Görüş Bildir
Haberler
10 Maddede Estetik Operasyonlar Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz Şeyler

10 Maddede Estetik Operasyonlar Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz Şeyler

Fulin
11.06.2015 - 19:57 Son Güncelleme: 28.06.2015 - 11:56

Günümüzde estetik operasyon yaptıran insan sayısı, geçmişe oranla çok çok daha yüksek. Yaptırmayanlar dahi, ilerisi için bir estetik operasyon düşünebiliyor. Ancak bu operasyonlar sandığımız kadar masum değil. Siz de estetik operasyon yaptırmayı düşünüyorsanız, sorularınız için iyi bir Plastik ve Rekonstrüktif cerrahına görünmelisiniz. Bu liste tamamen bilgi verme amaçlıdır, daha fazlası için mutlaka bir doktora danışmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Göğüs Büyütme

1. Göğüs Büyütme

En popüler estetik operasyonlardan biri olan göğüs büyütme, sandığınız kadar kolay değil. Silikon ya da Saline (tuzlu su) içeren implantların göğüslere yerleştirilmesiyle yapılan bu operasyonun en büyük sorunu, implantlar. Doğal olarak bu implantlar canlı değil ve vücudun içinde de olsalar zamanla yıpranıp eskiyorlar. Bu sebeple her 10-15 yılda bir değiştirilmeleri gerekiyor. Bu şu demek; eğer 20'li yaşlarınızda bu ameliyatı olursanız, hayatınız boyunca yaklaşık 5 kez daha ameliyat masasına yatmanız gerekecek.

2. Burun Ameliyatı

2. Burun Ameliyatı

Türkiye'nin en popüler estetik operasyonu olan burun ameliyatlarında en önemli nokta doğru doktor seçimi. Çünkü bu ameliyatı bir kez olmak en ideali. İkinci, üçüncü düzeltme ameliyatlarında burnun yapısını oluşturmak için kulak veya kaburgadan kıkırdak alınması gerekiyor. Daha sert olması nedeniyle de kaburga kıkırdağı tercih ediliyor. Kaburga akciğere çok yakın olduğu için de ameliyatın riskleri artabiliyor.

3. Liposuction

3. Liposuction

Vücuttaki yağ hücreleri üzüm salkımı şeklindedir ve üzüm gibi çoğalarak büyürler. Yağ alma operasyonu olan liposuctionda tüm yağlar alınmaz ki, o bölgede yağ oluşumu devam etsin. Yine de örneğin karın yağlanması fazla olan biri, karnındaki yağları aldırdıktan sonra kollarından kilo almaya başlayabilir. Yağ dağılım dengesini korumak bu operasyonda çok önemli.

4. Kulak Estetiği

4. Kulak Estetiği

Otoplasti, yani kulak kepçesini tekrar şekillendirme ameliyatını olduktan sonra, yani iyileşme döneminde oldukça dikkatli ve özenli olmak gerekiyor. Kulak, yumuşak kıkırdaklardan oluştuğu için önceki haline dönmeye meyillidir. Zamanla açılıp ameliyat öncesine dönebilir. Ameliyat sonrası düzenli saç bandı takarak yeni şeklin oturmasını sağlamak gerek.

5. Dolgu - Botoks

5. Dolgu - Botoks

Kırışıklıkları açmak, çökmeleri düzeltmek ve dolgun yüz hatları için yaptırılan dolgu ve botoks işlemlerinde en önemli faktör vücut metabolizması. 6 aydan 2 yıla kadar kalıcılığı olan bu işlemler, metabolizması çok hızlı çalışan birinde 4-5 ay içinde kaybolabiliyor. Maliyetlerinin hiç de ucuz olmadığını göz önünde bulundurunca bu işlemlerden önce metabolizmanızı kontrol ettirmenizde fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lazer Epilasyon

6. Lazer Epilasyon

Estetik bir operasyon olduğu pek bilinmese de, dünyada en çok şikayet alan estetik operasyonlar lazer epilasyon uygulamaları. Yüksek derecede ısı ile kıl kökü olan folikülü tahrip etmeyi hedefleyen bu uygulama, ciltte renk bozuklukları, kalıcı lekeler ve hatta yara izlerine sebep olabilir. Bu nedenle uygulamayı gerçek bir uzmana yaptırmak çok önemli.

7. Yüz Germe

7. Yüz Germe

İleri yaşlarda sıkça yaptırılan bu operasyonda sinirlere zarar verilmemesi çok önemlidir, aksi takdirde his kaybı yaşanabilir. Ayrıca yüz derisi gerilerek kulak arkasından tekrar dikildiği için, ağız genişleyecektir. Hali hazırda geniş bir ağza sahipseniz, bu ameliyatı olmadan önce iki kez düşünmelisiniz.

8. Karın Germe

8. Karın Germe

En acılı estetik operasyonlardan biri olan karın germe, vücudun iç dokularına zarar verebilir. Üstelik bu ameliyatı olmak isteyenler, boydan boya uzun ve büyük bir yara izini de göze almak zorunda.

9. Genel Riskler

9. Genel Riskler

Simetri bozukluğu, doku kaybı, his kaybı, fazla damar kesilmesi sonucu kan dolaşımının yavaşlaması ve dokuların ölmesi... Bunlar tüm cerrahi estetik operasyonların yaygın riskleridir. Ayrıca vücutta neşter değen yerde mutlaka iz kalır, bu da göz önünde bulundurulmalıdır.

10. Sonuç

10. Sonuç

Her şeyden öte estetik operasyonların bağımlısı olabilir veya ameliyat sonucunda böyle görünebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
40
13
10
7
4
2