Görüş Bildir
Haberler
Erkan Baş: 'Japonya'da Olsak Bakanın Harakiri Yapması Gerekir'

Erkan Baş: 'Japonya'da Olsak Bakanın Harakiri Yapması Gerekir'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş,  Amasra’da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden patlamasına ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e seslenerek, 'Bu cinayetin katili kim Sayın Bakan? Bu katili bulacağız. Bu katile yardım yataklık edeni bulacağız. Suçunu örtbas edeni bulacağız. Hepsiyle hesaplaşacağız. Siz cenaze toplamakla övünen bir iktidarsınız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu insanlar yaşasa günaha mı girersiniz?'

'Bu insanlar yaşasa günaha mı girersiniz?'

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş konuşmasına yaşamını yitiren 41 madenciyi anarak ve ailelerine, yakınlarına, tüm sevenlerine ve Türkiye işçi sınıfına başsağlığı dileyerek başladı.  

TBMM Genel Kurulu'nda Bakan Dönmez ve AK Parti iktidarına seslenen Erkan Baş, ¨Cuma günü 18:15'te bu elim olay yaşandı. Her ağzını açan, ‘Devletimiz bütün olanaklarını seferber etti' dedi. Bu devlet bütün olanaklarını olaylar olmadan seferber etse, bu insanlar yaşasa günaha mı girersiniz? Bakanı, ne diyeceğini merak ederek gerçekten büyük bir samimiyetle dinledim. Yerinde en çok olmak istemediğim kişi o şu anda. 25 dakikada bir cümle söyledi: Vallahi billahi bizim suçumuz yok. Başka hiçbir şey demedi. Ben de sormak istiyorum. Normal bir ülkede olsak çoktan istifa etmesi gerekir. Japonya’da olsak harakiri yapar. Ama maalesef AKP Türkiye’sinde hala bakan koltuğunda oturan kişiye sormak istiyorum. Bir an önce Amasra’ya gittiniz değil mi? Sayıştay bu raporları yazdı, önünüze koydu değil mi? Bundan bir ay önce oraya gittiğinizde şu raporların gereğini yaptınız mı diye sorsaydınız bu 42 işçi bugün yaşardı. Bu ihtimal bile bir insanın istifa etmesi için yeterli'' dedi.

'Fotoğraf çektirdiğin insanların yarısı yok bugün'

'Fotoğraf çektirdiğin insanların yarısı yok bugün'

''Sayın Bakan gittin ne yaptın orada? Turistik gezi mi yaptın?'' diyen Erkan Baş sözlerine şöyle devam etti: ''Fotoğraf çektirdiğin insanların yarısı yok bugün. İnsanların yarısı ölmüş, o fotoğrafta yanındaki çocuk şu anda ölmüş. Hala koltukta oturuyor. Şimdi ‘kader planı' diye yeni bir laf öğrendik. Cumhurbaşkanı gidiyor diyor ki ‘Şükürler olsun, hamdolsun 41 cenazemize yirmi dört saat içerisinde ulaştık'. Biz sizden insanları hayatta tutmanızı istiyoruz, ölüleri toplamanızı istemiyoruz ki, ölümleri engellemenizi istiyoruz. Siz cenaze toplamakla övünen bir iktidarsınız. Neymiş? Kadermiş. Lanet olsun böyle kadere. Hep işçi çocukları hep yoksul çocukları mı ölür ya? Bir tane patron çocuğu ölmez mi? Hepsi zenginleşirken sürekli yoksul çocuklarına kader, kader, kader. Hep bize bu kader. Bu cinayetin katili kim Sayın Bakan? Bu katili bulacağız. Bu katile yardım yataklık edeni bulacağız. Suçunu örtbas edeni bulacağız. Hepsiyle hesaplaşacağız.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
15
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet UĞUR

yorumsuz. Sayın Erkan baş söylenecek her şeyi söylemiş.

RACON X RACON

Bu iktidarin kafasi 2023 Secimlerinde.Kim ölmüs neden ölmüs onlar icin önemli degil.Fitrat kelimesinden 20 yildir faydaliyorlar.Ama basit bir Milletvekili ik... Devamını Gör

Fatih Akman

bir karikatür geldi gözüme : ) bizimkilere kakara kikiri yapıyor genelde

Birşeyler

Aynen öyle… Harakiri için vicdan ahlak utanma falan gibi şeyler bünyede bulunmalı