Görüş Bildir
Haberler
Erkekler Neden Evlilikten Korkar

Erkekler Neden Evlilikten Korkar

Kadın ve Hayat
26.09.2014 - 21:48 Son Güncelleme: 26.09.2014 - 21:52

Erkekler Neden Evlilikten Korkar

Kadınlar doğru erkeği buldukları an evlenip yuva kurmanın hayalini de kurmaya başlarlar. Fakat erkekler bu yuva kurma düşüncesinden farklı anlamlar çıkararak düzenli bir yaşam ve aitlik duygusu paniği yaşayabilirler. Partnerinizin evlilikten korkuyor veya kaçınıyor olmasının bir çok nedeni olabilir. Başlıca “evlilikten kaçma” nedenleri bir araya getirdik. 

İlişkilerde kartları her zaman açık oynamakta fayda vardır. Bir evlilik veya çocuk hayali kuruyorsanız bunu mutlaka partnerinizle paylaşın. Onun evlilikten korkuyor olması sizi tedirgin etmesin. Evlilik hakkında ki düşüncelerinizi ve hayallerinizi bilmesini sağlayın. Aşk gibi güçlü bir bağ varken ortak bir yol bulmak elbette çok zor olmayacaktır.  İşe tam olarak nelerden çekindiğini ve korktuğunu öğrenerek başlayabilirsiniz. Kafasında ki soru işaretlerinin kaynağını bulun ve bunlara açıklık getirin. Baskıcı ve ısrarcı tavırlardan uzak bir şekilde bunları nasıl aşabileceğinizi konuşun. 

Erkekler neden evlilikten korkar ve kaçar?

Ağır sorumluluk

Henüz bu tür sorumluluklara hazır olmayabilir. Evlendiğinde sorumlu olacağı bir daire ve bir kadın onu ürkütüyor olabilir. Mecburiyet duygusu ile karışan sorumluluk duygusu biraz ağır geliyor olabilir. Aslında bu erkeklerin sorumluluklarının daha bir bilincinde olduğunu söyleyebiliriz. Tabi sadece size karşı hissettiği sorumluluklar evlilikten caydırmaz. Eğitimine ve ailesine karşı duyduğu sorumluluklarda evlilikten uzaklaştırabilir. Henüz kendine veya ailesine karşı sorumluluklarını tamamlayamadığını düşünüyor olabilir.

Güvensizlik

Kimi erkekler kadınlara güvenmez. Evlendikten sonra yarı yolda bırakılmaktan korkarlar. Sizin onlara sonsuza dek destek olamayacağınızı düşünürler. Bu tip erkekler için evlilik bir çok anlam ifade eder. Nasıl bir anne olursunuz? Nasıl bir gelin olursunuz? Nasıl bir eş olursunuz? Türlü türlü sorular döner durur akıllarında. Siz çokça uğraşsanız da hep bir şeyler eksik gelir ve emin olamazlar. “Sen biz evlenince de böyle mi yapacaksın?” gibi sorular sorarlar.  Elbette güvenin olmadığı bir yerde bir ilişkiden söz edilemez. Zamanınızı boşa harcamayın. 

Yatak odası

Kendilerini nasıl bir yatak odasının beklediğinden habersiz tedirginlik yaşayabilirler. Her ne kadar cevapsız soru kalmasa da sürekliliğin neler getireceğini kestiremezler. Bilinmezlik elbette ürkütücü gelecektir. Düzenli bir cinsel hayatın artılarından ve renkli bakış açınızdan söz edebilirsiniz.  

Sonsuza dek 

Sonsuza dek bir insana bağlılık sözü vermek biraz kulağa ürkütücü gelebilir. Bu sadece erkekler için değil kadınlar içinde geçerlidir. Uyum sağlayamadığınız anda yollarınızı ayrıbileceğinizin farkında olmasını sağlayın. Dul olmak kötü bir şey değildir bunu anlamasını sağlayın. Verdikleri bu yemin ile birlikte at gözlüğü takmak zorunda olduklarını sanabilirler. Aslında değişen çok bir şey olmayacağını anlatın.  

Özgürlük 

Ona hayatını kontrol etmeyeceğinizi sadece paylaşacağınızı anlatın. Kendisine ve arkadaşlarına ayırabileceği zamanı olacağını söyleyin. Tüm zamanını size ayırmak zorunda olduğunu düşünebilir. Elbette birbirinize bağlı hareket edeceksiniz ama bunun kendi kontrolünde olacağını anlamasını sağlayın. Yine arkadaşlarıyla maç izlemeye gidebilecek, saatlerce kitap okuyabilecek, tek yürüyüş yapabilecek olduğunu örnekler vererek anlatın.

Kaynak: http://www.kadinvehayat.net/erkekler-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın