Görüş Bildir
Haberler
Etkileyici Konuşmanın Yolu

Etkileyici Konuşmanın Yolu

Metin Yorulmaz
16.09.2014 - 15:51 Son Güncelleme: 16.09.2014 - 19:05

Etkileyici Konuşmanın Yolu

İletişim, tüm beşeriyet için gerekli olan, yokluğunda hayatın devamının mümkün olmayacağı bir olgudur. Bir söz vardır, yalnızlık Allah’a mahsus diye; işte tam da buradan yola çıkarak varabiliriz bu kanıya. Çünkü iletişim ne kadar azalırsa o kadar yalnız kalmaya başlar insan. Belki bunun farkına varmaz ama iş işten geçtikten sonra bir bakar ki, yapayalnız kalmıştır. Sonrasında ise çeşitli sorunlar takip eder bu durumu, yalnız kalmakla bitmez yani. Depresyona, paranoyaya kadar yolu vardır iletişim bozukluğu ile başlayan bu problemlerin. Öyleyse, sadece insanlar için tanınmış bir ayrıcalık olan sözlü iletişim yani konuşma sanatını en iyi şekilde icra etmemizin gerekliliğini anlamamız gerekiyor. Evet, her haliyle tam bir sanat olan bu kavramın layığını vermek şart! Neden karşımızdaki insanları etkilemek varken, güzel konuşmak varken birkaç cümle ve kalıp haline gelmiş kelimenin arkasına saklayalım ki kendimizi? Daha iyisine, daha geniş kelime dünyalarına açılmalıyız ki. Açılmalıyız ki dilimizin etkileyicilik gücü artsın. Mevzu bahis artışın hayatımıza ne gibi artılar katacağını şaşkınlıklar içinde görün sadece.

Vay be, diyeceğiniz. Dilin gücü bu kadar fazla mıydı diyeceğiniz yeni yapılanmalar. İşte, sözünü ettiğimiz tüm bu durumlar öncelikle sizin kafanızda başlayacak. Karar vereceksiniz, gerçekten isteyeceksiniz, en önemlisi hayal edeceksiniz kadifemsi bir tonda herkesin karşısında konuştuğunuzu.

     Düşünün, iki farklı yol var önümüzde. Birincisi, normal bir konuşma şekli. Kendimizi ifade edebildiğimiz, başkalarını da rahatlıkla anlayabildiğimiz yöntem. Çoğu insan bu şekilde olan iletişim şeklini seçmekte. Eğer karşımızdakine karışık bir şey anlatmak gerekiyorsa, onu ikna etmek ya da, işte burada yetersiz kalmalar başlayacaktır. Aslında sık bir şekilde yaşarız bu durumu. Ama sorunun kendimizde olduğunu düşünürüz ya da karşıya sorumluluk yükleriz. Hayır, etkileyici konuşmak gerekir aslında sadece!

Düşünmeye devam edin: ne söylerseniz can kulağıyla dinleniyor, ağzınızdan çıkacak bir sonraki kelime merakla bekleniyor… Nasıl bir itibar ve sevgi oluşturacağını düşünün böyle bir diksiyonun. Hayal etmesi bile güzel değil mi? Öyleyse bu konuya önem veren kişi sayısının çok az olduğunun da bilincine vararak, çok rahat bir şekilde etkileyici konuşmanın yolu, ortak ve hemfikir olduğumuz yol, yani kitap okuma konusunda karar kılabiliriz.

     Belki, şu anda bu dünyanın içine uzak olduğumuz için kitap okuyarak etkili konuşma tanımı bize biraz uzak gelebilir. Ama bunu asla uzaktan anlayamayız. Yaklaşmamız gerek, daha çok ve daha çok! Çünkü okumaya devam ettikçe dilimizin ballandığını, etkileyicilik gücümüzün arttığını göreceğiz. Hatta çoğu zaman görmeyeceğiz bile. Kademeli olarak, yavaş yavaş gelişecek çünkü iletişim gücümüz. Belirli bir sonra göreceğiz ki, eskiye göre daha iyi bir konumdayız, ne söylersek kabul ettiriyoruz ve en önemlisi ne kadar uzun konuşursak konuşalım insanlar bizden sıkılmadan dinleyebiliyor.

Kaynak: http://www.milliyetsohbet.com/etkiley...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın