Görüş Bildir
Haberler
EURO 2016'ya Saatler Kala Fransa'da Gündem Terör ve Grevler

EURO 2016'ya Saatler Kala Fransa'da Gündem Terör ve Grevler

Ulaş
09.06.2016 - 19:42 Son Güncelleme: 09.06.2016 - 20:16

Fransa’nın ev sahipliğini yapacağı EURO 2016’ya saatler kaldı. Ancak çalışma reformu nedeniyle grevlerin ardı arkasının kesilmediği ülkede, protestoların şampiyonayı nasıl etkileyeceği belirsizliğini koruyor. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı şampiyona için Fransa'ya gidecek Türk vatandaşlarını olası terör saldırıları konusunda uyardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası 10 Haziran’da başlayacak. Ancak hem terör tehdidi hem de çalışma reformu nedeniyle üç aydır devam eden grevler şampiyonanın önüne geçti.

Çalışma yasasında değişikliğe gidilmesine tepki gösteren öğrenci birlikleri ve sendikaların öncülüğünde başlayan ve özellikle ulaşım sektöründeki çalışanların destek verdiği eylemlere son olarak Avrupa’nın en büyük gıda marketi eklendi. Zira sendikalar şampiyonanın başlamasına bir gün kala Rungis’e girişleri kapattı.

Genel İş Konfederasyonu'na bağlı çöp işçileri grevi 14 Haziran'a kadar uzattıklarını duyurdu

Genel İş Konfederasyonu'na bağlı çöp işçileri grevi 14 Haziran'a kadar uzattıklarını duyurdu
media3.s-nbcnews.com

Paris'te çöp imha merkezi işçilerinin geçen salı günü başlattığı grev yüzünden, başkentin çöpleri bir haftadır imha edilemiyor. Polis, Avrupa'nın en büyük atık imha merkezinin önüne konan bariyerleri bugün kaldırdı. Ancak fabrika içinde işçilerinin çalışmaması yüzünden çöpler imha edilemiyor.

Her gün yaklaşık 2 bin ton çöpün 200 kamyonla taşındığı merkezde yılda 700 bin tona yakın atık dönüştürülüyor.

Demir yolları işçilerinin grevi de, ülke içinde ulaşımı olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Ulusal Demir Yolu İdaresi, grevin mali faturasının şimdiden 300 milyon avroyu bulduğu bildirildi.

İşçiler kupayı getiren treni engellemeye çalıştılar

İşçiler kupayı getiren treni engellemeye çalıştılar
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşçiler, son olarak, ülkenin dört bir yanında sergilenen Avrupa Futbol Şampiyonası Kupası'nı başkente getiren treni engelleme girişiminde bulundu. Başkentteki kuzey garında, kupayı getiren treni engellemeye çalışan işçiler ve polis arasında arbede yaşandı. Başkente getirilen kupa, polis koruması altında daha sonra yetkililere teslim edildi.

Fransa'dan Euro 2016 uyarısı: Teraslardan uzak durun

Fransa'dan Euro 2016 uyarısı: Teraslardan uzak durun

Öte yandan Fransa’nın Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Thierry Braillard, insanları kalabalık yerlerde maç izlememeleri için uyardı.

“Bir maçın bir terasta gösterilmesi kalabalığı da beraberinde getirir” diyen Braillard, “Binlerce insanın organize bir şekilde bir araya gelmesi için güvenlikli bölgelerin kurulması daha iyi” ifadelerini kullandı.

L'Express gazetesine konuşan üst düzey bir Fransız güvenlik yetkilisi de terasları ‘yumuşak hedef’ olarak tanımladı.

Yetkililerin teraslara dikkat çekmesinin nedeni Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım gecesi düzenlenen saldırılar. Zira 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda kentin işlek noktalarındaki bar ve kafelerin terasları hedef alınmıştı.

Türk Dışişleri de uyardı

Dışişleri Bakanlığı da Fransa'ya gidecek Türk vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bakanlığın sitesinden yayınlanan yazıda, Paris saldırılarının ardından uygulanan olağanüstü hal uygulamasının devam ettiği vurgulandı ve vatandaşların toplu taşıma araçları ile kalabalık yerlerde dikkatli olmaları istendi.

Bakanlığın uyarısına buradan ulaşabilirsiniz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
40
23
19
10
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SosyoPsikoloji

Gezi Eylemleri sırasında polisime taş atan, molotof atan, esnafın malına zarar veren, ağaç için yola çıkıp ağaçlar yakan bir topluluğa normal müdahale eden e... Devamını Gör

Provakatör kişilerin yaptığı sapkınlıkları gezi eylemlerinin üstüne atıp genelleyemezsin.Normal müdahaleden kastın 7 kişinin ölmesine sebep olan müdahale ise... Devamını Gör

İstanbul'da terör olsa İstanbul terörist olur. Paris'te terör olsa Paris mağdur olur. Türkiye'de gezi olayları olsa polis şeytan olur dünya ayağa kalkar. Fra... Devamını Gör

nebusimdi

Katil ve hırsız Fransa grevcilerle anlaştığında bilin ki sömürgeleri daha fazla sömürecek demektir. Tabii burdaki salaklar bunu Fransız sosyalizminin yeni bi... Devamını Gör