Görüş Bildir
Haberler
'Şahin Gözü' EURO 2016 İçin Fransa'da

'Şahin Gözü' EURO 2016 İçin Fransa'da

UEFA'nın resmi sitesinde, 'Şahin gözü' adı verilen gol çizgisi teknolojisinin EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kullanılacağı belirtildi. 10 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek olan turnuvada maçların oynanacağı 10 stadyumda da bu sistem kullanılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

UEFA yaptığı açıklamayla, gol çizgisi teknolojisi olarak ''Şahin Gözü'' sisteminin kullanılacağını duyurdu.

10 Haziran'da Stade de France'da başlayacak turnuvada yer alacak 10 stadyumda da sistemin kurulacağı belirtildi. Gol çizgisi teknolojisinin kullanımı Ocak 2016'dan UEFA İcra Komitesi tarafından onaylanmıştı. 

İlave yardımcı hakemlerin bir monitör aracılığyla ceza sahası içindeki ve çevresindeki tüm aktiviteleri izleyebileceği sistem, bugüne kadar İngiltere, Almanya ve İtalya liglerinde kullanıldı. FIFA tarafından gol çizgisi teknolojisi sistemi olarak lisans alan ilk uygulama olan ''Şahin Gözü'', 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda da kullanılmıştı.

Şahin gözü sistemi her kalede 7 kamera ile destekleniyor. Özel bir yazılımla topun çizgiyi geçip geçmediği tespit edilerek, bir saniye içerisinde topun durumu titreşim ve sinyal olarak hakemlerin saatine mesaj olarak iletiliyor.

''Şahin Gözü'', UEFA tarafından Norveç'in Trondheim kentinde oynanacak olan Süper Kupa maçında da kullanılacak.

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın