Görüş Bildir
Haberler
Eurovision 2023 Ne Zaman, Nerede Yapılacak? 2023 Eurovision Tarihi ve Yeri

Eurovision 2023 Ne Zaman, Nerede Yapılacak? 2023 Eurovision Tarihi ve Yeri

Dünyanın en kapsamlı müzik yarışması Eurovision her yıl birçok ülkenin katılımıyla gerçekleşiyor. Eurovision bütün ülkelerde heyecanla takip ediliyor. 2023 yılına dair Eurovision paylaşımlarının artmasıyla da Eurovision tarihi merak konusu oldu. Müzik severler ve yarışma heyecanını özleyenler Eurovision tarihini araştırmaya başladı. Peki Eurovision 2023 ne zaman? Eurovision bu sene nerede yapılacak?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya çapında en çok ilgi gören şarkı yarışması Eurovision her yıl birçok ülkenin katılımıyla gerçekleşiyor.

Dünya çapında en çok ilgi gören şarkı yarışması Eurovision her yıl birçok ülkenin katılımıyla gerçekleşiyor.

Avrupa yayın Birliği tarafından düzenlenen Eurovision genellikle Avrupa ülkelerinin katılımıyla her sene düzenleniyor.Yarışma yayınlanmaya başladığı yıldan itibaren sadece Covid-19 salgınının baş gösterdiği 2020 yılında yapılmamıştı. İlk olarak 1956 yılında yapılan yarışmanın bu sene 67.si düzenlenecek. Eurovision yarışması her sene farklı bir ülkenin ev sahipliğinde düzenleniyor.

2022 yılı Eurovision yarışmasına İtalya ev sahipliği yapmıştı.

2022 yılı Eurovision yarışmasına İtalya ev sahipliği yapmıştı.

2022 yılının Eurovision yarışması ise oldukça olaylı geçmişti. Geçtiğimiz sene Ukrayna'ya karşı savaş başlatan Rusya, dünyanın birçok ülkesi tarafından yaptırımlara maruz kalmıştı. Ayrıca Eurovision'a katılmaları da engellenmişti.  

2022 yılının kazanan ülkesi ise 'Stefania' şarkısıyla Ukrayna olmuştu. Ukrayna jüri üyelerinden ve diğer ülkelerden toplamda 631 puan toplayarak birinci olmuştu. Kurallara göre bu senenin ev sahipliğini yapacak ülke ise Ukrayna olmuştu. Ancak Avrupa Yayın Briliği (EBU) Eurovision 2023'ün yapılacağı ülkede değişikliğe gitti.

Eurovision 2023 Nerede Yapılacak?

Eurovision 2023 Nerede Yapılacak?

Avrupa Yayın Birliği (EBU), Eurovision 2023'ün Ukrayna'da düzenlenmesi için gerekli güvenlik ve operasyonel garantilerin sağlanmasının mümkün olmayacağını belirtti. Hala bir savaş içerisinde olan Ukrayna'da yarışma düzenlenemeyeceğine karar verildi. Bu durumda yarışmaya ev sahipliği yapacak yeni ülke ise geçtiğimiz sene ikincilik koltuğunda bulunan ülke oldu.

Eurovision 2023'e ev sahipliği yapacak ülke İngiltere olarak belirlendi. Eurovision, İngiltere'nin Liverpool şehrinde düzenlenecek. İngiltere geçtiğimiz sene toplamda 446 puan alarak ikincilik elde etmişti.

Eurovision 2023 Ne Zaman?

Eurovision 2023 Ne Zaman?

Eurovision 2023 9-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. 9 Mayıs'da 1. yarı final, 13 Mayıs'da ise ise büyük final yapılacak. Eurovision 2023'e bu sene toplamda 37 ülke katılacak. Eurovision'a katılım başvuruları ise Ekim ayında sona erdi. 2023'te düzenlenecek 67. Eurovision yarışmasına Türkiye bu sene katılmayacak. 

13 Mayıs'da finali yapılacak Eurovision'un bu seneki sloganı ise 'United by Music' olarak belirlendi. Logosunda ise birlikte atan kalpler yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın