Görüş Bildir
Haberler
Esnafa Hibe Desteği Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? Bakan Mehmet Muş Hibe Başvuruları Tarihini Açıkladı

Esnafa Hibe Desteği Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? Bakan Mehmet Muş Hibe Başvuruları Tarihini Açıkladı

Hafta başında yapılan Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunana Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs sebebiyle gelir kaybı yaşayan esnaflara bir kereye mahsus olmak üzere 3 bin veya 5 bin hibe desteği yapılacağını duyurmuştu. Çeşitli işkollarında hizmet veren işletmelerin yararlanacağı hibe desteği başvurularının 25 Mayıs’ta başlayacağı duyuruldu. Peki, hibe desteğinden kimler yararlanacak? Hangi işkolları hibeden yararlanabilecek? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esnafa Hibe Desteği Başvuruları Başladı Mı?

Esnafa Hibe Desteği Başvuruları Başladı Mı?

Ticaret Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre hibe desteği başvuruları 25 Mayıs’ta başlayacak. Başvurular e devlet üzerinden yapılacak ve bir ay sürecek.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş; 17 Mayıs'tan önce vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş kişilerin hibe desteğinden yararlanabileceğini belirtti.

3 Bin Veya 5 Bin Hibe Desteğinden Kimler Yararlanacak?

3 Bin Veya 5 Bin Hibe Desteğinden Kimler Yararlanacak?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile esnaf destek yardımları için şunları söyledi;

''1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacaktır.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almaktadır.'

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğu bu gruptaki vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın