Görüş Bildir
Haberler
Erkeklere Özel! Testosteron Seviyelerini Zirveye Çıkarıp, Kas Kütlesini Arttıracak Gıdalar

Erkeklere Özel! Testosteron Seviyelerini Zirveye Çıkarıp, Kas Kütlesini Arttıracak Gıdalar

Diyet söz konusu olduğunda kadınların ve erkeklerin vücutlarına almaları gereken bazı özel ögeler vardır ve birçok çalışma doğru gıdaları yemenin erkeklerin testosteron seviyelerini dengede tutabildiğini hatta arttırdığını göstermektedir. Sizde bu besinler ile vücut testosteron seviyelerinizi yükseltebilirsiniz.

Kaynak: https://muscleandfitness.com.tr/testo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği prostat bezini genişletir. Bu sayede idrarla ve bazen de cinsel işlevle ilgili sorunlara neden olabilen benign prostat hiperplazisini (BPH) önlemeye yardımcı olabilir. Bazı çalışmalarda kabak çekirdeğinin BPH semptomlarını azalttığı, aşırı tuvalete çıkma rahatsızlığını iyileştirdiği ve yaşam kalitesini arttırdığı görülmüştür.

İstiridyeler

İstiridyeler

İstiridyeler testosteronu östrojene dönüştüren enzimi engelleyen bir numaralı çinko kaynağıdır. Yetersizliklerinde testosteron seviyelerinde büyük oranda düşüş görülür. Özellikle yoğun egzersiz yapanlar için istiridyenin içerdiği çinko oldukça önemlidir çünkü yoğun egzersiz testosteronu tüketebilir ve çinko bu seviyeyi normal düzeylerde tutmaya yardımcı olur. Nöroendokrinoloji Mektupları'nda yayınlanan bir çalışmada çinkoyu günlük olarak alan güreşçilerin bir ay boyunca yüksek yoğunluklu antrenmandan sonra testosteron düzeylerini koruduğu görülmüştür.

Ispanak

Ispanak

Ispanak serbest testosterona bağlanan ve inaktif hale getiren bir protein olan globulin (SHBG) düzeylerini düşüren magnezyum açısından zengindir. Uluslararası Journal of Andrology'de yayınlanan bir çalışmada, magnezyum alımının arttırılmasının serbest testosteron seviyelerinde %24'lük bir artışa neden olduğu görülmüştür. Magnezyum açısından zengin diğer yiyecekler arasında kabak çekirdeği, susam tohumu, pazı ve badem bulunur.

Domates

Domates

Domates, prostat kanseri riskini azalttığı düşünülen bir antioksidan olan likopen açısından oldukça zengindir. Yapılan bazı araştırmalar domateslerin zeytinyağı ile pişirildiğinde likopen emiliminin en yüksek seviyede olduğunu göstermektedir. Ve bu sosa biraz kıyılmış brokoli eklenildiğinde Kanser Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmaya göre tümör büyümelerinin büyük oranda önüne geçildiği bildiriliyor.

Kara lahana

Kara lahana

Kara lahana prostat sağlığını koruyan en iyi K vitamini kaynaklarından biridir. 11.000'den fazla erkekle yapılan bir çalışmada yeterli miktarda K2 vitamini alımının prostat kanseri riskini % 63 düşürdüğü görülmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nar

Nar

Prostat spesifik antijeni (PSA) prostat kanseri için önemli bir kan taramasıdır. PSA düzeyleri kısa sürede ikiye katlanan erkeklerde prostat kanserinden ölüm riski daha yüksektir ve narın PSA düzeylerinin yükselmesini yavaşlattığı görülmektedir. Klinik Kanser Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada günde 1 bardak nar suyu tüketen prostat kanserli erkeklerde ameliyattan veya radyasyondan sonra PSA düzeylerinin iki katına çıkma sürelerinin önemli ölçüde azaldığı belirtilmiştir. Çalışmalar nar ekstrelerinin prostat kanseri hücrelerinin büyümesini yavaşlatabileceğini ve kanser hücrelerinde apoptosise veya hücre ölümüne neden olabileceğini göstermektedir.

Uskumru

Uskumru

Uskumru vücudun ihtiyaç duyduğu D vitamini için en iyi besin kaynaklarından biridir. Yapılan birçok çalışma D vitaminin testosteron seviyelerini arttırdığı göstermektedir. Avusturya'daki Graz Tıp Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, güneşte daha fazla zaman harcayan insanların hem D vitamini hem de testosteron düzeylerinin arttığı görülmüştür. Yine yapılan başka bir çalışmada günlük yeteri miktarda D vitamini alan erkeklerde almayanlara oranla ortalama olarak %25 oranında testosteron düzeylerinde artış görülmüştür. Güneş hala en iyi D vitamini kaynağıdır ama yeteri kadar güneş altında zaman geçiremiyorsanız yağlı balıkları tercih edebilirsiniz.

Zencefil

Zencefil

İnflamasyonu azaltmanın yanı sıra zencefil ayrıca testosteron seviyelerini artırabilir ve cinsel işlevi iyileştirebilir. Uluslararası Üreme Biyomedikal Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmada infertilite tedavisi gören erkekler üzerinde yürütülen kontrollü bir çalışmada, araştırmacılar zencefilin sperm DNA fragmantasyon düzeylerini azaltmaya yardımcı olduğunu bulmuşlardır. Hayvanlar üzerinde yapılan yine birçok çalışma zencefil alımından sonra testosteron seviyelerinin neredeyse iki katına çıktığını göstermiştir. Günlük alınan zencefil miktarı arttıkça, testosteron seviyeleri de artmaktadır. Fakat yine de bu durumu insanlar üzerinde kanıtlamak için araştırmalar yetersizdir.

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz

Cinsel isteği arttıran besinlerden belki de en bilineni kuşkonmaz içerdiği folik asit, potasyum ve E vitamini ile sporcuların gözdesi. Birçok profesyonel sporcu tarafından ödemi azaltmak ve metabolizmayı hızlandırmak için kullanılan kuşkonmazı ayrıca testosteron seviyenizi doğal olarak arttırmak için kullanabilirsiniz.

Siyah üzüm

Siyah üzüm
erkekse.com

Her gün bir miktar siyah üzüm yiyerek daha aktif spermlere sahip olmak mümkündür.  Üzüm kabuğu içerisinde bulunan resveratrol testosteron seviyenizi arttırmayı sağlar. Çin de yapılan bir araştırmaya göre 500mg resveratrol testosteron seviyesini arttırarak spermlere hareketlilik kazandırmak için yeterli oluyor. Yaklaşık olarak 5-10 gram üzüm kabuğu ile bu ihtiyacınızı karşılamanız mümkündür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bal

Bal

Daha iyi bir kan akışı daha iyi bir cinsel performans anlamına geliyor. Yatak performansınızı arttırmak için bal tüketmelisiniz. Testosteron seviyesini arttıran boron minerali bakımından zengin bir besin olan bal içerisinde aynı zamanda nitrik oksit de bulunur. Nitrik oksit kan damarlarının genişleterek ereksiyona yardımcı olur. 4 çay kaşığı bal yiyerek, nitrik oksit seviyenizi %50 arttırır.

Karides

Karides

Testosteron seviyesini arttıran bir diğer besinde karidestir. D vitamini bakımından zengin olan karides; testosteron hormonu salgılanmasına ve vücudun kalsiyumu absorbe etmesini sağlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
241
59
35
28
21
15
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın