtan diğer uca kadar sürmeniz karıncaların girişini engelleyebilir. Ya da ağır bir koku içeren karınca tebeşiriyle geldikleri alanlara hat çimeniz de gayet iyi bir sonuç verebilir. Dilerseniz tarçın tozu da serpebilirsiniz, bu kokudan da çok hoşlanmazlar. 

Sirkeyle suyu harmanlayıp bir sprey şişesine koyun ve geçtikleri yol üstlerine sıkın buda harika bir yöntem olacaktır. Kısacası keskin kokan şeyler karıncaların hoşuna gitmez. Kahve, limon, lavanta, sirke, acı biber, sarımsak tozu gibi şeyler kullanabilirsiniz. Bu tarz ürünleri sevdikleri un şeker gibi yiyeceklerle harmanlayıp yollarına koyun ve toplu halde yakalayın. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın