Görüş Bildir
Haberler
Ev Arkadaşlığında Uyulması Gereken 15 Altın Kural

Ev Arkadaşlığında Uyulması Gereken 15 Altın Kural

Deniz Yolkeser
24.02.2014 - 15:05 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 15:59

Parasal konular, sosyalleşme ihtiyacı, yalnız kalma korkusu... Nedeni ne olursa olsun özellikle üniversite hayatımızda ev arkadaşlığı müessesesine hepimiz dahil olduk. İki kişilik sorunsuz ama tatsız evler de gördük, her odasından başka insan çıkan kalabalık evler de. Her şeyi yoluna koymaya yeter mi bilinmez ama ev arkadaşlığında bilinmesi gerekenler aşağı yukarı şöyle:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çamaşırlar makinede günlerce bekletilerek temizlenmiyor

Bir makineyi dolduracak kadar çamaşırınız var. Üşenme sürecini başarıyla atlatıp onları banyoya taşımış, üstüne makineye bile yerleştirmişsiniz. O zaman neden bu zaman kaybı? Bir ölçek deterjan ve tek tuş hamlesi!

2. Ödenecek faturalar varsa öncelik alışverişte olmamalı

Faturalar, evin ve bu arkadaşlığın bel kemiğidir. Ortadan kaybolmak bir işe yaramayacak, yaptığınız alışveriş ya da fatura parasıyla yediğiniz bir gecelik yemek sizi kurtarmayacak.

3. Bulaşıkları ve çöpü biriktirmek çok iyi bir fikir değil

3. Bulaşıkları ve çöpü biriktirmek çok iyi bir fikir değil

Bırakalım zaten üç bardak, iki tabak mantığı günler geçtikçe mutfaktan gelen kokuları duymanızı engellemeyecek. Tek bir seferde çok çöp atarız diye aldığınız 100x70 ebatındaki mavi çöp poşetlerinin nasıl dolduğuna, doldukça nasıl ağırlaştığına şaşıracaksınız.

4. Yerdeki saçlar takip edilerek duştan sonra nereye gittğinizin anlaşılmaması önemli

Saç, kıl, tüy, sabun, fayans... Kelimelerle anlamlı bir cümle kurduğunuzda anlayacaksınız.

5. Her şey tamamdı bir kedi mi eksikti?

Ev inanılmaz temiz, her gün kaynayan bir tencereniz, eksilmeyen kahkahalarınız var. Mutluluk tablonuzu tamamlamak için çok iyi bir tercih. Veteriner ve mama masrafını iyi düşünün, sorumluluklarınız artıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yumurta ve makarnadan sıkılmak bir işe yaramayacak

Elinize güzel bir tarif geçtiyse uygulamakta gecikmeyin. Kimse hayır demeyecektir. Ama bir yandan ketçapla tatlandırılmış makarnayı çatalınıza dolamaya çalışırken bir yandan da şikayet etmek sofranızı şenlendirmez.

7. Aşk acısını verimli bir enerjiye çevirin: Temizlik ve yemek

Ağlayacaksınız, günlerce aynı mesajları okuyup ve okutup sızlanmaya devam edeceksiniz. Ama ev işleri bazen gerçekten en iyi meditasyon. Elektrik süpürgesi yerdeki tozları o büyük gürültüsüyle içine çekerken rahatladığınızı hissedeceksiniz.

8. İyi geceler dileyip salonun kapısını sertçe kapatmak kibar bir davranış değil

Zaten pijamalarınızın içinde ortadan kaybolup bir süre sizden haber alınamayınca uyumaya gittiğiniz anlaşılacak. Şüpheniz varsa açık olun lütfen, bu tarz imalar biraz yıpratıcı.

9. Ev arkadaşı sevgili değildir. Triplenmek niye?

“Dün akşam neredeydin?”

“Niye bu kadar geç döndün?”

 “Hmm.. Onla mıydınız, haber verseydin gelirdim?”

10. “Abi ben hiç anlamam o işlerden” geçerli bir mazeret değil

Karşınızdaki de geçimini gündeliğe giderek karşılamıyor. Öğrenmek hem şimdi hem sonra işinizi kolaylaştırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Desibel önemli bir ölçü birimi

Sabahın köründe çalıştırılan elektrik süpürgesi, itici telefon alarmını bir buçuk saat boyunca her 10 dakikada bir ertelemek, gecenin bir vakti gelen müzik dinleme isteği, saatlerce başından kalkılmayan bilgisayar oyunundan yükselen aynı tondaki aynı sesler...

12. Buzdolabındaki yenilebilecek son şey bazen milyonlar demek

Zaten o buzdolabı hiçbir zaman tamamen dolmayacak. Üç gün önceden kalma yemekler, ağzı sıkı kapatılmamış bir sürü 2,5 litrelik kola şişeleri, üstü açık bırakıldığı için kurumuş peynirler... Tüm bunların arasında kamufle olmayı başarmış o küçük şey, büyük kavgalara neden olabilir.

13. Eve sürekli eli boş gelinmez

Birlikte alışveriş için zaman ayarlamak, ortam yaratmak zor olabilir. Eve gelirken sorulacak “Bir şey lazım mı?” sorusu her şeyi çözecektir.

14. Gerektiğinde faturadan kısmak için mum ışığında aynı battaniyeyi paylaşmak gerek

Kombiniz gazı içerken, kapatmayı sürekli unuttuğunuz koridorun lambası sayaçları ağlatırken tasarruf iyidir.

15. Ev anahtarı unutulabilecek bir şey değil

Siz misafir değil, bizzat o evde yaşayan birisiniz. Sürekli zile basıp birinin kapıyı açmasını beklemek zorunda değilsiniz. Üstüne zili duyumayınca kızmak size hiç yakışmıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
22
7
7
4
4
2